ale střílim od boku, nechci kecat
2 oliver99
díky

Moderátor: jarl
Skutecne ztraty techniky se dozvime, az to po boji nekdo projde a spocita. Okolo Kyjeva a Charkova to asi bude celkem brzo. A co se tyka ztrat lidi? Rusaci to nikdy, nikdy nepriznaji. Doted neni jasne ani kolik mrtvych je stala zimni valka, kdy se Finove branili ruskym banditum stejne dobre jako Ukrajinci dnes.Juraj Tichý píše: ↑29/3/2022, 14:24 Ruske fotografiami potvrdene straty viac ako 300 tankov, dosahujú asi 30% z celkového počtu zhromazdenych ruskych vojsk.
Len pripomeniem, ze skutočne straty budú vyššie, nie je možné aby Oryx mal zaznamenané všetko a tiez ze Rusi dopĺňajú stavy z ďalších jednotiek.
https://twitter.com/wolski_jaros/status ... 9ILg1pMmcQ
Presne tak Julesak. Ukrajinci napadnu rusky konvoj, Rusi tam behaju jak zajace lebo nemaju nacvicene postupy o com tu cely cas diskutujeme a tvoja reakcia je, ze "preto sa pred Rusmi schovava ukrajinska armada v mestach". Hmm. Tak dobre no.
Ale s týmto ja s menšími výhradami (o ktoré sa mi hádať nechce) v podstate súhlasím.niko píše: ↑29/3/2022, 18:02 Julesak uz sa v tom radsej nemotaj.![]()
Co sa tyka taktickych zrucnosti tak ano, faktom je, ze Rusi ich dobre nemaju. Ergo bojovat s ruskou pechotou nie je zlozite. Prave preto Rusi vo velkom nasadzuju letectvo a delostrelectvo. Proste zabijaju na dialku. Pechota je horsie vycvicena, vystrojena a aj vyzbrojena ako priemerny vojak NATO a aj ako ukrajinsky vojak.
Ta hypoteticka UA armada jim prave nakopala prdel.Julesak píše: ↑29/3/2022, 18:29
Ale s týmto ja s menšími výhradami (o ktoré sa mi hádať nechce) v podstate súhlasím.
Ruská armáda nie je armáda pechoty, ale delostrelectva. Považoval som to za všeobecne akceptovaný fakt.
Preto (hypotetická) nadradenosť UA armády v tomto smere nie je veľmi podstatná.
Ještě neni všem dnům konec, jestli se Rusáci přeskupují, už nejednou zákeřně zaútočili. Ještě se Rusko neomluvilo, nezaplatilo a nezměnilo.JiK píše: ↑29/3/2022, 19:23Ta hypoteticka UA armada jim prave nakopala prdel.Julesak píše: ↑29/3/2022, 18:29
Ale s týmto ja s menšími výhradami (o ktoré sa mi hádať nechce) v podstate súhlasím.
Ruská armáda nie je armáda pechoty, ale delostrelectva. Považoval som to za všeobecne akceptovaný fakt.
Preto (hypotetická) nadradenosť UA armády v tomto smere nie je veľmi podstatná.
Prestoze se na prepadnuti te zeme pripravovali mesice (a mozna roky), chystali utocnou valku, prestoze maji 28x vetsi uzemi a presto, ze tu zemi napadli ze 3 svetovych stran soucastne a maji s ni pozemni hranici. Vyhrozovali, usty sveho vudce, jak znici Ukrajinu, ktera podle nich neni narod, ale historicky omyl, ktery jejich vojska napravi. Prepadli ji a vtrhli tam v utocne valce s 200 tisici vojaky. A ted se zbytky okupantu snazi stahnout domu...jeste budou skodit dal, neni to konec, ale tohle jim nikdo neodpare.
Jen pro ilustraci, zkus si neco precist o americke invazi do iraku. Ja s ni sice nesouhlasim, ale nic to nemeni na te realite, ze 300 tisic spojencu za 26 dnu dobylo zem, ktera ma podobnou rozlohu i populaci jako ukrajina, ale na rozdil od Ukrajiny mel irak 1.3 milionu vojaku, a desetitisice kusu sovetske techniky, a za necely mesic byla dobyta vsechna velka mesta, cele uzemi, iracka armada prestala existovat, a vlada utekla. Cele to spojence stalo mene nez 200 padlych.
Zkus najit deset rozdilu.
Souhlasim. Clovek musi zustat ostrazity a nejostrazitejsi tehdy, kdyz lhari a banditi, kteri tvrdili, ze je to cele jen cviceni, a zadnou invazi neplanuji, najednou zacnou mluvit o miru. Rus rika pravdu jen kdyz se splete.