Skelete, dovoluji si nesouhlasit.skelet píše:Skeptik: ty ponožky ukazují proč se do toho úředníkům nechce. Ať to napíšeš jakkoliv, tak to vždy někdo napadne a vrátí.
Ano, ten zákon je šílený a vše jen zbytečně prodražuje - tedy pokud nechceš krást.
Ale tendroval jsem podle něj více než 5 let, dělal jsem dokonce první tendr s uveřejněním ve Věstníku EU (tenkrát to bylo vše nad limit 400 milionů korun), byly to desítky tendrů (uznávám, že většinou v nižších hodnotách - jednotek až desítek milionů korun), ale účastnil jsem se na dalších, velkých, tendrech v hodnotách miliard korun.
Ne, že by vše vždy probíhalo hladce a žádný z nich neskončil na ÚHOSu, ale všechny nakonec prošly. Opakovat se musel pouze jediný ... a to ještě na základě politického tlaku (jistě oficielní důvod byl "nejasnost zadaní" ... ale nepochopil to jen jediný účastník

Takže ne. Nesouhlasím. Tendrovat se dá. Jen to musíš dělat čistě, bez postranních úmyslů, a musíš k tomu vytvořit tým schopných a sebevědomých lidí.
A jak to vidím já - dříve byl problém naplnit tu první podmínku, teď se obávám, že je to spíš o té druhé.