https://www.polityka.pl/tygodnikpolityk ... alnej.read
Příspěvek přesunul Jarl.
Moderátor: jarl
Mieriš dobre, celý projekt je vymyslený, presadený a realizovaný vládnou PIS a strašne predražený.Julesak píše:To ich mala vystrojovať firma spojená s Poľskou národnou stranou?
Já bych to tak horké neviděl, ta fáze, kterou chce polské MO zahájit se polsky jmenuje "dialog techniczny". A pokud se nějakého Poláka, který o tom něco ví na "technický dialog" zeptáte, tak bude následovat příval nadávek, v nichž cholera bude ta nejmírnější. V podstatě je to takový ekvivalent toho čemu naše MO říká "marketingový průzkum". Takových "technických dialogů" spustilo polské MO v minulosti desítky, mnoho z nich stále běží, ty které posléze přešly do fáze vyhlášení tendru byste spočítal na prstech obou ruk. A i z těch, které přešly do fáze tendru skončila cca polovina neúspěšně. Krásným příkladem je třeba program Mustang (náhrada vozidel UAZ a Honker). Čímž neříkám, že zrovna tenhle nápad nedotáhnou do konce (byť o smysluplné modernizaci MI 24, tak aby dokázal přežít na soudobém evropském bojišti se dá s úspěchem pohybovat).Pikujuci brizolit píše:Poľsko ide modernizovať flotilu 30ks Mi-24
To je dneska este skoro povedat. Otazne je vobec, ci uz polske MO deklarovalo ake parametre ma splnat modernizovana Mi-24.Pikujuci brizolit píše:Niko: tie protitankové rakety budú tie nové ukrajinské? Aká je tam možnosť zapojenia "európskych" peňazí Airbusu za ten super biznis na Ukrajine?