Hmm, a co F-16V či JAS-39E ... ty budou za 10 let stále "moderní" ??? To je stejná kategorie, výkonově dokonce o trochu nižší a cenově o trochu vyšší.Lord píše:Hmm, jako Su-75 souhlas, já uvažoval co bude tak za 10 let??! Ještě bude Mig stále "moderní" ? Myslím, že už ne. Můžou tam dávat poslední elektroniku, ale aby si chudé státy nekoupily spíš čínský stíhač.
A jaký čínský stíhač?
JF-17, poháněný derivátem RD-33 nazvaným RD-93?
J-10CE, poháněný AL-31FN?
Netvrdím, že to tak je, ale je to možné vysvětlení.Lord píše:Zajímavý vysvětleníPřikládal jsem to prototypu, či maketě, a Ty to vidíš až takhle, že snadno ohnou kus plechu na ohýbačce, dobrý to by mně nenapadlo.
Navíc podpořené informací, že ten zástavbový prototyp, co byl na MAKS vystaven, bude i prvním letovým prototypem. Nezdá se mi pravděpodobné, že by měnili konstrukci trupu. Ale třeba druhý prototyp bude jiný.
Další informace, která "plechovou" konstrukci podporuje, je, že letoun je určen pro méně rozvinuté země. Údržba, a hlavně opravy, kompozitové konstrukce jsou mnohem náročnější než u "kovových" letadel. Oprava i menšího poškození trvá v rozvinutých zemích několik měsíců. V rozvíjejících se zemích to mohou být roky. S "plechovými" letadly jsou navíc zvyklí pracovat. Opraví je v řádu dnů ... možná ne úplně dokonalé, ale letoun zletuschopní.
Ale je to jen má domněnka. Uvidíme.