Môj názor - zdravotníkov v práci, na hranici všetkých (okrem výnimiek).niko píše: Ja by som to nemiesal. Testy pri prechode napr. ceskej hranice smerom na Slovensko su uz takmer dva mesiace. Nikto to sice kenontroluje, ale su. Ja som myslel nieco ine a to cielene testovanie pracovnikov zdravotnictva, alebo DSS po prechode akejkolvek hranice po dobu jedneho roka PCR testami. Ale asi sa na tomto zhodneme.
Tak ako hasenie akútnej situácie OK, ja som to chápal ako dlhodobé riešenieniko píše: Julesak ake oddelenia ? Ine oddelenia u malych nemocnic uz neexistuju. Nemocnice poskytuju len neodkladnu zdravotnu starostlivost a inak su to velke covid nemocnice. Osobne som videl na covid oddeleni gynekologa a neurologa. Ale to co ja navrhujem je, ze dnes lekar na covid oddeleni nevie liecit, lebo nema skolenie, tak by tam bol so skolenim. Cize personal ostane rovnaky, ako dnes. Nemocnice su v stave nudze a nemaju vyskoleny personal na pracu s Covid pacientami. Moj navrh je vyskolit aspon jedneho - dvoch odbornych garantov, alebo nazvyme to instruktorov na nemocnicu.

Hlavne treba jednať v rámci zákonných mantinelov, vláda má ústavnú väčšinu, čiže by to nemal byť problém.niko píše: Uprimne ? Podla mna na toto nemame cas. Nemocnice su pred kolapsom, treba jednat. Hoci aj autoritativne. Koniec koncov, ved mame mimoriadny stav.
Mimoriadny stav nedáva vláde právo porušovať zákony.
Juraj:
1) OK, snáď to urobili.
2) áno, vierovyznanie je irelevantné. (Ne)kompetentnosť nie. Čo robil p. minister v lete?