Na pohľad pekná, ale či je problém vo vnútri vedia asi len technici.
Moderátor: jarl
Presne o tom som písal vyššie a na generálnu opravu s modernizáciou hlavne pozorovacích prístrojov bolo už včera neskoro.Juraj Tichý píše:...
Spat k OS SR.
Mat hlavny bojovy prostriedok pozemnych sil v stave v akom je a neinvestovat do jeho oprav nebude to uplne spravne ako armadu viest. Ak sa aj dodrzi plan modernizacie, plnu operacnu sposobilost nove tanky dosiahnu najskor 2030. To je 12 rokov. Dovtedy co? Budeme mat dieru v subordinacii a zacneme tto budovat cele nanovo?
Predstava prenajimania Leopardov od Nemcov je z roviny zmyslania hurvinka. Skolit na Leopardy, ked nepozname vitaza tendra/rokovania na tanky
Arten aj dnes muselo Ministerstvo zahraničných vecí (ďalej len "MZVaEZ SR") reagovať na ďalšieho adepta oficiálnou odpoveďou MZVaEZ SR na príspevok Ľ. Blahu poslanca NRSR člena klubu SMER - sociálna demokracia o Bezpečnostnej stratégii SR:arten píše:niko, ale zaručene minuli historicky najviac penazi, na historicky najzbytocnejsie veci (ja viem, v stihackach so mnou nebudes suhlasit)![]()
No a toto priatelia, je oficiálna odpoveď Ministerstva zahraničných vecí k stanovisku kolaičnej SNS prečo blokuje prijatie Bezpečnostnej stratégie SR:
(najprv som to chcel dať do vtipov, ale to nie je vtip. Toto je realita...)
Jedná sa o rámcovú zmluvu na bežnú údržbu na 4 roky.Arthur píše:
Len opätovne pripomínam, že v 09/2017 popísali zmluvu na opravy samohybných kanónových húfnic 155mm ShKH ZUZANA vz. 2000 za 2 478 902,00 €.
zdroj: https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=3116867&l=sk
Pikujuci brizolit: Naposledy sa tvárili T-72 pojazdne v r.2014 viď video. Odvtedy problém pri vyvedení na Valaškovce a ostré streľby len z požičanými z Martina, aj tie mali ale problémy
Aha, takže cvičiť na beznádejne zastaralých T-72 o ktorých určite vieme, že nebudú budúcim "vitazom tendra" je fasa nápad,Juraj Tichý píše: Predstava prenajimania Leopardov od Nemcov je z roviny zmyslania hurvinka. Skolit na Leopardy, ked nepozname vitaza tendra/rokovania na tanky
K tomu už nie je čo dodať. Behom niekoľkých mesiacov sa rozsypal politický konsenzus o národno - štátnom záujme a smerovaní SR a za dve najväčšie vládne strany dnes komentujú Bezpečnostnú stratégiu - blázon, ktorý v nej chce mať ochranu pred UFO a psychopat, ktorý všade vidí Sorosa...Arthur píše: Arten aj dnes muselo Ministerstvo zahraničných vecí (ďalej len "MZVaEZ SR") reagovať na ďalšieho adepta oficiálnou odpoveďou MZVaEZ SR na príspevok Ľ. Blahu poslanca NRSR člena klubu SMER - sociálna demokracia o Bezpečnostnej stratégii SR:
zdroj: https://www.facebook.com/notes/minister ... 993502573/
Chcem doplniť príspevok od Nika. (aj keď by sa to skôr hodilo skôr do Re: Nový stíhací letoun pro OSSR)niko píše:Chlapi akych 500 mil.€ ? To fakt verime, ze 14 Gripen C/D bude stat 1,1 mld. € ? Odkial je tato info ? Ved tomu uz snad neveri ani arten. Kto kedy dostal ponuku za taku cenu ? To, ze si to tak naplanovalo MO pred par rokmi, neznamena, ze sa cena Gripenov takto pohybuje. Arthur ak mas info, ze sa za 1,1 mld. € da kupit 14 Gripen C/D ms.20 s vycvikom, zavedenim a vyzbrojou, budem velmi rad. ak ho zverejnis.
EDIT. Gramatika.
A co by si spravil, kebyze ta niekto opakovane osočuje že si platený SNS? Ja ho nevolam na ferovku, (nikdy som to nerobil, preco by som s tym mal zacat). Volam na pivo. S pivom v ruke sa vzdy lepsie diskutuje.Joooll píše:Skôr je zbabelstvom niekoho volať "na debatu". Veď diskusia sa dá viesť aj tu pred všetkými. Hrdina v reálnom živote.![]()
K téme - zaujíma sa niekto o K2 alebo Type 10? Ako sú na tom so zákazníkmi (ak nejakých majú) a kvalitou?