Wasp píše:Ale zkrátím to a napíši že - maximánlní praktická rychlost Eaglu je 2,3 machu, 2,5 bylo určeno na základě požadavků USAF, konstruktérům se to zdálo zbytečně hodně, zvláště při tom že chtěly aby Eagl byl obratný ve všech jím dosahovaných rychlostech. Navíc by přibyly problémy s teplotou, váhou, atd. a to by nakonec vedlo k tomu že F-15 by nebyl tak výkoný jak se očekávalo.
Teoreticke vykony jsou sice hezke, ale realne ani pri vycviku moc pres mach 1,8 nejdou a to jeste kdyz si chteji mimo zaznam zkusit co to da. V bojovych situacich to bylo jeste podstatne min.
Spis vysku, vzhledem k tomu, ze primarni nosic je B-52. Moc bych se divil, kdyby s tim F-15 akcelerovala na vic jak mach 1,2.Jak vysoko a rychle poletí F-15EX, nevím, pokud jsem zaznamenal, tah motorů GE je tajný, udává se tahová třída. Proč s tím dělají caviky, nevím. Tedy nejsem schopen napsat jak rychlá EX bude, 2,54 je dosažený reální parametr. A můj názor je že nákup EX je asi podmíněn hypersonickýma raketama, které potřebují vyšší rychlost a výšku
Hypersonicke zbrane to ani nepotrebuji, maji booster. T
F-15EX v normani konfiguraci muze opet pocitat s Mach 1,8. Pokud nebude mit podvesene pody.
Vypada to, ze nechapes co se bojem v nizkych rychlostech/ vysokych AOA mysli... to je naprosto ten posledni region, kde by chtel pilot F-15C bojovat a ani nemusi.Maximální AoA, udaná nejvíce naměřena je cca 110 stupňů, piloti v podcastu pro F-15, což najdeš, říkají že F-15 má v pomalých rychlostech daleko lepší ovladatenost než F-18.
Podle mě má F-15 podobnou schopnost v pomalých rychlostech zvedat příď jako F-18 a zabíjet. DCS neber za pravdu.
Prosím, nedávej mě odkazy kde toto rozporují, najdeš stejně tak odkazy kde toto potvrzují. Najdeš piloty ( zvlášť F-16) co tvrdí že si s BEAGLEM vytřeli prcku vždycky a všude a nejadeš odkazy kde piloti Eaglu říkají že si nepamatuj že by s F-16 někdy vlastně prohráli v blízkém manévrovém boji.
Proto tyto názory beru jako takové to : "pilot svého letadla říká že jeho letadlo je nejleší na světě" a hlavně hledám názory, literaturu od lidí co mají co do činění s Eaglem.
Abych se vrátli k AoA, probíhaly dlouho intenzivní testy chování F-15 v tomto režimu, do té doby neměly svým rozsahem v USA konkurenci. Až F-15 dalpro USAF poodhalit věcem jak se letadlo chová při vysokých AoA.
F-15C rozhodne v tehle oblasti zavratne vykony nema... oba typy hornetu jsou vyrazne lepsi v tehle oblasti... pak jsou ovsem bez energie...
Tady mas napr hodnoceni pilotu 4gen pro prestupu na F-35.
https://www.heritage.org/defense/report ... -the-world
Proto taky nikdy na air show neuvidis F-15C delat manevry jako Su-27+, Hornety, F-22 a F-35 v nizkych rychlostech.