Raritní a zajímavé fotografie
Moderátor: jarl
Re: Raritní a zajímavé fotky
já slyšel, že se takhle nějací paragáni (možná pohraničníci) opevnili v lese a byl pak dost problém je odtamtud dostat zpátky do kasáren. Prý to byla nějaká jejich strategie, pokud by došlo k nečekanému útoku ze Západu, zkrátka vypadnou okamžitě ze základny.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Mohlo se jednat o 7.výsadkový pluk z Holešova. Hlavní síly zůstaly v kasárnách, ale jedna rota se zakopala v lesích nedaleko Přílep ...
Rase: To byli paragláni z Holešova , na portálu "ČSLA" je o tom psáno, tuším , že je to ve "Foru" , vlákno odpovědi "Čejen "

Zaujímavá náladová fotka austrálskeho letectva - ponorka Projektu 670M a mínolovka Tral Projektu 266M v Indickom oceáne, 16.08.1981.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.

A tak Sověti neměli zrovna moc bitevních lodí a ještě méně těch zapůjčených od Britů, tohle by mohlo pár lidí poznat 

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Veď určite, len som dnes na tieto obrázky narazil a páčili sa mi.

Jo jo, že by Royal Oak 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Zemakt píše:Jo jo, že by Royal Oak
Po zevrubném vědeckém zkoumání typu házení kostkou nebo originální metodou Vlasty Buriana (metoda použitá při hledání telefonního čísla pomocí tužky v "Ducháček to zařídí") vypadá jako naprosto nejjistější Royal Oak, ovšem nebyl jsem dost rychlý, takže mi nezbývá než poblahopřát k prvenství v tipovací soutěži kolegovi @Zemakt

Ovšem jsou i názory (nalezl jsem že jsou datovány 30. února) o hypotéze že lodí v sovětských službách na fotkách od @Julesak by mohl být Iron Duke

https://www.deviantart.com/bwan69/art/T ... -325364700
http://www.navypedia.org/ships/uk/brit_ ... ereign.htm
R.I.P.
HMS Royal Sovereign?
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

kenavf: Jo, můžeš si to koupit i jako stavebnici: https://www.scalemates.com/kits/ark-mod ... ip--217541
A Mistr Sun pravil: "Pokud nebyly povely dosti jasné, rozkazy dosti srozumitelné, pak je to chyba hlavního velitele."
Je to samozrejme Archangelsk, teda HMS Royal Soevereign pod sovietskou vlajkou (1944-49).

Týmto ďakujem ostatným súťažiacim, že mi svojou ukážkou práce so zdrojmi, umožnili vyhrať.Julesak píše:Je to samozrejme Archangelsk, teda HMS Royal Soevereign pod sovietskou vlajkou (1944-49).
P.S. Osobne by som nerozoznal ani Bizmarck od Jamato.

Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

Tak to jsi king, ve srovnání se mnou, bo mě dělalo problém rozeznat příď od zádi (viz poslední, třetí, fotka). Ani ta kotva mě hned "netrkla"....kenavf píše:(...)P.S. Osobne by som nerozoznal ani Bizmarck od Jamato.
R.I.P.
No zase, kotva môže byť vpredu aj vzadu 

Jako suchozemská krysa si vůbec nejsem jist. S tou kotvou jsem to myslel tak, že na přídi myslím je kotva zavěšena zboku přídě, nikoliv na přední hraně přídě).
R.I.P.
- Pikujuci brizolit
- poručík
“War is a matter not so much of arms as of money.”― Thucydides, History of the Peloponnesian War
Když už jsem zavtipkoval, tak ať mu to není líto

bitevní parník KTS Archangelsk, jak tvrdil admirál Golovko to fakt není, je to Loď jeho Veličenstva Královský dub

bitevní parník KTS Archangelsk, jak tvrdil admirál Golovko to fakt není, je to Loď jeho Veličenstva Královský dub

Hm... proč za dělovou věží stojí ti námořníci?
Mám totiž pocit, že dělové věže A a B jsou otočené do boku. A na palubě stojí zástupy lidí (tipuji námořníků)
... Já totiž myslel že nebylo zdravé/slučitelné se životem postávat okolo dělostřeleckých věží, pokud děla střílejí.... Pletu se? A moje hypotéza platí pouze pokud by člověk stál u čelní strany dělové věže (=myslím tu stranu, kde čouhají hlavně)
Mám totiž pocit, že dělové věže A a B jsou otočené do boku. A na palubě stojí zástupy lidí (tipuji námořníků)
... Já totiž myslel že nebylo zdravé/slučitelné se životem postávat okolo dělostřeleckých věží, pokud děla střílejí.... Pletu se? A moje hypotéza platí pouze pokud by člověk stál u čelní strany dělové věže (=myslím tu stranu, kde čouhají hlavně)
R.I.P.
Ajaj, no proč asi. Protože se Karablj Tavariša Stalina v Murmansku po zásahu torpédem z nejmodernější ponorky typu XXI potápí, ne
.
Ne, promiň Kouzelníku. Jenom jsem celej ten Julesákův post zlehčoval. Je to ve skutečnosti kolorovaná fotografie HMS Royal Oak, zasažené v 39 Prienovo ponorkou U 47 ve Scapa Flow. Krom toho, Golovko a ten bitevní parník je také pravda. Pardon

Ne, promiň Kouzelníku. Jenom jsem celej ten Julesákův post zlehčoval. Je to ve skutečnosti kolorovaná fotografie HMS Royal Oak, zasažené v 39 Prienovo ponorkou U 47 ve Scapa Flow. Krom toho, Golovko a ten bitevní parník je také pravda. Pardon
Naposledy upravil(a) Zemakt dne 7/1/2020, 22:30, celkem upraveno 1 x.