Co je zase tohle za ekvilibristické cvičení s cílem nějak přes Berlín na Karlín odolat neškodnému faktu, že sovětský kanón prostě je přímý derivát mechanismu Boforsu (v jeho 25mm variantě, která sdílí mechanismus s 40mm verzí)?

Co se týká Krupp vs Bofors a vývoje...už v době, kdy byl mechanismus toho kanónu v plenkách, tak byly zahraniční vlivy ze Švédska vyštípány zákonem a i předtím se některé věci jely z komerčních i národních důvodů paralelně a utajeny před Němci. To že tam má někdo podíl a že obě strany ze spolupráce (významné) profitovaly neznamená automaticky totální soulad a propojení. Dále 37mm automatické kanóny měl v Německu pod palcem Rheinmetall, ne Krupp.
Mirek58 píše:Ale nevadí, já jsem si po letech uvědomil jednu řekněme maličkost.
Protože jsem mezitím třeba procházel i takový fajnovosti jako jsou příkazy centrálních sov orgánů, indexy GRAU, mezinárodní smlouvy, zkrátka tu papírovou džungli, nikde jsem nenarazil na konkretní nákup Boforsu.
Dokonce v indexech GRAU jsou zavedeny i nakoupené kanony odjinud dovezené jako vzorové kusy. U nákupu tanků se dají dohledat i konkretní smlouvy.
Mirku, sorry, ale ty jsi poslední člověk, co by o něco takového zavadil. Víš stejně dobře jako já, že ty používáš akorát tyhle termíny (které si rychle splašíš ve vyhledávači nebo prvním materiálu, o který zakopneš), aby jsi působil zajímavě a fundovaně, ale v reálu jsi do žádné konkrétní smlouvy atp. sotva vlezl a u většiny ani nevíš, kde by jsi to měl hledat nebo jestli se k tomu vůbec máš šanci dostat. Když tě člověk pozoruje, tak ty jsi výkonnější než většina ruských výzkumníků, co tomu věnovala polovinu života

Normálně bych ty tvoje cancy nechal tradičně bez reakce, ale to tvoje broukpytlíkovství má také nějaké limity a uvědom si, že mateš lidi, co to čtou a neznají tě (já vím, že je ti to fuk).