LH - Švýcarská pěchota
Moderátor: jarl
Re: LH - Švýcarská pěchota
oni ti první padlí prakticky všichni vstali a účastnili se dalších bojů, až pak v dalších fázích tam zůstávali ležet
bylo to hezké, jsem zvědav kde to bude příště tohle bylo opravdu super místo
bylo to hezké, jsem zvědav kde to bude příště tohle bylo opravdu super místo

Jo, já padl cca třikrát, při stahování si každá strana posbírala padlé a jede se dál. Jednou sem si chtěl chvíli poležet, ale kamarád mě zvedl a zase se šlo do první linie k dalšímu útoku .)
Při posledním střetu to odnesl nos a zlomil jsem píku (celkem sme zlomili tři), tak to bylo nadprůměrně akční. Škoda ale že sme byli nejdál od diváků a nás tak pořádně neviděli.
Při posledním střetu to odnesl nos a zlomil jsem píku (celkem sme zlomili tři), tak to bylo nadprůměrně akční. Škoda ale že sme byli nejdál od diváků a nás tak pořádně neviděli.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Moc pěkné. :-) Kamarádka se taky podobných věcí účastní, tak musím zjistit, jestli tam byla. Tebe jsme podle popisu ale neidentifikoval. :-)

Člen palby bez super hlášky pod čarou

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Jj máš pravdu, ty vykukující lehce fialové rukávy přímo bijí do očí, až se divím, že jsem si jich napoprvé nevšiml. 

Člen palby bez super hlášky pod čarou
příště si musím dát na helmu nějakou točenici, nebo něco barevného přes plech - je sranda, že sme vedle sebe stáli lidi s velmi podobnou výstrojí
loni sem měl černý šalíř a bylo to mnohem viditelnější .))) tahle helma je ale zas bytelnější

loni sem měl černý šalíř a bylo to mnohem viditelnější .))) tahle helma je ale zas bytelnější

Mj. byla tam skupinka s praporcem Rýnské Falce, měli tuším halapartny - ti jsou od nás nebo z Německa? U stánků jsem Němčinu slyšel celkem často.

Mimochodom, ako ste pri tej mastenici s úrazmi, vyzerá to dosť nebezpečne!Rase píše:příště si musím dát na helmu nějakou točenici, nebo něco barevného přes plech - je sranda, že sme vedle sebe stáli lidi s velmi podobnou výstrojí![]()

t.hajek:
to byla taková naše spřátelená skupina z Německa, viděl jsem je taky poprvé a byla sranda, že měli všichni stejné odění i zbraně. Jinak pravidelně s námi jezdí i Němci s velkým dělem, mají to nedaleko od hranic a tady si můžou pořádně zastřílet
IgorT:
u nás to bylo v pohodě, jeden velitel dostal šípem mezi nos a ret (škrkanec), já měl střejchlý nos poloxem, nebo něčím podobným, ale to takový krvavý šrám (naštěstí). U jiných skupiny to bylo už horší. Co vím, tak jeden kluk skončil s několika vyrvanýma zubama, kde se nepříteli zasekla záštita meče do jeho kroužkového závěsu (na FB se pořádá sbírka na nové zuby). Viděl jsem nějaké podrcené prsty (zafačované a krvavé), nějaké otřesy mozku a podobně, dál pak všelijaké fámy které nemá smysl šířit. Někdy se i stane, že šíp trefí oko - byť konec je jako korek od šampaňského, je to někdy dost problém. Často ty úrazy jsou kvůli špatné výstroji (tenké helmy, blbé rukavice), u nás většinou nosíme podbradí, které kryje zuby a krk. U starších dob je těch použitelných ochranných prostředků bohužel mnohem méně a tak jsou úrazy horší. K nehodám ale taky občas dochází. Minimálně naše první linie je ale velmi vydatně zakutá do železa:

to byla taková naše spřátelená skupina z Německa, viděl jsem je taky poprvé a byla sranda, že měli všichni stejné odění i zbraně. Jinak pravidelně s námi jezdí i Němci s velkým dělem, mají to nedaleko od hranic a tady si můžou pořádně zastřílet

IgorT:
u nás to bylo v pohodě, jeden velitel dostal šípem mezi nos a ret (škrkanec), já měl střejchlý nos poloxem, nebo něčím podobným, ale to takový krvavý šrám (naštěstí). U jiných skupiny to bylo už horší. Co vím, tak jeden kluk skončil s několika vyrvanýma zubama, kde se nepříteli zasekla záštita meče do jeho kroužkového závěsu (na FB se pořádá sbírka na nové zuby). Viděl jsem nějaké podrcené prsty (zafačované a krvavé), nějaké otřesy mozku a podobně, dál pak všelijaké fámy které nemá smysl šířit. Někdy se i stane, že šíp trefí oko - byť konec je jako korek od šampaňského, je to někdy dost problém. Často ty úrazy jsou kvůli špatné výstroji (tenké helmy, blbé rukavice), u nás většinou nosíme podbradí, které kryje zuby a krk. U starších dob je těch použitelných ochranných prostředků bohužel mnohem méně a tak jsou úrazy horší. K nehodám ale taky občas dochází. Minimálně naše první linie je ale velmi vydatně zakutá do železa:

Letošní byl poslední. Což je vzhledem k tomu, jakej ta akce prodělala posun od všehistorickýho jarmarku směrem k LH dost škoda. Plánuje se něco někde jinde?Rase píše:Takhle letos vypadal Libušín
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Příští rok nejspíš bude, jen na jiném místě. Prý již orgové něco řeší, tak uvidíme.

Dneska jsem se vrátil z bitvy v Budyni nad Ohří, tak rovnou přidávám pěknou fotku od Ignatz Geforce. Je zde vidět část Praporec Rattenschwanz z pohledu lidí, co se nám snaží klást odpor
já jsem ten pikenýr s červeným rukávem v první lajně. Tentokrát to byla velká paráda, tak snad budou i akční videa - zatím jedno dlouhé: https://www.youtube.com/watch?v=ijpAkcJp1Sw

já jsem ten pikenýr s červeným rukávem v první lajně. Tentokrát to byla velká paráda, tak snad budou i akční videa - zatím jedno dlouhé: https://www.youtube.com/watch?v=ijpAkcJp1Sw