OSSR, kampak kráčíte?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: OSSR, kampak kráčíte?
Deje sa dnes niečo na Lešti, prípadne na Sliači? Podľa Flightradaru je dnes celé poobedie vo vzduchu snáď polovica dopravného aj vrtuľníkového krídla.
Ja som zaregistroval, ze L-410 FG lieta celkom statocne. Asi zase fotia.
Okrem nej boli vo vzduchu ešte dve L-410, Spartan a striedali sa dvojice UH-60M. Dnes som nepozeral, či pokračujú.
Je to fakt?
V současné politické situaci (těsně po volbách) se mi to zdá trochu nepravděpodobné, tedy pokud nejde jen o nějaké symbolické množství.
https://www.defence24.pl/slowacja-stawia-na-spike-lr2
V současné politické situaci (těsně po volbách) se mi to zdá trochu nepravděpodobné, tedy pokud nejde jen o nějaké symbolické množství.
https://www.defence24.pl/slowacja-stawia-na-spike-lr2
- Juraj Tichý
- Kapitán
Zrejme nevycerpane financie na konci roka.
Turry30 na BVP-M a BPsVI nikdy neboli osadene konkurzami, aj ked su ich plne sklady. Takze mohlo ist aj o dlhodobý zamer.
Zmluva bola urcite uzatvorena pred volbami, ak nie minuly rok. A Spike bol jasnou volbou.
Turry30 na BVP-M a BPsVI nikdy neboli osadene konkurzami, aj ked su ich plne sklady. Takze mohlo ist aj o dlhodobý zamer.
Zmluva bola urcite uzatvorena pred volbami, ak nie minuly rok. A Spike bol jasnou volbou.
BVP M a BPsVI majú inštalované odpaľovacie zariadenie na Konkurzy, Spike sú len na Vydre. Záleží, koľko a aké sa obstarali (to sa zatiaľ nevie), podľa toho sa dá určiť, kde sa budú používať. Pre mňa dobrý výber.
"Alea iacta est"
Kludne to moze byt aj pre 23.mopr.
Pri BVP-M sa ale tusim aj pocitalo so zmenou PTRS v buducnosti.
Podle tohoto článku byla uzavřena dnes v Tel Avivu!?Juraj Tichý píše:Zrejme nevycerpane financie na konci roka.
https://www.milmag.pl/news/view?news_id=3558
- Juraj Tichý
- Kapitán
Zaujímavé. :-/
Podpis takej zmluvy mali rozhodne nechat na novu vladu. A nejde ani o netransparentnosť a korupciu, ide to cez agenturu NATO, cize jeden z najčistejších sposobov.
Ale z cistej slušnosti a politickej korektnosti. Ludia im vyslovili vo volbach absolutnu nedoveru. Maju uz len kurit a svietit.
V kazdom prípade, zda sa ze OSSR dostanu najnovsie Spike LRII v stovkach kusov ako pre pechotu, tak aj pre instalaciu na vozidla. :-)
Podpis takej zmluvy mali rozhodne nechat na novu vladu. A nejde ani o netransparentnosť a korupciu, ide to cez agenturu NATO, cize jeden z najčistejších sposobov.
Ale z cistej slušnosti a politickej korektnosti. Ludia im vyslovili vo volbach absolutnu nedoveru. Maju uz len kurit a svietit.
V kazdom prípade, zda sa ze OSSR dostanu najnovsie Spike LRII v stovkach kusov ako pre pechotu, tak aj pre instalaciu na vozidla. :-)
Spike LR2 sa da strielat aj z vrtulnika. 
Juraj ved je to jedno kto to kedy podpisal. Odhliadnuc od toho nasho politickeho cirkusu, nasi vojaci konecne po 30 rokoch dostanu moderne protitankove prostriedky. Co je doma, to sa pocita. Kaslat na to, ako sa to k vojakovi dostalo.

Juraj ved je to jedno kto to kedy podpisal. Odhliadnuc od toho nasho politickeho cirkusu, nasi vojaci konecne po 30 rokoch dostanu moderne protitankove prostriedky. Co je doma, to sa pocita. Kaslat na to, ako sa to k vojakovi dostalo.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Hej a existuje nosic na BH tusim.
Ale snad touto cestou nepojdeme.
Edit: Niko, nie s tym nesúhlasím. Neda sa vycitat vyber, ani sposob obstarania.
No ja verim v iny styl politiky. A evidentne aj občania SR, keďže Danka poslali hlboko pod hranicu zvoliteľnosti.
Ale snad touto cestou nepojdeme.
Edit: Niko, nie s tym nesúhlasím. Neda sa vycitat vyber, ani sposob obstarania.
No ja verim v iny styl politiky. A evidentne aj občania SR, keďže Danka poslali hlboko pod hranicu zvoliteľnosti.
Naposledy upravil(a) Juraj Tichý dne 5/3/2020, 21:26, celkem upraveno 1 x.
Podla mna tie Spike pojdu bud SOCOMu, alebo na vrtulniky. Na inu bojovu techniku ich zatial nemame kde pouzit.
Ak aj bola uzavretá dnes, určite nebola dojednaná za necelý týždeň.
V článku čo sem dal Nesher je písané, že by mali ísť pechote a mechanizovanému vojsku, takže vrtuľníky by som nateraz vynechal.
Prekvapuje ma, ako "potichu" sa tento obchod uskutočnil. Za mňa, dobrá kúpa.
Uvidíme, aké priority si dá nová vláda, ale radary z Izraela by boli tiež dobrá kúpa a na to by som nadviazal aj s budúcou PVO. V Izraeli s tým majú asi najväčšie skúsenosti na svete, keďže sú permanentne v bojovej pohotovosti.
Prekvapuje ma, ako "potichu" sa tento obchod uskutočnil. Za mňa, dobrá kúpa.
Uvidíme, aké priority si dá nová vláda, ale radary z Izraela by boli tiež dobrá kúpa a na to by som nadviazal aj s budúcou PVO. V Izraeli s tým majú asi najväčšie skúsenosti na svete, keďže sú permanentne v bojovej pohotovosti.
"Alea iacta est"
Myslim, ze ten clanok miesa niekolko veci dokopy. Pre mechanizovane vojsko dneska nemame kde Spike vyuzit. Podla mna kupili 10 kusov pre SOCOM, alebo nieco podobne a vsetko ostatne su v clanku len dohady.
Uvidíme, kto to bude prvý kritizovať alebo komentovať, potom sa o tom možno dozvieme viac.
Čudujem sa, že to ešte nikto na SK neuverejnil.
https://www.edrmagazine.eu/slovakia-sel ... e-lr2-atgm
https://defpost.com/slovak-mod-orders-spike-lr2-atgm/
Čudujem sa, že to ešte nikto na SK neuverejnil.
https://www.edrmagazine.eu/slovakia-sel ... e-lr2-atgm
https://defpost.com/slovak-mod-orders-spike-lr2-atgm/
"Alea iacta est"
Potichu ako potichu. V minulomesačnej obrane je rozhovor s NGŠ a ten tam zmieňuje, že majú už hotové špecifikácie pre niektoré projekty prezbrojenia pozemných síl. V prípade PTRS sa v podstate pre armádu jedná o "spotrebný materiál".
Osobne si ale tiež myslím, že to nebude závratné množstvo. Počítam pre 23. mopr, prípadne aj pre BVP-M. Ak by to bol plošný nákup pre bojové útvary tak by ma to len potešilo.
Osobne si ale tiež myslím, že to nebude závratné množstvo. Počítam pre 23. mopr, prípadne aj pre BVP-M. Ak by to bol plošný nákup pre bojové útvary tak by ma to len potešilo.
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
"Potichu" myslím z pohľadu médií. Nemal som ešte čas si prečítať ten rozhovor.
Ja osobne som rád, že sa obstaráva, hladne keď je to zmysluplnná a kvalitná výzbroj a ešte v zmysluplnných počtoch.
Ja osobne som rád, že sa obstaráva, hladne keď je to zmysluplnná a kvalitná výzbroj a ešte v zmysluplnných počtoch.
"Alea iacta est"