Skelet air tankery su ina kava. Priletia raz za rok, pol roka dopredu su ohlaseni, odtankuju a balia kufre. Takych vycvykov je kvantum.
Klingy IL 78 by som z toho skrtol. Inak pekne zmapovane.

Moderátor: jarl
arten píše:Klingy - ja nemám problém s tebou súhlasiť a (pozrel som aj Čínu) povedať, že "štvrté najväčšie dopravné letectvo na svete" (aj keď v tých tvojich ruských číslach sú evidentne aj "sušky") - stále dobré, nie?![]()
Niko - kľudne by mohla, štáty si poskytujú stále viac spôsobilostí a bude to geometricky rásť (Holanďanom poskytujú tanky, napr.). Ale nutne možno nemusela. Napísal som toto:
"Čiže nakúpiť to, čo aktuálne v systéme EATC najviac treba a mať možnosť využívať naozaj rozličné dopravné kapacity - aj 20ky, aj Atlasy, aj väčšie lietadlá - ktoré sami tu potvrdzujete, že treba a zároveň, že na ne nemáme..."
Zopakujem ešte raz - vyplakávate tu, že treba aj ťažšie stroje, vymýšľate komplikované konštrukcie ver.-súkr. partnerstiev...
A načo? Keď tu máme spustený koordinačný mechanizmus spojencov, ktorý všetko toto poskytuje?
Skeptik:arten píše:Slovami ruského ministra obchodu na International Air Transport Forum-2014:
"Je mi veľmi ľúto ... Projekt pre obnovenie výroby a modernizáciu jedinečného lietadla Ruslan je mimo agendu. To je príliš zlé... Dizajnéri sú tam a producenti tu ..."
toto je dôležité:
"Vo svetových technologických pretekoch sú takéto kometencie veľmi žiadané. Akákoľvek inžinierska firma môže iba snívať o nich."
http://tass.com/economy/745299
arten píše:dôležité je, že Európa môže bez problémov kúpiť licenciu Ruslanov.
Navyše - verzie so západnými motormi (americkými aj britskými) a avionikou boli už vyvinuté a vyskúšané. Čiže - rýchlo, lacno, efektívne...