Franz Trubka píše:Alfiku,hrube s Tebou nesouhlasim.Dal jsem sem zpravu a jeho nekrolog proste proto,
ze sem si toho cloveka vazil a vazim dal.
Tvrdit,ze byl fanatik a byl by schopen znicit zemekouli,pokud by mel moznost,je silne prehnane.
On byl proste american,ktery bojoval za svoji zemi.Nejdriv se zbrani v ruce a potom jako politik.
A taky si zato dost vytrpel.Oznacit ho za bezzkrupulozniho fanatika je s odpustenim hloupost.
Spojovat nebo ho pri dusevnim cviceni menit za nejakeho generala Pol -Potovskeho rezimu je to same .
Nekteri Palbaci tady zacali vytahovat hodnoceni"protekcni spratek,jel si soustnout do Ria, atd.."
je proste vytahovani spinavosti,vytrhnutych z kontextu.
Abych ho jen nechvalil,nekolik kanek ve svem zivotopisu ma,svaty urcite nebyl.
A co se tyka rozluckoveho prispevku pala satka /aspon ho tak oznacil/,snad nema ani cenu mluvit.
Nekolik generaci cechu a slovaku se pripravovalo a cvicilo znicit vsechno za nasi zapadni hranici.
Vcetne me.A kdybych dostal rozkaz jako delostrelecky dustojnik baterie raketometu, tak bych
zarval do vysilacky "pal" a tech 240 raket by letelo nekomu na hlavu...
Napsal jsem,co jsem chtel,snazil jsem se nikoho neurazit a v tomhle vlakne koncim
Franzi, to žes sem dal jeho nekrolog je v pořádku. Že jej hodnotíš jinak (popř. opačně) než já, to je přece normální, ne? Ještě nežijeme (aspoň doufám) ve světě kde je jiný názor trestný, jakkoli se o něj sám McCain snažil - dle mého názoru s nímž souhlasit přece nemusíš.
Hodnotím ho stejně jako Son Sena, protože Son Sen byl také takový
"proste (místo american si dej kambodzan), ktery bojoval za svou zemi". A vytrpěl si mnohem víc, protože na rozdíl od McCaina byl nakonec označen za zrádce a popraven, takže
asi nebyl až takový fanatik jako McCain.
Je mi líto že mě přirovnáváš k
"některým palbákům kteří..." ale to je tvůj problém.
Co se týče tvého tvrzení o těch Češích a Slovácích včetně tebe kteří se připravovali, tak oni se (asi na rozdíl od tebe ale co já vím) sice připravovali, ale nedobrovolně a pochybuji že by v případě vydání rozkazu byli nějak hrrr cokoli ničit. Máme tu na Palbě celé vlákno o tom, jak se to flákalo a jak byli nápadně neochotní cokoli udělat rozkaz nerozkaz. Ale je možné, že tys byl jiný, ostatně byl jsi důstojník, a to znamená žes byl na vojně dobrovolně a byla to tvá práce a rakety bys posílal rád. Já ne. Já jsme na vojnu nechtěl, a na toho tvého imperialistu jsem se spíše těšil. Trvalo to dlouho, ale dočkal jsem se. Ty ses toho rozkazu zaplať pámbůh nedočkal.
Pokud v tomto vlákně skončíš, bude to škoda. Své hodnocení McCaina jsem napsal nikoli proto, abych tobě či někomu jinému šlapal po kuřích okách. Jsem rád že jsme v NATO a v EU, to že kritizuju konkrétné rozhodnutí toho či onoho potentáta (jako třeba některé postoje McCaina) na tom nic nemění - Babiše se Zemanem taky nemusím a nebudu proto plivat na svou vlast, přece, né?
Odděl prosím vztah k zemím a lidem od vztahu ke konkrétnímu jedinci, který (a je to jen a pouze moje soukromé a subjektivní hodnocení) mi neseděl.
Nebo ne, jak chceš

Éto tvóje ďélo, jak pravil Ten-s-hustým-obočím

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus