No tak tu presne vidíte prečo je potrebné takéto materiály zverejňovať oveľa podrobnejšie a podrobiť verejnej diskusii. Tento neobsahuje žiadne skutočné čísla a porovnania.
Nevieme z neho vôbec nič, prečo by mal byť nákup F-16 výhodnejší. Žiadne čísla, porovnania nákladov v čase, nič. Zero, nula...
(aj to percentuálne vyjadrenie samotnej ceny - 38% je rovnaké. Takže Gripen C stojí robnako ako F-16V

)
Nevieme čo finálne a za koľko, na aký čas vlastne kupujeme!
Ale pekne tam MOSR klame:
- citujú správu NATO, ale vôbec tam necitujú, že nám NATO neodporúča investovať do letectva
- doteraz stále tvrdili, že Švédi ponuku lízingu stiahli. Teraz priznávajú že nie a Švédi ponúkali vždy čo len chceme, - "nákup, prenájom a lízing" Ja to skrátka nechápem. To si naozaj na MOSR myslia, že verejnosť má pamäť rybičky?
Všimnite si napr. - švédi ponúkajú podporu 10 rokov, američania 2. Alebo termíny výcviku... Alebo ponúkaná výzbroj (schválne - kde je Meteor...) S prepáčením, čistý shit...
Flader píše:Zatiaľ som stihol ten verejný dokument prebehnúť len tak v rýchlosti, ale pre mňa sú tam viaceré zaujímavé info:
1., analyzovala sa aj možnosť nákupu starších lietadiel a ich prípadná modernizácia na najnovší štandard
2., Gripen by síce mal byť dodaný do 20 mesiacov, ale najprv by Slovensko muselo dodať Švédom časť vybavenia, ktoré by sme aj tak museli kupovať od Američanov. Čiže by sa to reálne o nejaké mesiace aj tak natiahlo.
1. Neviem v čom je to zaujímavé. Žiadna analýza ponúk starších lietadiel tam
nie je, je tam len jedna veta, ktorá naopak, totálne diskredituje nákup nových lietadiel a síce:
"Predpokladané náklady na 14 užívaných lietadiel F-16 sú vo výške 214 miliónov Eur."
To je 15,3 mil. za ks!!!
2. Rovnako ako pri F-16 a aj tak sú tie termíny poriadne dlhšie...
Katastrofa...