Cisto konspiracne, myslim ze F-16 predsalen bude nakoniec 14Arthur píše:USA dajú Slovensku 50 miliónov na nákupy amerických zbraní
zdroj: https://dennikn.sk/1252282/usa-daju-slo ... i/?ref=mpm

Moderátor: jarl
Cisto konspiracne, myslim ze F-16 predsalen bude nakoniec 14Arthur píše:USA dajú Slovensku 50 miliónov na nákupy amerických zbraní
zdroj: https://dennikn.sk/1252282/usa-daju-slo ... i/?ref=mpm
Môžeš mi prosím polopate vysvetliť metodiku ako si z tej tabuľky, resp. materiálu, vypočítal tie čísla?Juraj Tichý píše:Su tam aj ďalsie pozitíva a to, že rozpocet obrany neriesi len jej rozvoj, a teda
2019 - 870mil€ (52,4%)
2020 - 787,5mil€ (42,4%)
2021 - 743mil€ (35,8%)
(% je podielom rozvoja obrany na celkovom rozpocte)
Ale aj zvysovanie beznych vydavkov, cize na vycvik, udrzbu,... o rok neskôr.
Medziročný nárast:
2019/20 + 278mil€
2020/21 +262mil€
A teda tato tabulka:
Aha, OK. Tak ak vzory k Masteru vlastní s.r.o., tak nemusí. Vyrábať ho bude aj tak CSG...niko píše:Do konkurzu ide Kerametal a.s., nie Kerametal s.r.o. Takze Aligator Master II nekonci.arten píše:Kerametal ide do konkurzu:
https://hnonline.sk/hnbiznis/1820114-le ... lasi-zanik
(Takže asi končí aj Aligator Master II.)
Boli by sme mimoriadne hlúpi, ak by sme za tie peniaze nevybavili Blackhowky, čo to len dá. Za 5,5 mil. na ks, by sa snáď už výstražné a ochranné systémy + guľomety, atď. dali zaobstarať. (ešteže Američania takto riešia hlúposť našich politikov. )mafky píše:Ja by som skor tipol, ze tych 50 mil. pojde do vybavenia Blackhawkov, pripadne do PTRS Javelin
Nie.arten píše: Môžeš mi prosím polopate vysvetliť metodiku ako si z tej tabuľky, resp. materiálu, vypočítal tie čísla?
Inak ak pripocitam peniaze na letiska, tak za dva roky 2018-2019 by sme z amerických zdrojov mali dostat na obranu spolu 95 mil. dolarov. To uz je na nase pomery velmi zaujimave cislo. Hold nakupovanie po americky ma svoje caro.Juraj Tichý píše:Ja som skor myslel, ze je to obchod za to, aby ich bolo 14. Nie ze budu pouzite na nakup F16.
Nemalo to byt na letiska 85mil €? Cize spolu 135mil.€niko píše:
Inak ak pripocitam peniaze na letiska, tak za dva roky 2018-2019 by sme z amerických zdrojov mali dostat na obranu spolu 95 mil. dolarov. To uz je na nase pomery velmi zaujimave cislo. Hold nakupovanie po americky ma svoje caro.
Juraj Tichý píše:Nie.arten píše: Môžeš mi prosím polopate vysvetliť metodiku ako si z tej tabuľky, resp. materiálu, vypočítal tie čísla?
A zase tu niečo nesedí. Veď nie je 13 firiem ktoé by vyrábali celé požadované spektrum radarov, nieto ešte krajín...Juraj Tichý píše:Rezort obrany pri projekte nových radarov oslovil trinásť krajín
https://domov.sme.sk/c/20931428/rezort- ... rajin.html
Hogofogo skus reagovať vecne, bez toho útočenia.hogofogo píše:arten vola sa to paranoja
...Žiadosť o predloženie ponuky poslal rezort obrany vláde Francúzska, Holandska, Izraelu, Nemecka, Poľska, Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska, Spojených štátov amerických, Španielska, Švédska, Talianska, Česka a Turecka...
vsetko zle... ako si to mohli dovolit, oslovovat niekoho
No tak keď už sme pri tej paranoji, Juraj vyhľadaj si moje príspevky z doby, keď Glváč tlačil na Gripen. Že čo som vtedy písal, hm?Juraj Tichý píše:Hogofogo: jasne ze zle. Mali rokovat iba so Svedskom a nemenovaným dodavatelom. Len tak by to bolo najtransparentnejsie.
Mne je uplne co si pisal pred tromi rokmi. Vidim co pises teraz.arten píše: No tak keď už sme pri tej paranoji, Juraj vyhľadaj si moje príspevky z doby, keď Glváč tlačil na Gripen. Že čo som vtedy písal, hm?![]()
(Presne to čo teraz. Nie je totiž problém v F-16, alebo v Gripene. Problém je v tom neustále pokrivenom spôsobe obstarávania.)
Toto tam nesedí.hogofogo píše:arten ja nepoznam cele spektrum vyrobcov, ale snazim sa porozumiet tomu co citam...
...Rezort obrany oslovil formou dotazníka tzv. Request for Government Proposal vlády, ktoré majú kapacity na dodanie požadovaných rádiolokátorov. "Ostatné krajiny NATO budú o zámere SR informované 17. septembra na stretnutí zástupcov národných riaditeľov pre vyzbrojovanie," spresnila Capáková...
a kedze netrpim na paranoju tak nemam dovod spochybnovat pracu kompetentnych ludi, kde pocet oslovenych potencialnych dodavatelov vo mne skutocne nevzbudzuje dojem ze tu nieco "nesedi"