Scotty87 píše:Ovšem všechny jsou dnes podepsané. A mám stále větší pocit že u BVP to nakonec popadne stejně. Navíc pochybuji že by jsme dostali lepší cenu.
Ano, za cenu jakou si řekl JEDINÝ dodavatel = mnohem vyšší než se předpokládalo a než mohla být.
Taky se obávám, že BVP dopadnou stejně

... a protože tolik miliard, co si jediný dodavatel řekne nebude, půjde se cestou Pandurů, tj. redukce počtu.
Scotty87 píše:tady si za vzniklou situaci můžou dodavatelé minimálně z části samy. Pokud nedokázali podat formálně správnou nabídku po více jak dvou letech příprav.
To je možná pravda, ale chtělo by to znět detail toho, co údajně nesplnili.
Ona to totiž nakrásně může být výmluva - tedy cesta jak zastavit nepříjemný tendr bez všimného a vrátit se ke starému dobrému způsobu financování politických stran.
A nebo mohly být vypsané podmínky tak nejednoznačné, že prostě nebylo možné dát správnou nabídku. Je totiž nanejvýš podezřelé, že úplnou nabídku nezvládl ani jediný z renomovaných uchazečů
Scotty87 píše:Spíš se znovu ukazuje že jediné smysluplné řešení velkých obraných zakázek je kupovat vláda-vláda.
Ano, umožňuje to "kreativní" vyjednávání alá Dalík
Navíc jde o nákup typu -
"dejte mi co máte a já vám zaplatím, co si řeknete", a to je výhodné jen pro jednoho (dva) - firmu, co to dodává (politiky co to schvalují).
Pro armádu je to výhodné jen ve smyslu, že nakonec dostanou alespoň něco.
Pro nakupující Stát (
a daňové poplatníky) to není výhodné nikdy.

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire