skelet píše:Pointa je, že Slovensko má před volbama. Odprodej je blbost, zmenšení schopností taky. Nic se tím neušetří.
Lenže to máš tak Skeptiku:
1. Už celý Plán 2030 stál na vode. Opakovane som to tu aj ja písal.
2. Finančná situácia je zlá. A nie že zlá ako u vás, kde je nejaký deficit, ale tak, že už aj Rozpočtová rada a nár. banka vážne varuje. Súčasnej verchuške sa podarilo prejesť roky konjuktúry a za 12 rokov (!) neurobiť žiadnu podstatnú reformu, žiadne zmeny v ekonomike. Takže nová vláda bude na Slovensku riešiť kopec problémov a vnútorný investičný dlh a bude musieť tvrdo škrtať.
3. Na pôvodne rátané peniaze na rozvoj môžeme určite zabudnúť. Realistické je rátať s takými 250-300 mil€ ročne na rozvoj. Celý rozvoj. Na stíhačky treba doplatiť min. 700 mil. pravdepodobne okolo 1 mld.
4. Potrebujeme prezbrojiť prakticky celé pozemné sily. Tieto paká totiž za 4 roky začali obmieňať to najnovšie a najmenej potrebné - húfnice. Ostatná bojová technika je v rozklade.
Tak si teraz Skelete predstav že si budúcim ministrom obrany. Čo by si robil?
Ja neviem, ako bude budúci minister postupovať a pravdupovediac, vôbec mu nezávidím. Ale viem si dosť dobre predstaviť aj také riešenie, že sa (aspoň časti) stíhačiek bude chcieť zbaviť (a ja by som predal aj Zuzany). A viem si predstaviť aj také riešenie, s ktorým budeme OK aj my, aj američania, aj spojenci.
Mimochodom spojenci - čože nám to NATO odporúčalo v hodnotení (visí aj na Palbe). Síce diplomaticky, ale veľmi jasne zhruba toto: "
Nekupujte stíhačky, vyriešte si airpolicing. Lebo nebudú peniaze na priority, ku ktorým ste sa zaviazali." No a presne sem spejeme...
Vestly píše:Financie na to su. Je to len predvolebna agitka, ktoru zacal jeden nemenovany pan, ktory je sponzorovany Saabom. Nic viac, nic menej. Strata casu nieco take co i len riesit.
Už som sponzorovaný Saabom? To sú mi veci

A to píše truhlík, ktorý do rozrhania obhajuje akúkoľvek blbosť, čo MO urobí (napr. kúpu bojových špeciálov - neschopných pôsobiť v boji, že?

)
No, idem ja zase pa, nemám záujem sa tu furt hádať s miestnou úderkou...