OSSR, kampak kráčíte?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: OSSR, kampak kráčíte?
To predpokladam aj ja. Resp., ze bude darovany vychodnym susedom.
- Juraj Tichý
- Kapitán

To pochybujem s tým patriotom.
To bude kačica.
To ze S-300 treba odtiahnuť do Uzgorodu a nechať ho na námestí s klucmi v zapalovani, s tým súhlasím.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Čísla sa nam otočili, ako som predpokladal.
25% je však stále katastrofa.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... ove_spravy
25% je však stále katastrofa.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... ove_spravy
- Juraj Tichý
- Kapitán
Battle group na uzemi SR by zda sa mala byť zložena z Nemcov, Poliakov, Slovincov a Čechov.
Rokuje sa aj s USA.
Kto co doda nie je zatiaľ isté. Battle group má byť včlenena do slovenského velenia.
Rokuje sa aj s USA.
Kto co doda nie je zatiaľ isté. Battle group má byť včlenena do slovenského velenia.
Bolo to na RTVS a na JOJke. Nad tam rozpraval, ze ten system stoji asi 600 mil. euro. Takze, na kacicu to nevyzera.Juraj Tichý píše: ↑26/2/2022, 20:02![]()
![]()
To pochybujem s tým patriotom.
To bude kačica.
To ze S-300 treba odtiahnuť do Uzgorodu a nechať ho na námestí s klucmi v zapalovani, s tým súhlasím.
Bude to asi pravda, Němci teď pořádně kopli do vrtule a jedou pecky. Předpokládám, že jde i o krok, jak zlepšit povědomí Slováků vůči NATO. Budoucí obsluhy nyní budou koukat přes rameno svým německým protějškům, o to ale nejde. Hlavně že se něco děje a až válka skončí, tak se bude řešit, jak se zreformuje ochrana Evropy.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Tak bud je to pravda, alebo to v spravach poplietli a namiesto Patriotu s nemeckou osadkou v tom videli dar. Dozvieme sa urcite coskoro.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Ako verím že to bolo v správach, ale uverím az na to placnu dvojkríž.
S-300 100% potom smeruje na Ukrajinu. Aj ked oficiálne by sme o odpredaji mali rokovať s RF.
Minimálne im môžme zaslať všetky rakety...
S-300 100% potom smeruje na Ukrajinu. Aj ked oficiálne by sme o odpredaji mali rokovať s RF.
Minimálne im môžme zaslať všetky rakety...
Budú u nás len umiestnené, na ako dlho ich budeme potrebovať, dostať ich "zadara" asi nedostaneme. Kde to bolo takto prezentované?
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/14541 ... my-patriot
Táto správa ma teší, snáď konečne ľudia pochopia, že je treba investovať do svojej obrany a nie rozdávať peniaze ľuďom, ako to hlásajú niektorí "jedinci".
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/14541 ... my-patriot
Táto správa ma teší, snáď konečne ľudia pochopia, že je treba investovať do svojej obrany a nie rozdávať peniaze ľuďom, ako to hlásajú niektorí "jedinci".
"Alea iacta est"
Este raz som si pozrel tu reportaz na RTVS. Na Slovensko pridu Patrioty uplne zadarmo, je to dobry PVO system ktory stoji 600 mil. eur, ktory ma aj Polsko atd. atd. Pridu zadarmo ale moze znamenat aj to, co pise Mikojan. A teda, ze pridu zadarmo aj s nemeckymi posadkami. Len to Nad chcel dobre medialne predat, tak sa pohral so slovickami. Uvidime. Urcite sa o tom este popise.
V tejto chvíli je jedno, ako to povedal, dôležité je, že prídu čo najskôr.
Pozrite si to krátke video, čo som postol.
Pozrite si to krátke video, čo som postol.
"Alea iacta est"
- Juraj Tichý
- Kapitán
Materialna pomoc od OS uz bola odovzdaná ukrajinskej strane a to dnes v noci.
Co se onoho Pariotu tyka. Nemci ho maji vylozene jako putovni.
