Juraj přístup má, Lynx, Arthur taky

Moderátor: jarl
Dvanáctý den války.
Spolehlivých informací z front je stále méně. Proto není k dispozici dostatek materiálů, které by bylo možné uvést.
Stručně (od severu k jihu):
Kyjevská fronta - pokračovaly prudké boje v oblasti Bucha a v samotném městě (Kyjevské předměstí). Výsledky nejsou známy. S největší pravděpodobností - ruská vojska dosáhla lokálních úspěchů, ale zatím nic víc.
Centrální fronta (Černihiv-Charkov):
Na pravém křídle - nic jasného. Na levé straně pokračovaly boje u Charkova a severně od Izyumu. Ani zde zřejmě ruské ozbrojené síly zatím nedosáhly rozhodujícího úspěchu, i když pokračují v ofenzivních akcích.
Doněcká fronta.
Žádné významné změny. Boje včera pokračovaly po celý den v okolí Volnovachy, v samotném městě i severozápadně od něj.
Jižní fronta.
Pravé křídlo - včera žádné nové zprávy o postupu u Guljaj-Poly a směrem k Záporoží.
Centrální část (směrem na Kryvyj Rih) - podobně.
Levé křídlo - taktická porážka Ozbrojených sil RF u Vozněsenska a ústup z jižní části města a přilehlého prostoru v důsledku silného protiútoku nepřátelské úderné skupiny přemístěné ze severu. Několik jednotek bylo zřejmě poraženo. A (pravděpodobně - na základě analýzy videí zveřejněných nepřítelem) - z velké části v důsledku naprostého nedostatku pohonných hmot a maziv v našich jednotkách. Ztráty na živé síle pravděpodobně nejsou vysoké, ztráty na vybavení jsou bolestivější ne kvůli skutečnému počtu ztrát, ale kvůli způsobu, jakým je prezentuje nepřátelská propaganda.
Obecný závěr:
Jak bylo uvedeno v předchozích zprávách - akutní nedostatek frontových jednotek a útvarů neumožnil rozvinout počáteční operační úspěchy a vedl nejprve k "zadrhnutí" dalšího postupu a nyní k jeho faktickému útlumu. Moje včerejší hodnocení "nafouknuté bubliny" na levém křídle jižní fronty se ukázalo být pravdivé dříve, než jsem mohl tušit, a to velmi nepříjemným způsobem.
Zřejmě dnes, během zcela nesmyslných a zřejmě stejně marných jednání, budou Ozbrojené síly Ruské federace a LDNR provádět nezbytná přeskupení.
Nepřítel však jistě využije pauzu a "režim ticha" k podobným akcím ze své strany. Jsem si však jistý, že boje v hlavních oblastech budou pokračovat i bez jakýchkoli "úprav jednání".
V případě, že vojensko-politické vedení Ruské federace neučiní žádné další zřejmé závěry ohledně potřeby mnohonásobného posílení našeho uskupení bojujícího na Ukrajině, domnívám se, že naléhavý úkol úplné porážky AFU a osvobození Novorosie a Malé Rusi od nacistů je (s dostupnými silami) nesplnitelný.
Ocenilo 1210 lidí
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Paradoxne ta hrubostenna korba môže mať solídnu odolnosť a dá sa z toho aj strieľať. Ale samozrejme, je to tragikomicke.Juraj Tichý píše: ↑8/3/2022, 14:30 Nové ruské OT boli nasadené na Ukrajine.
Kapacita jedného až 30 vojakov.
https://www.reddit.com/r/UkrainianConfl ... moving_in/
Ber to jako dočasné a nouzové řešení. Minulý týden bylo možné prosadit pravidla veřejné Palby jenom za cenu hromadného banování a takhle jsem to řešit nechtěl. Ale jakmile usoudím, že se situace na Palbě uklidnila natolik, že je možné znovu prosazovat zákaz řešit tu probíhající konflikty a aktualní politiku, vlákno zamknu a z jiných témat budu podobné příspěvky vymetat železným koštětem. K tomu tu už dlouho máme neveřejnou hospodu, takže všem doporučuji své aktivity ohledně rusko-ukrajinské války postupně přesměrovávat tam. Vstup každému zájemci udělím já nebo Skelet-Ejdou Rotacak píše: ↑7/3/2022, 16:26 Perte to do hospody, ať je to pohromadě. "Jeden se seberealizuje "tady", dva "tady" a třicet "tam" ? ....."
Juraj přístup má, Lynx, Arthur taky![]()