Dzin
add 1 … OK. A nevíš náhodou, jaká vzdálenost je to třeba v krajině typu ČR nebo v urbanizovaném prostoru?
Osobně bych to odhadovat tak na vzdálenost do 300 (resp. 80) metrů. Nejběžnější vzdálenost na vedení mířené palby bych viděl tak 30 - 100 metrů.
add 2 … Jistě, že se to projeví, a čím lépe vycvičený střelec (k průměru, protože ten skutečně dobrý trefí čímkoli), tím více.
Otázkou je, zda je to významné pro docílení zásahu cíle o velikosti dejme tomu 50 x 50 cm? O
ŘÁDOVÉM zvýšení pravděpodobnosti zásahu bych si dovolil pochybovat.
add 3 … OK, situaci neznám, proto jsem se ptal. Moje historické zkušenosti byly takové, že někteří z důstojníků měli problém zasáhnout ležící figuru na 50 metrů. O střelbě z pistole na 25 metrů ani nemluvím. Pokud to již neplatí, jen dobře.
Jak jsem psal, o velké části řadových policistů to platilo ještě před 5-ti lety (dnes nevím).
add 4 … Tady si dovolím nesouhlasit. Psal jsem o :
Domobrana či rekruti pak zákonitě nastoupí, a těm bude jen potřeba ukázat, "která strana Sa58 je ta nebezpečná".
a tam jsem si jist, že je úplně jedno, jakou zbraň jim dáš. Střílet se z toho většina stejně nenaučí a budou to používat stejně jako "militanti z ISIL" = zvednou útočnou pušku nad hlavu a vysypou zásobník zhruba správným směrem.

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire