Video mám bohužel jen na FB https://www.facebook.com/militarium.net ... 561643331/

JJ, ocelové pásy jsou super věcNANUK píše:prosmyku ocelového pásu na ocelovém můstku
Bolo info že po tej T-34ke to bolo na druhý deň opravené.danny1691 píše:Tak zrovna silnice si umí opravit jedna dvě. ..
Bohužel jet osice smutné, ale zapomínají. Nejvíce se to týká WW2, kdy velké množství útvarů z prohraných bitev bylo "vymazáno z historie" a s nimi zmizeli i miliony vojáků, kteří se jich zúčastnili. A když se je někdo snaží připomínat, obvykle se na něj snese kritika, protože je to připomínání proher. Nejvíce jsou na tom biti právě oni prostí vojáci, kteří také bojovali za svojí vlast a jediné jejich "provinění" je, že to bylo v prohrané bitvě. Sice se to trochu zlepšuje, ale stále jsou to spíše sněhové vločky na Sahaře.danny1691 píše:Rusové nezapomínají na své mrtvé.
U nás by to šlo taky. Jenže, my jsme "na vyspělém západě", u nás máme zelené neziskovky a podobné vymoženosti... a ty už se postarají, aby to nešlo.danny1691 píše:Tak zrovna silnice si umí opravit jedna dvě. Zatím co u nás by to trvalo několik měsíců v tom nejlepším případě, poté se to to ještě minimálně muselo 2x předělat a když je to hotovo, tak za měsíc se musí kopat opět. Toliko postřehy z našich měst a obcí.
Nicméně co jsem viděl na cestách v RF- šok z opravy cesty. Fréza to sypala na náklaďák, za ní byl další prázdný. Pokladač si nabíral směs a pokládal. Následoval ho válec. To jsem u nás neviděl nikde. Nebo cesty kolem bojiště v Kursku. Pár chlapů, stroje a makalo se. Večer při návratu do hotelu byl vidět velký posun. Když to srovnám s opravou cesty V Mohelnici, kde se za 14 dní dílo posunulo o 100 metrů a z každé strany zácpa na 45 minut...
To že tam hořel Stug? Jiný kraj, jiný mrav. Stavějí se k tomu úplně jinak. Dodnes jsou ty ztráty bolestivé a Rusové nezapomínají na své mrtvé. U nás se na to kašle, děcka nic pořádně nevědí a čím více pamětníci umírají tím mám větší pocit, že se vše překrucuje a účelově zapomíná
Na T-34 asi gumené pätky nie sú(iný druh pásov).Dzin píše:Hlavně ale používáme gumové pásy.
Jako že se ty chybějící dálnice postaví z gumových pásů?Dzin píše:Hlavně ale používáme gumové pásy.
Z tohoto už vyššie postovaného videa je vidieť že pri otočke na mieste ti nepomôžu ani gumené pásy/pätky.