Byl uz napr. lokovan v Turecku pri kampanich 2.Irak a kampani Isil. Zabezpecoval tam vzdusnou oblast tankovani spojeneckeho letectva.
Pri Tureckem prevratu byl stazen zpet.
Byl uz napr. lokovan v Turecku pri kampanich 2.Irak a kampani Isil. Zabezpecoval tam vzdusnou oblast tankovani spojeneckeho letectva.
Pri Tureckem prevratu byl stazen zpet.
Vzhľadom na situáciu dnešných dní publikujem informácie ministra obrany.
Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO
101. TÝŽDEŇ V OBRANE
Už takmer dva roky Vám každú nedeľu prinášam prehľad diania z prostredia obrany #TýždeňVobrane.
Je mi nesmierne ľúto a nikdy som si nemyslel, že niektorý z týždňov budem musieť zhrnúť a vyjadriť jedným jediným a pre všetkých bolestivým slovom…
VOJNA
Na včerajšom mimoriadnom zasadnutí vlády sme jednohlasne schválili pomoc pre Ukrajinu v celkovej výške 11 mil. €. Ide konkrétne o 12 tisíc kusov 120mm munície, 10 miliónov litrov nafty a 2,4 miliónov litrov leteckého benzínu, v zmysle požiadaviek a aktuálnych potrieb Ukrajiny. A rovno dodávam, že týmto naša pomoc rozhodne nekončí a ešte dnes budeme informovať o ďalších spôsoboch, ako pomôcť nevinným Ukrajincom proti šialenej ruskej agresii
. Som nesmierne hrdý, že som súčasťou tejto vlády. Vlády, ktorá aj v obzvlášť ťažkých časoch ukazuje, že vie “kde je sever”, a bez štipky zaváhania a s jasnou spoločnou pozíciou pomáha Ukrajine.
Rovnako má v tom jasno aj náš parlament, a touto cestou ďakujem aj 112 poslancom (extrémisti sa radšej nezúčastnili), ktorí v piatok odsúdili “nevyprovokovanú, neodôvodnenú a neoprávnenú vojenskú agresiu Ruskej federácie proti Ukrajine”
. Naviac prijali legislatívu, ktorá nám umožní realizovať ďalší balík opatrení na zvládnutie migračnej vlny. Skvelá práca!
Novinkou z dielne parlamentu je aj právomoc pre Národný bezpečnostný úrad vypínať do 30. júna škodlivý obsah na internete
. V súvislosti s dianím na Ukrajine sa šíri kvantum lží a dezinformácií, ktoré majú jediný cieľ - ospravedlniť neospravedlniteľné a v konečnom dôsledku podkopať dôveru ľudí v právny štát, demokraciu, ľudské práva. Aj toto je jeden zo spôsobov, ako pomôcť obetiam z Ukrajiny, podobné opatrenia prijali aj ďalšie európske krajiny. No najmä je to nástroj, ktorý nám účinnejšie pomôže bojovať s hybridnými hrozbami a zamedzí šíreniu paniky, poplašných správ a vyvolávaniu agresie.
Obludným príkladom dezinformácií je aj sms, ktorú viacerí z vás dostali tieto dni.
Cez SMS sa šíri HOAX, že “každý muž vo veku od 18-60 rokov sa musí dostaviť 1.3.2022 do vojenských kasární. Vyzdvihnúť zbrane a rozkazy. V prípade neuposlúchnutia rozkazu majú hroziť vysoké sankcie”. Cieľom týchto zámerne vymyslených správ je samozrejme vyvolanie strachu u ľudí. Opätovne zdôrazňujem, že neuvažujeme o povolávaní vojakov zo záloh a v žiadnom prípade nie je na stole diskusia o všeobecnej mobilizácii. Dôsledne zisťujeme a postupne aj identifikujeme pôvodcu aj šíriteľov správy a budú voči nim prijaté aj adekvátne konzekvencie.
