Gratuluji panu Těšíkovi a celému kolektivu, který se na tom podílel od A až do Z. Udělali jste velký kus práce. O to více jsem pyšný, že jste mě učil na vojenské akademii.
P.S.
Snad jste neutekl od tankánů k dělostřelcům?

Nemyslím si, že export Zuzany ešte niekto rozumný očakáva.Na to je SK príliš malý hráč na trhu. K tej konkurencii, podobným, podrýpavačským rečiam by som sa na Vašom mieste radšej vyhol. Zastaralá hlaveň DITY zaručuje podpriemerný dostrel v dnešnej dobe (dokonca aj oproti 25 ročnej konštrukcii hlavne Zuzany). Húfnica môže mať akékoľvek hypermoderné (zatiaľ neodskúšané v bojových podmienkach) nabíjanie, keď dostrel zďaleka nedosahuje úroveň moderných húfnic.Padouch píše:super řešení... A konec nadějí na export Zuzany, která je rázem zastaralá a nemůže Ditě konkurovat... Říká se, že bez referencí domácího zákazníka, je takřka nemožné uspět v zahraničí, ale po úspěchu L-39NG věřím, že se úspěch podaří zopakovat.
Áno ja viem, že je to len technologický demonštrátor a aj to skôr len technologický demonštrátor nabíjacieho systému (možno riadenia paľby). Preto by som bol teraz rezervovaný k nejakým rozsiahlym chválam systému ako takého.skelet píše:Mikhail: DITA je v současné době technologický demonstrátor. A jak se pomalu ukazuje bude se na ní ověřovat software a vnitřnosti nabíjecího mechanismu. Hlaveň je nejspíše jen nejlevnější výškrabek ze skladů.
Na druhou stranu se také nabízí, že je to na míru šité pro konkrétního zákazníka, který takovou hlaveň provozuje nebo mu to zcela vyhovuje (delší hlaveň se projeví až u speciálních granátů, u klasických ne).
Takže z hlavy je ve hře Řecko (Kypr) a Indonésie. Řecko provozuje Zuzany 2000 a Indonésie začíná hledat nové houfnice (a CSG je už zavedený dodavatel do indonézské armády).
Je fakt, že pre niektoré armády je aj automatické nabíjanie príliš nespoľahlivé a radšej majú nabíjača.mikhail píše:skelet píše: Môj názor je ale taký, že dosiaľ nie je plne automatizovaný systém nabíjania rozšírený práve pre jeho komplikovanosť a údržbu v poľných podmienkach. Preto som aj zvedavý ako sa s tým popasujú v CSG. Predsalen tento systém nie je nová myšlienka, len ju žiadny z výrobcov nedotiahol do nejakej masovej výroby, ktorá by bola následne korunovaná veľkými obchodnými úspechmi.
A podle všeho naprosto stejné ... protože jak kanón, tak automatické nabíjení je prý ze Zuzany 2.skelet píše:tak automatické nabíjení má jak Zuzana 2,