Poděbrady - TVRZ KAČEROV

Odpovědět
Uživatelský avatar
Mikhassel.Dralno
Poddůstojník v záloze
Poddůstojník v záloze
Příspěvky: 191
Registrován: 6/2/2006, 21:04

Poděbrady - TVRZ KAČEROV

Příspěvek od Mikhassel.Dralno »

Tak vážení, vše co zde uvádím se dá jen horko-těžko podložit a je to více méně takové celé z doslechu a z mého vlastního průzkumu

SUPER TVRZ KAČEROV:

Má se jednat o podzemní tvrz poblíž města Poděbrady, za války používanou i Wehrmachtem. Viděl jsem dokonce "mapu" této podzemní tvrze. Obrovské množství chodeb a prostory do kterých se má údajně vejít až 400 vagonů munice. Pro tyto účely byla "tvrz" využívána za 2.sv.války zmíněným Wehrmachtem. Poté měla být mnohonásobně modernizována a zvětšena, část sloužila jako muniční sklad, ale některé domněnky a výpovědi různých svědků té doby (70. a 80. léta) mluví o zkušebně tankových hlavní se speciálními municemi či pokusy s radiací. V závěru 80. let a v současnosti se má tento objekt používat i nadále jako skladiště munice, armáda tam prý již nic nedělá, ale v lese nad mýtickou pevností, kde nikdo nebyl (krom zasvěcených) se pohybuje až podezřele mnoho vojáků a všude jsou upozornění na vojenský prostor.
V noci z 27 na 28 března jsem se rozhodl stát se narušitelem prostoru, pozoroval jsem totiž už odpoledne že několik desítek vojáků i s auty opustilo prostor a bylo vysláno na pomoc proti z koryta vylézajícímu Labi. V 10.35h pronikám do prostoru lesa. V 11.12h se málem srážím s dvoučlenou hlídkou se strážním psem, snad za to mohla vrstva bahna do kterého jsem slítnul před tim, ale pes mne nevyčenichal. V 11.24 jsem u nějaké budovy či spíše skupiny budov, která vypadá na tankovou základnu (takovej ten klasickej obehnanej čtverec) trochu ji obcházím a v 11.41h opouštím prostor. Dovnitř "čtverce" jsem nemohl vidět. Nicméně v 12.05h jsem se málem zabil, jen tak tak jsem v té tmě nešlápl do nějaké hluboké jámy. Při bližším ohledání pomocí baterky přelepené stínící fólii shledávám, že toto není jáma, ale vybetonovaná šachta o průměru 2,00metru. na dně šachty jsou pancéřová vrátka(takový ty který chrání rakety). V 2.15h sedím již na soutoku Libice s Labem (před tím jsem se očistil v rámci mezí od toho bláta) v restauračce a upíjím pivko a žeru klobásu. Na proti mě sedí u stolu 3 vojáci s emblémy PVO.

MOJE TEORIE O KAČEROVU:

Patrně se bude jednat o systém PV ochrany Prahy, kde v podzemí jsou úmístěny rakety země - vzduch blíže neurčeného typu. Nevylučuji možnost existence skladišť munice a nějakých "zkušeben", ale považuji to za fámy. Kromě toho jsem dnes objevil u přivaděče na dálnici směr hradec bunkr se zrezlym zámkem, podle mého kamoše to má být nouzový vchod z tvrze. Les pod kterou se má nacházet je vzdálen vzdušnou čarou asi 700 - 750metrů.

Dokonce bych ani nevylučoval možnost existence protiatomového bunkru. Leccos tomu nasvědčovalo. V lese se vyskytovaly velmi dobře upravené cesty s pevným povrchem a na jedné mýtince jsem mohl díky dalekohledu s nočním viděním spatřit i jakýsi stožár, který by mohl pasivním radarem. Navíc jsem v oblasti nalezl několik ventilačních výstupů.
Uživatelský avatar
Atlantis
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 819
Registrován: 7/4/2005, 15:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atlantis »

Hmmm, a ten průzkum, to je Tvá vlastní zkušenost nebo taky jen "jedna paní povídala"?
glenfir
svobodník
svobodník
Příspěvky: 29
Registrován: 23/6/2006, 15:50
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od glenfir »

ahoj ... :)
prijde mi, ze nekdo mel hodne divoke sny .. :)
Ale treba posle souradnice nebo odkaz .. :)
Uživatelský avatar
Rosomak
7. Major
7. Major
Příspěvky: 2318
Registrován: 7/8/2007, 08:54

Příspěvek od Rosomak »

Jediný Kačerov poblíž je ve Zbožíčku u Milovic....
Uvidíme, až autor dá nějakou lepší navigaci.
Uživatelský avatar
sa58
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 3477
Registrován: 4/2/2005, 12:43
Bydliště: Zlínsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sa58 »

Já bych na to moc nespoléhal, Dralno jsem dokázal už napsat hodně pohádek :D
ObrázekObrázekObrázekObrázek

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
Uživatelský avatar
Siggi
Příspěvky: 3
Registrován: 12/11/2007, 19:11

Ahoj

Příspěvek od Siggi »

Ahoj kluci,opět vás po delší době zdraví Sigi,měl jsem nějaké problémy s přihlašením a tak jsem se musel regnout znova.

Jakmile jsem uviděl Poděbrady,hned jsem zarazil.V tomto překrásném městě bydlím již 42 let,ale o tvrzi Kačerov jsem ještě neslyšel a že to tam mám procourané,okolí..chodíme s kamošem s detektorem a prolezem tam kde co,ale Kačerov???
Chtělo by to,aby autor nenapsal poblíž Poděbrad a nebylo to 50km,protože to opravdu neznám,ale... nechám se poučit kde to je....

I bunkry a vše jak autor píše u nás nic není.V Milovicích prosím,po rusákách tam zbylo bordelu,ale to je u Lysé nad Labem a ne u Poděbrad.

Jak autor píše,že se dostal k soutoku a žral tam parek,tak to je nějakých 30KM to by musel hodně utikat aby se dostal od Milovic až na soutok,a musel by projít Poděbrady tak proč by šel na soutok,když by si mohl dát cokoli v Poděbradech a né ještě takovou dalku na soutok...no... je to asi pohadka,ale hezká...pobavil jsem se.

Kdyby měl ještě nějaké historky z okolí Poděbrad,nechte ho psát... rád bych se něco dozvěděl.

Zdraví kamarady z palby Sigi
Lněnička
svobodník
svobodník
Příspěvky: 34
Registrován: 22/7/2006, 22:32

Re: Ahoj

Příspěvek od Lněnička »

Siggi píše: Chtělo by to,aby autor nenapsal poblíž Poděbrad a nebylo to 50km,protože to opravdu neznám,ale... nechám se poučit kde to je....
Těch padesát kilometrů by skutečně odpovídalo místu jménem Kačerov, kde jsou velké tunely a ventilace i kryty CO - stanici metra C - Kačerov v Praze 4. :D .
Sgt.Pierro
štábní rotmistr
štábní rotmistr
Příspěvky: 232
Registrován: 21/10/2008, 12:17
Bydliště: Praha

Příspěvek od Sgt.Pierro »

Tak tohle ji fikce a fantazie autora anebo něco podobného fakt existuje?? Nějak mi uniká, kde v okolí Poděbrad je místo se jménem jedné z pražských stanic metra... :D
Veni, vidi, vici...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“