Tady si nerozumíme. Tendr zatím není zrušen, výběrová komise pouze konstatovala "nedostatky" ve všech nabídkách a Metnar pozastavil vyhodnocování. Pokud Černochová bude v tendru pokračovat, a nebo ho zruší a vypíše nový, tak se nic neděje.skelet píše:... proto jsem se tě dotázal jestli máš podezření, že si ANO nachystala penězovod do strany. Protože nic jiného nedává smysl. Zakázku totiž pozastavila strana ANO, nikoliv strana ODS.
Pokud ho ale zruší a bude pokračovat netransparentním G2G ... pak je to s největší pravděpodobností tvorba penězovodu.
Nemá co nápadnout. Černochová zatím nic neudělala, jen mluví. A my nevíme proč říká to co říká.O nedostatcích podaných cenových nabídek mluvil Metnar, Černochová v této verzi jen pokračuje. Metnar její tvrzení dosud nenapadl.
To je samozřejmé, ale je Metnarovi ke cti, že když mu bylo jasné, že on už to nestihne, tak alespoň situaci nekomplikoval a nechal rozhodnutí na novou Vládu.Scotty87 píše:Co by z toho měl? V politice se nic nedělá z dobrého srdce. Zvlášť když předávám rezort opozici.
Třeba to opravdu s armádou myslel alespoň trochu vážně.
Najednou. A při G2G či přímém zadání stačí ???Scotty87 píše:Obecně jedna nabídka rozhodně nestačí.
Pokud zůstane v tendru jen jedna zakázka tak je to lepší situace než přímé zadání či G2G ... protože uchazeč při tvorbě nabídky nevěděl, že projde sám = nepřeháněl to s nabídkovou cenou.
Já ale psal, že dle zákona se tendr rušit nemusí. Je to na rozhodnutí zadavatele.
Já nemluvil o sekci akvizic, ale o vyjádření ministryně. To je "divné" a my nevíme proč.Scotty87 píše:Myslím že v sekci akvizic pravděpodobně ví co můžou nebo nemůžou dělat.
Co mohou "uhájit", když peníze prostě nebudou ???Scotty87 píše:O tom jak to vůbec bude zatím nevíme téměř nic. Bude záležet zejména na vojácích aby si uhájili požadované počty.
Budou rádi, že dostanou alespoň něco.
A myslíš si, že na svoji kapsu myslí jen politici v České republice ???Scotty87 píše:Přesto tímhle způsobem nakupuj vojenskou techniku mnohé státy. Asi to tak nevýhodné nebude.
Nezapomeňte, že v demokratické společnosti politiky živí korupce. Pro veřejný plat by to nedělali.
P.S. Než mě zase někdo napadne z nedemokratických myšlenek - žádný systém není dokonalý, aneb "Demokracie je ten nejlepší systém, ze všech špatných co máme."
V monarchii politici žijí z pochlebování monarchovi, v diktatuře z pochlebování diktátorovi, v oligarchii / plutokracii podporují bohaté. No a v demokracii nemohou moc přeměnit na peníze přímo, a tak se nechají vydržovat - slouží. A úplatek je odměna za služby.
Je dobré si to uvědomit, člověk pak nepůsobí jako najivní bloncka.