Dzin píše:Julesak
Copak já, to si mohu počítat, spíše by mě zajímalo, jak si to počítá Rusko.
To ako to počíta Rusko sa dá vcelku ľahko spočítať podľa organizačnej štruktúry, mňa zaujímal tvoj výpočet.
Dzin píše: Pokud to bereš i jako náhradu rezervy, potom by 15 let nemuselo být zase tak moc.
Ja som snáď jasne písal o rodine Armata, nie o žiadnej rezerve.
Dzin píše:
Z hlavy si o T-64 určitě nevybavím.
Účelovo vybraná tanková divízia v blízkosti výrobného závodu. Tj. podobný postup ako pri rodine Armata (alebo Su-27SM, Su-35S a pod).
Dzin píše:
Výrobce má tyto znalosti na základě takticko-technických požadavků zadavatele.
Odkiaľ má výrobca znalosti o logistike tankového pluku a načo mu sú, netuším. Odkiaľ majú mať OS znalosti o logistike úplne novej generácie techniky, tiež celkom neviem.
Dzin píše: Na jejich základě mu výrobce vyrobí třeba tank a potom armádu (zadavatele) seznámí s praxí provozu. Tedy provede zaškolení personálu a poskytne další odbornou pomoc v rámci zavádění techniky.
A kto tvrdil že toto je úlohou prvého pluku prezbrojeného na rodinu Armata? Naučiť vojakov ako sa mení žiarovka a kam sa leje olej?
Dzin píše: Nakoupit techniku a potom začít uvažovat "co s ní" je zapřahání kočáru před koně.
Prečo ti písať po n-tý raz to isté, keď to nepochopíš ani po n*n-tý raz? Buď nevieš, alebo nechceš, mne je to jedno.
Armata je nielen nová generácia, ale aj nový koncept techniky. Ak sa bavíme aj o doplňujúcich programoch Bumerang a Kurganec-25 (lebo aj ich sa to týka):
- aká bude štruktúra manévrového komponentu tankového pluku/brigády?
a) 3 x prápor T-14 + 1 x prápor T-15?
b) 3 x zmiešaný prápor T-14/T-15?
ak b), tak:
b1) prápor s 2/3 x rota T-14 a 1 x rota T-15
b2) prápor s 3 x zmiešaná rota T-14/15
- pri motostreleckých brigádach/plukoch na Kurganec-25 a Bumerang:
c) budú mať vôbec T-14?
d) ak áno, tak ako samostatný prápor, či už a) alebo b1/b2, alebo ako zmiešaný prápor s Kurganec/Bumeerang + T-14?
Aká bude štruktúra čiat a rôt? Koľko ks tankov, BVP a OT na čatu/rotu a v akom pluku/brigáde?
Aké sú reálne logistické potreby toho ktorého variantu, a koľko človekohodín je potrebné na výcvik a jednotlivé prevádzkové úkony?
Stačia logistické prostriedky pluku/divízie alebo brigády, alebo je nutné ich posilniť/alebo dokonca možné redukovať?
Ako sa prejaví zavednie SkH 2S35 na podvozku Armata? Budú zavedené ku všetkým typom brigád a plukov? alebo časť ostane pri ťahanej technike, alebo pri variante na kolesovom podvozku?
O tomto všetkom majú OS RF celkom určite pomerne jasnú
predstavu. Ale oni potrebujú
istotu, pretože rodina Armata tu s nimi bude väčšinu 21 storočia...
Skeptik píše:
Přiznám se, že nechápu, co na tom může být nepochopitelného

Ja to tiež nechápem, ale zase Dzinovi prišlo možné, že výroba riadenej munície prejde z 2-smennej na 3-smennú výrobu behom 2-3 mesiacov od prijatia rozhodnutia