Nie sme v tom sami! Mušketiersky princíp aliancie “všetci za jedného, jeden za všetkých”, sa napĺňa do bodky (a aj touto cestou pozdravujem všetkých spochybňovačov NATO, ktorí zvykli tvrdiť, že Washingtonská zmluva je zdrap papiera). Naši spojenci si uvedomujú, že Slovensko je ako susedný štát Ukrajiny mimoriadne zraniteľné, preto nám ponúkajú svojich vojakov a vojenské spôsobilosti, ktoré nám chýbajú. Môžem potvrdiť, že systém protivzdušnej obrany Patriot v hodnote približne 600 miliónov Eur (na ktorý by sme šetrili roky), ale tiež viacero iných systémov a techniky, a tiež vojakov nám v prípade súhlasu Národnej rady SR už čoskoro poskytnú Česká republika, Nemecko, Holandsko, Slovinsko, Poľsko a v prípade dodania špeciálnych senzorov Sentinel aj Američania. Bodaj by bývalá vláda mala viac zodpovednosti a rozumu. Takáto predsunutá prítomnosť (v NATO slovníku tzv. eFP) u nás totiž mohla byť už dávno - tak ako v Lotyšsku, Litve, Estónsku a Poľsku od roku 2014 po ruskej invázii na Kryme. Systém Patriot nám navyše umožní zbaviť sa závislosti na ruskom systéme S300, ktorý samozrejme potrebuje údržbu, náhradné diely, čo predstavuje v prípade krízy riziko a už dlhodobo nám to spôsobuje vážne problémy.
Naši spojenci nám rovnako pomôžu ochrániť aj náš vzdušný priestor
. Už dávnejšie som upozorňoval, že do doby, kým k nám dorazia nové stíhačky F-16, nám v zmysle abonentnej zmluvy (ktorú Dankova SNS za desiatky miliónov eur ročne predĺžila až do novembra 2023
) servisujú MiG-29 ruskí technici na letisku Sliač. Ich prítomnosť v rámci kritickej vojenskej infraštruktúry dlhodobo považujem za bezpečnostné riziko (a v kontexte diania na Ukrajine ani nehovoriac
). Preto sme už v minulosti zahájili rokovania o alternatívnych spôsoboch ochrany. Teší ma, že sme blízko k dohode, ktorú už čoskoro predstavím detailne.
Spolupráca spojencov má v týchto časoch rôzne podoby. Teší ma, že sme v rámci evakuácie nášho zastupiteľského úradu z Kyjeva (kde ostal len minimálny počet ľudí nevyhnutný na poskytnutie pomoci našim občanom), pomohli pri evakuácii aj kolegom zo zastupiteľského úradu Slovinska. Už sú všetci bezpečne za hranicami
.
“Som pripravený brániť slobodu, nezávislosť, zvrchovanosť, územnú celistvosť Slovenskej republiky a nedotknuteľnosť jej hraníc. Na to som pripravený vynaložiť všetky svoje sily a schopnosti a nasadiť aj svoj život
Tak prisahám!” Týmito slovami začalo svoj prvý “pracovný deň” až 463 absolventov sedemtýždňového základného vojenského výcviku v Martine. Ako som im povedal aj osobne počas slávnostnej prísahy, som nesmierne hrdý, že si vybrali povolanie vojaka, špeciálne v týchto ťažkých časoch. Úprimne gratulujem a ďakujem za rozhodnutie slúžiť našej vlasti.
Ich starší kolegovia opätovne dokazujú, že sa na nich môžeme spoľahnúť v ťažkých chvíľach, a že sú tu vždy, kedy treba
. Aktuálne máme nasadených 580 vojakov a vojačiek na hraničných priechodoch s Ukrajinou, kde pomáhajú policajnému zboru pri zabezpečovaní potrebných úkonov a tiež na zelenej hranici. Počas mojej návštevy východnej hranice spolu s predsedom vlády Eduardom Hegerom a ministrom vnútra Romanom Mikulcom bola situácia pokojná, aj keď máme informácie o desiatkach tisíc Ukrajincov (žien a detí) smerujúcich z Kyjeva na západ. V prípade potreby sme pripravení v zmysle uznesenia vlády navýšiť počet nasadených vojakov až na 1500. Ďakujem všetkým občanom za neskutočnú a úžasnú ľudskosť, ktorú prejavujú voči pred vojnou utekajúcim Ukrajincom.
