Zemakt píše:Provedu

Moderátor: jarl
Zemakt píše:Provedu
Má tohle cenu řešit? Asi ne, že jo. Co tě zahřeje v zimě více, plamínek z petrolejky nebo zimní slunce, když tedy svítí. A to je kurva daleko.Slunce 1AU daleko, a má kolik, 6k stupňů?
Môže sa snažiť vyhodnocovať celú siluetu cielu ale ak mu tam dáš výrazný tepelný bod za tankom tak podstatne sťažíš vyhodnotenie tej siluety a môže ju teda dopočítať špatne.Scotty87 píše:kenavf
Termální zaměřovaní Javelinu je "trošku" chytřejší než telomer. Znovu opakuju že tohle ho v žádném případě nemá šanci zmást. Navíc Javelin ani nejde po nejintenzivnějším teplu. Zaměření musí pouze zamknout termální obraz cíle který nemusí být nijak intenzivní. Jinak by s ním nešli ničit domy nebo opevnění.
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/n ... nomika_rtsČeské návnady oklamou i radar vybavený termovizí, v útrobách nafukovacího obrněnce jsou tepelné spirály, které simulují hřející motory za chodu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/n ... nomika_rts
Těžko říct, můžou to být klidně spirály jak z varné konvice. Nicméně, je to profesionální výrobek, tudíž vellice podobnou tepelnou signaturu lze očekávat. De facto ji můžeš i "tvarovat" na konkrétní typ techniky. Stačí jen termokamera a referenční vzorek techniky.A to tie špirály asi nebudú mať tepelný výkon ako teplo tankového motoru.
No a přesně tohle jsem měl na mysliZemakt píše: Má tohle cenu řešit? Asi ne, že jo. Co tě zahřeje v zimě více, plamínek z petrolejky nebo zimní slunce, když tedy svítí. A to je kurva daleko.
Ale proč máš ten motor otevřenej, jak to vypadá, když haubnu zavřeš?Zemakt píše:Hele Alfíku, já se o tom nechci dohadovat. Vlnová délka, plamen, plamínek, hořící sirka. Stačí sirka ne? Pikolík s krbovýma sirkama ten by to vyřešil? Jako chápu to, ale je to tak obecné a plamínek v petrolejce nebo tom ohřívadle je furt plamínek. Neříkám že se to nepoužívalo, to určitě ne. Jen mi to smrdí silnou improvizací. Ideálně bych to chtěl vidět rozlousklé pomocí termokamery.
no a teď si vedle toho dej petrolejku s hořícím knotem.
U tej petrolejovej návnady je to o tom že ten plamienok nie je schovaný za plechom ale že ten plamienok priamo ohrieva ten plech aby bola jeho signatúra intenzívnejšia.Zemakt píše:Jasně, s kapotou jsem snímek žádný nenašel. Ten plamínek v té lampě/ohřívadle je také zadeklován plechem. Dal jsem to jen pro představu jak bych to osobně porovnával.
Je rozdiel ako ju otočiť v zime alebo v lete. Ja som si to zafixoval tak že "tá zlatá("cennejšia") strana má byť tam kde má zostať sa teplo. V zime má zostať teplo u tela preto zlatá strana smerom k telu. V lete má teplo zostať v okolitom vzduch preto zlatá strana smerom k slnku.Tempik píše:Je pěkné, že vědci Wisconsinské univerzity vynalezli tak super fólii. Ale obyčejná termofólie co vozíte v autolékárničce umí také oblbnout termokamery, byť ne stejným způsobem. Jen už si nepamatuju kterým směrem má být otočená. Zas je pravda, že klasická termofolie je vidět na kilometry běžným viditelným spektrem.
Záleží z kterého boku. Motor je na pravém boku a ten nepochybně vidět je.kenavf píše:P.S. ak si napríklad dobre pamätám tak bol zverejnený termo záber nejakých BVP zboku a tam neboli veľmi intenzívne vidieť výfukové plyny alebo nedajbože motor, ale boli intenzívne vidieť kolesá/náboje. Diskutovalo sa tam aj o prípadnom zatienení tých kolies hliníkovými "puklicami".