Ne, jen překlepKouzelnik píše:je za "UH-1W" nějaká hlubší myšlenka?Skeptik píše:Kouzelnik píše: ... jestli je UH-1W víc ...

Ne, jen překlepKouzelnik píše:je za "UH-1W" nějaká hlubší myšlenka?Skeptik píše:Kouzelnik píše: ... jestli je UH-1W víc ...
Děkuji za vyčerpávající odkaz.Dzin píše:Odkaz na diplomovou práci, které se tomu mimo jiné věnuje.seabee píše:Jsem si jistý (ale neschopný to dohledat), že EU použití offsetů u VZ zakázala, přinejmenším jako hodnotícího kritéria.
To nebolo, ze Leonardo ponukol za 300 mega.skelet píše:Jinak ASR bylo devět AW139M nabídnuto za 300 mil.Euro (systémová cena). Což vycházelo tehdy na 929 833 333 Kč/kus, při tehdejším kurzu (leden 2015). Při dvanácti kusech se dostáváme na sumu 11 158 000 000Kč. To jakože chtěl Leonardo tak natáhnout Slováky?
Takhle to brát nemůžeš. Je to byznys.skelet píše:Jinak ASR bylo devět AW139M nabídnuto za 300 mil.Euro (systémová cena). Což vycházelo tehdy na 929 833 333 Kč/kus, při tehdejším kurzu (leden 2015). Při dvanácti kusech se dostáváme na sumu 11 158 000 000Kč. To jakože chtěl Leonardo tak natáhnout Slováky?
Říká ten, co to nemusí platit ze svého.HONZIK11 píše:Já jsem rád ať to stojí co to stojí.
A mě zase vytáčí ty řeči o tom, že naši nepřátelé jsou jen a jen naši sousedé, což je pitomost. V současnosti a v dohledné budoucnosti jsou potencionální bojiště dvě a ani jedno není na našich hranicích, jedno je v Pobaltí a Východním Polsku, druhé v Jihovýchodní Evropě.Skeptik píše:Říká ten, co to nemusí platit ze svého.HONZIK11 píše:Já jsem rád ať to stojí co to stojí.
Z cizího krev neteče. Kdopak to jen říkal? Jo už vím ... komunisté
Sorry, ale takové keci mne vytáčí.
Nepřítelem České republiky byly jsou a budou vždy jen naši sousedi. Jak pomohou tyto vrtulníky v obranyschopnosti státu v případě našeho napadení ... třeba Německem?
A teď si vezmi, kolik jiného vybavení - PLŘS, PTŘS, tanků, houfnic atd. - by se dalo za těch 14,5 miliardy pořídit, a jak by to zvedlo obranyschopnost státu proti reálným hrozbám.
Nelze odpovědět rozume jen demagogicky? Mohli jsme koupit miliony min za ty prachy a připravit odstrel Temelína.Skeptik píše:Říká ten, co to nemusí platit ze svého.HONZIK11 píše:Já jsem rád ať to stojí co to stojí.
Z cizího krev neteče. Kdopak to jen říkal? Jo už vím ... komunisté
Sorry, ale takové keci mne vytáčí.
Nepřítelem České republiky byly jsou a budou vždy jen naši sousedi. Jak pomohou tyto vrtulníky v obranyschopnosti státu v případě našeho napadení ... třeba Německem?
A teď si vezmi, kolik jiného vybavení - PLŘS, PTŘS, tanků, houfnic atd. - by se dalo za těch 14,5 miliardy pořídit, a jak by to zvedlo obranyschopnost státu proti reálným hrozbám.
Spolky jsou tvořeny Státy, proto je jejich životnost řádově menší než životnost států. Ostatně kolika obranných spolků byla Československá republika a Česká republika za svoji krátkou (100 letou) historii členem?Dzin píše:Skeptik
Státy také netrvají věčně. Česká republika nebyla, potom byla, teď je a pak zase nebude. Státy vznikají a zanikají úplně stejně jako spolky, takže to vůbec nic neznamená.