2 Mirek 58
špatně jsem to napsal. Vzpomněl jsem si na "pohádky, co říkali rodiče dětem před spaním, aby nezlobily a byly hodné" - a to že v jeskyni v Černém moři odpočíval tanker "Jericho", zbraň posledního soudu,
která má na palubě citlivé dozimetry, které při extrémní radiaci autonomně odpálí "bombu všech bomb". Dost se to objevovalo v military časopisech v 90. letech a začátkem 21. stol - ve stejné době jako informace o ruských "plasma stealth letadlech".
Status-6 mi svým pojetím přijde podobný, zbraň posledního soudu. Navíc je teoreticky možné, že na rozdíl od "Jericha" (což patřilo spíše do časopisů kategorie "HROM"), je toto opravdu ve vývoji.
2 Rase
pořád se to nepředpovídá - laická a část odborné veřejnosti to tvrdí zhruba od konce 90. let 20. století. Do té doby se o morálním a ekonomickém rozpadu USA nemluvilo. Ani na konci 18. století po podpisu deklarace o nezávislosti Spojených států, ani po válce Severu proti jihu a už vůbec ne v průběhu 20. století, nebyl důvod.
Nyní je - nic netrvá věčně, natož světovláda konkrétní kultury. Všechno jednou začíná a jednou končí. Jen nevíme jestli za 3 roky nebo 300 let