OSSR, kampak kráčíte?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
- Juraj Tichý
- Kapitán
Re: OSSR, kampak kráčíte?
Ze by k 4000 civilom pribrali dalsich 2000. To je celkom usmevna predstava.
S civilnými zamestnancami je to tak, že ani existujúce miesta nie sú zaplnené. Reálne sa dokonca s ich naplnením ani neráta.
- Pikujuci brizolit
- poručík
Flader, tak to je vcelku pozitívna správa 

“War is a matter not so much of arms as of money.”― Thucydides, History of the Peloponnesian War
Inak vacsina z civilnych miest su skladnici, udrzbari a podobne manualne pozicie, kde je naozaj zbytocne mat vojaka.
- Pikujuci brizolit
- poručík
Ďakujem Flader.
Otázka, aké sú schopnosti vojakov na improvizované opravy techniky v teréne, robí sa to, či už je západný štandard, že opravy si nerieši posádka, napríklad BVP, Tatry atď?
A čo v prípade nových Iveco LMW, MANov a nových Tatier, Aktisov?
Otázka, aké sú schopnosti vojakov na improvizované opravy techniky v teréne, robí sa to, či už je západný štandard, že opravy si nerieši posádka, napríklad BVP, Tatry atď?
A čo v prípade nových Iveco LMW, MANov a nových Tatier, Aktisov?
“War is a matter not so much of arms as of money.”― Thucydides, History of the Peloponnesian War
Z muzea zase do sluzby. Nemyslel som si, ze toto este raz uvidime, ale v zasade ma to potesilo. Preco nie. VTSU Zahorie prebera od Vojenskeho historickeho ustavu do sluzby jednu vyprostovaciu T-815 AV-15.
https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4429682&l=sk
https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4429682&l=sk
A tak ani v múzeu nemusela byť práve ako exponát.
To je samozrejme pravda. Slovensko je ale vynimocne v tom, ze sme po roku 2000 davali do muzea aj vyzbroj, ktora aj u nasich susedov sluzi dalej. Takze som rad, ze z tych rokov aspon nieco zachranime zase pre dalsiu sluzbu.
To jo, město so zlomenou berlou a jeho naprosto famózní muzeum.
Tam by se vyzbrojovalo, tedy ne u vás,ale možná, že by se i něco naslo.
Pro mě ale pastva pro oči.
https://g.co/kgs/rr95mu
Tam by se vyzbrojovalo, tedy ne u vás,ale možná, že by se i něco naslo.
Pro mě ale pastva pro oči.
https://g.co/kgs/rr95mu
- Juraj Tichý
- Kapitán
Nove platy vojakov, vratane tabulky podla pozícií.
https://www.defencenews.sk/aktuality/vi ... 9-percent/
https://www.defencenews.sk/aktuality/vi ... 9-percent/
https://www.mil.sk/88590/?pg=1V dňoch 20. až 24. januára 2020 sa uskutočnil strelecký výcvik participujúcich strán – trebišovského 23. motorizovaného práporu a žilinského Strediska výcviku špeciálnych operácií. Cieľom spoločnej aktivity bolo zjednotenie štandardov obsluhy primárnej a sekundárnej zbrane a princípov vedenia bojovej streľby.
Pretvorenie utvaru zacina.
Este by to chcelo nove pusky, ked chceju unifikovat weapon handling.

Dobrá informácia.
Chcelo by to viacej vecí ako len rovnaké zbrane a to v celých OSSR, ale hlavne kompetentných ľudí na politických miestach.
Chcelo by to viacej vecí ako len rovnaké zbrane a to v celých OSSR, ale hlavne kompetentných ľudí na politických miestach.
"Alea iacta est"
Kompetentni ludia na politickych miestach su ti pri weapon handlingu naco ?mikojan29 píše:...ale hlavne kompetentných ľudí na politických miestach.

Nerozvinul som myšlienku - chcel som povedať, že ak by aj chceli meniť zbrane, musí ich niekto kúpiť a kúpu musí niekto schváliť. A na to sú tí politici.
Vidím, ako sa u nás robia výberové konania a nakoniec to stojí na politickej vôli alebo nevôli, rôznych podmienkach, zákulisných bojoch, vytĺkaní polit. kapitálu a nie preto, aby sme mali funkčné a konečne aj moderné OS, preto píšem o kompetencii politikov vykonávať svoje funkcie. Je to trochu OT, ale musel som sa posťažovať.
Armádny personál je šikovný, oni si to vedia zorganizovať, ale môžu robiť len s tým, čo majú (napr. tie osobné zbrane).
Vidím, ako sa u nás robia výberové konania a nakoniec to stojí na politickej vôli alebo nevôli, rôznych podmienkach, zákulisných bojoch, vytĺkaní polit. kapitálu a nie preto, aby sme mali funkčné a konečne aj moderné OS, preto píšem o kompetencii politikov vykonávať svoje funkcie. Je to trochu OT, ale musel som sa posťažovať.
Armádny personál je šikovný, oni si to vedia zorganizovať, ale môžu robiť len s tým, čo majú (napr. tie osobné zbrane).
"Alea iacta est"
Doteraz som si to moc neuvedomoval, ale ten vz.2007 je inak naozaj vydarený.
https://www.facebook.com/eFPBGLatvia/ph ... =3&theater
https://www.facebook.com/eFPBGLatvia/ph ... =3&theater
Mikojan: Ono tie armadne nakupynsu u nas nepopularne a v zasade len trpene. Preto ten populizmus okolo nich. Ja mam zase pocit, ze my len vyberame a vyberame a natahujeme sa na vyberani, len aby sme vyberali. Nakoniec aj tak nic nekupime. Jedina dobra vec je ta spolupraca s Americanmi pri vyzbrojovani na baze vlada- vlada. To boli dosial jedine moderne zbrane, co sa kupili.
Flader suhlasim. Ten vzor sa podaril.
Flader suhlasim. Ten vzor sa podaril.
niko
A to je chyba, lebo spoliehať sa stále na niekoho, že nás ochráni je hlúposť.
Súhlasím s tebou, že politici nemajú ochotu pristúpiť k radikálnejšej a rýchlejšej modernizácii a keď sa už začne niečo riešiť, tak to zabrzdia s pochybnými tendrami a hašterením sa medzi sebou.
Až sa čudujem, že sme tak rýchlo vybrali vrtuľníky a stíhačky. Na dopravné lietadlá (ktorým by svedčali ešte 1-2 ďalšie kusy) sa čakalo skoro 8 rokov.
Pozemáci a PVO si zatiaľ môžu utrieť ústa, avizované súťaže stroskotali na samoľúbosti niektorých jedincov a podľa mňa, nezvládnutej PR MOSR.
A to je chyba, lebo spoliehať sa stále na niekoho, že nás ochráni je hlúposť.
Súhlasím s tebou, že politici nemajú ochotu pristúpiť k radikálnejšej a rýchlejšej modernizácii a keď sa už začne niečo riešiť, tak to zabrzdia s pochybnými tendrami a hašterením sa medzi sebou.
Až sa čudujem, že sme tak rýchlo vybrali vrtuľníky a stíhačky. Na dopravné lietadlá (ktorým by svedčali ešte 1-2 ďalšie kusy) sa čakalo skoro 8 rokov.
Pozemáci a PVO si zatiaľ môžu utrieť ústa, avizované súťaže stroskotali na samoľúbosti niektorých jedincov a podľa mňa, nezvládnutej PR MOSR.
"Alea iacta est"
Tak, tak. Na Slovensku su mozne len dva sposoby nakupov. 1. Ak mam väcsinu v parlamente, nakupim, nech si kazdy mysli co chce (BH). 2. Samovrazedny nakup- nakupim spickovu techniku aj ked viem, ze politicki oponenti ma za to znicia (F-16). Ten druhy sa uz asi opakovat nebude. Treti sposob my bol siroky politicky konsenzus, ako slubuje Macko z Nadom. To je samozrejme rozpravka. Vie si tu niekto predstavit, ze by sa nakupili zbrane za 1,6 miliardy bez toho, aby z toho bol skandal ? Z vlastnych minimalne Matovic to poriadne rozmazne. Nehovoriac o opozicii.