Poľský military web vie niečo viac ako my..

Moderátor: jarl
A nebylo by teda levnejsi zadny BVP nekupovat?Davout píše:Chcem som poukázať na fakt že keď dáme na boj.vozidlo drahé rakety tak jeho prípadná strata bude každú jednotku citeľne bolieť a cena obstarania bude pre nás asi značná viď poliaci s ponukou na Brimstone.
No priznám sa že neviem..ja predpokladám že je iba pt čata na rote boj.podporyniko píše:Pockat chlapi. A to bigosske roty uz nemaju na rote druzstvo palebnej podpory s jednou PTRS ?
Hmmm.. a nieje dnes trendom obstarávanie Ifv kde odpalovacie zariadenia na ptrs sú súčasťou vozidla.Ja som sa s Jurajom bavil o vozidle špeciálne určenom na boj s tankami napr. Sandcat Nlos či Kaplan10 ATM, takéto verzie v obstarávaní idú ako posledné pravé pre ich cenu a či vôbec.kozlustechnykus píše:A nebylo by teda levnejsi zadny BVP nekupovat?Davout píše:Chcem som poukázať na fakt že keď dáme na boj.vozidlo drahé rakety tak jeho prípadná strata bude každú jednotku citeľne bolieť a cena obstarania bude pre nás asi značná viď poliaci s ponukou na Brimstone.
Rgw90 by šlo k družstvám ako náhrada rpg-75 a spike-sr zo svojím dostrelom do 2 km k pt čate(Ot-čka s guľometmi).. tvoj návrh sa mi páči tiež možno by sa dal skombinovať s kamikadze dronmi vypúšťaných z kontajnerov, ale stále narážame na tie financie.Juraj Tichý píše: Davout:
Ak PT čaty majú byť obstarane "man portable" PTRS, tak prečo Spike SR ak by k družstvám išli RGW90.
Prečo nie rovnaký typ.
Ja by som na PT catach prave rad videl vozidlo ako si ho popisal. Je to drahsie riesene, ale vysoko mobilné.
Spolu s "navadzanim" pomocou dronu schopne BVR utoku. Takze by som na napríklad Gerlachu, rad videl niečo takéto.
Ok, tak to potom ostalo po starom. Teda kazdy prapor ma rotu bojovej podpory, ale aj kazda rota ma catu bojovej podpory. Teda do jedneho mechanizovaneho praporu by sli: 3 Spike do ciat bojovej podpory a tusim 4-5 do RBP. Dokopy 7-8 Spike na prapor. Mozno ma noah este poopravi, pokial sa nieco zmenilo.Davout píše:No priznám sa že neviem..ja predpokladám že je iba pt čata na rote boj.podpory
To sa mi podarilo nájsť-tzn. asi 2x konkurz al. fagot v pt družstveniko píše:[
Ok, tak to potom ostalo po starom. Teda kazdy prapor ma rotu bojovej podpory, ale aj kazda rota ma catu bojovej podpory. Teda do jedneho mechanizovaneho praporu by sli: 3 Spike do ciat bojovej podpory a tusim 4-5 do RBP. Dokopy 7-8 Spike na prapor. Mozno ma noah este poopravi, pokial sa nieco zmenilo.