Zdá sa mi, že odvtedy uplynuli aspoň dva týždne
, ale bolo to len v pondelok, kedy som na rezorte privítal zástupcov miest a obcí z okolia letiska na Sliači. Na rezorte sme sa stretli, aby sme im poskytli všetky potrebné informácie o Dohode o obrannej spolupráci s DCA a o budúcnosti letiska Sliač. Teraz sa ukazuje, aké dôležité rozhodnutie to bolo, že sme túto Dohodu podpísali. Som naozaj odhodlaný informovať, vysvetľovať a diskutovať, pokojne aj opakovane. Očakávam ale, že samospráva si bude uvedomovať svoju úlohu v oblasti obrany a bezpečnosti a bude tieto témy vysvetľovať ďalej občanom, namiesto podpory klamstiev a podieľaní sa na šírení strachu a lží extrémistami a politickými skrachovancami. Žiaľ, dni nasledujúce po stretnutí len ukázali, aké nesmierne dôležité je verejnosť nezavádzať a nahazardovať s jej dôverou.
Už dnes napoludnie môžete sledovať moje vystúpenie v relácii V politike na TA3. Témou bude ako ináč aktuálne dianie…
zdroj: https://www.facebook.com/JaroNadPublic
Úprimná požiadavka vodiča BVP-2 z reportáže ČT24 z 27. 12. 2018, ktoré malo nahradiť viac ako 200 nových obrnencov: "dufam, to bude zmena k lepšiemu, že tam bude aspoň topení pro osádku pretože tam nie je vôbec nic, v lete je tam strašný vedro a v zime strašná zima"
Nové mezinárodní bojové uskupení NATO zahrnující i protivzdušný systém Patriot bude rozmístěno na území Slovenské republiky. Celkem 1200 vojáků poskytne několik členských států NATO, včetně USA a Německa. Uskupení dále posílí vojáci z Polska, Slovinska a České republiky. Německo a Nizozemsko poskytnou jednotky a systém Patriot.
Zdroj:
https://www.stripes.com/theaters/europe ... 53983.html
EDIT: Tím je asi jasné, že výzbroj jednotek na Slovensku zůstane majetkem národních armád, podobně jako u již existujících uskupení v Polsku a Pobaltí.
Zdroj:
https://www.stripes.com/theaters/europe ... 53983.html
EDIT: Tím je asi jasné, že výzbroj jednotek na Slovensku zůstane majetkem národních armád, podobně jako u již existujících uskupení v Polsku a Pobaltí.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Myslím že tym "zadarmo" bolo myslené, ze SR za ochranu nebude musieť platiť.
Aj keď predpokladám, že obranné fondy pre krajiny východnej hranice NATO sa v najbližšom čase otvoria.
Aj keď predpokladám, že obranné fondy pre krajiny východnej hranice NATO sa v najbližšom čase otvoria.
Dost pochybuji že Němci Patriot předají slovenské armádě. To že ho u vás třeba nechají dlouhodobě je naprosto možné, ale zůstane v Majetku Bundeswehru.
Za AČR tam budou nepochybně některé jednotky momentálně začleněné do sil velmi rychlé rekce NATO. Tedy průzkum, chemici a mechanizovaná rota.
Za AČR tam budou nepochybně některé jednotky momentálně začleněné do sil velmi rychlé rekce NATO. Tedy průzkum, chemici a mechanizovaná rota.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Nad na FB:
"vlada presne vie, prečo neuzavrela vzdušný priestor pre lietadlá z RF."
Ze by rokovania skutočne boli v Bratislave?
"vlada presne vie, prečo neuzavrela vzdušný priestor pre lietadlá z RF."
Ze by rokovania skutočne boli v Bratislave?
- Juraj Tichý
- Kapitán
Zjednotené Slovensko
57.oddiel a jeho zorganizovanie zbierky pre Ukrajinu
https://fb.watch/bro945CipC/
57.oddiel a jeho zorganizovanie zbierky pre Ukrajinu
https://fb.watch/bro945CipC/