To zrusenie tendra na 4x4 povazujem za nestastne. V podstate sa modernizacia ani poriadne nerozbehla a uz stoji.

Moderátor: jarl
Suger píše:Tak a stalo sa presne to čo sa predpokladalo... Úrad pre verejné obstarávanie nariadil zrušiť súťaž na viacúčelové taktické vozidlá 4x4. Ministerstvo obrany podľa úradu nezvolilo pri zadávaní zákazky zákonný postup. Rezort sa proti rozhodnutiu odvolal. Kontrolu pritom iniciovalo samotné ministerstvo po kritike, že podmienky obstarávania mal spĺňať iba jediný vopred vybraný uchádzač.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... Vt2r_dxnUo
To je zase matroš z rezortu obrany...Julesak píše:No ak má mechanizovaná brigáda naplnenosť 53% alebo mech. prápor 47%, tie jednotky sú nebojaschopné - de facto "zrámcované".
A to som si myslel že sovietsky mobilizačný systém sme opustili. Teda vlastne hej, máme len tie redukované útvary, bez záloh na ich doplnenie.
Veď tie "moje" čísla sú z tvojho linkuniko píše:Julesak naplnenost utvarov ma v mojom poste vyssie. Dokopy je naplnenost utvarov 77,5 %.
Ja to chápal jako vtip.Julesak píše:Nemyslím si že by zverejnenie takýchto vecí niečo ohrozilo - toto sa bežne zverejňuje na západ aj na východ od nás.
Žiadna modernizacia T72M1 prebehnuť nemá. Len oprava.Arthur píše:Čakal by som, že ich budú lákať na modernizovaný T-72M1, ale takto...