Maschinengewehr-42
Moderátor: Zemakt
Pánové je tady jedna zásadní chyba. Mg - 42 kulomet nebyl ze snadno dostupných odlitků, ale výlisků i když odlitky měl také. Ten rozdíl proti Mg- 34 je právě, že byla lepší a rychlejší výroba lisováním dílů. Předchozí díly kulometů se musely buď frézovat ( pracné na Nh), nebo odlívat. Lisováním se vše zlepšilo a zrychlilo. Výměna součástí a lehkost kulometu a jeho kadence jsou další věci, které pro Mg - 42 hovoří.

- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Akvaman píše:Mě se taky strašně líbí kulomet maxim.A nevíte jaký je rozdíl mezi kulometem MG-42 a MG-3.Moc by mě to zajímalo protože jsem je našel na jedný internetový stránce a byly si moc podobní.Ale myslím si že MG-3 je novější než MG-42 ale velký rozdíl to nebude.
To chce jen hledat, milý Wassermanne, ale jsi blízko.
http://world.guns.ru/machine/mg00-e.htm

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Na Gigamanii se objevil prográmek pro stáhnutí videa z YouTUBE. Jmenuje se YouTUBE downloader a odkaz je ZDE a je to freeware.
Kupodivu to i funguje, jen si musíte stáhnout i FLV player. Dole je na něho přímo odkaz.

Kupodivu to i funguje, jen si musíte stáhnout i FLV player. Dole je na něho přímo odkaz.

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
Kadence nedela kvality kulometu. Pokud dobre vim tak se vice odborniku shoduje ze asi nejuniverzalnejsi kulomet (na zapad od nasich hranic ) je FN-MAG s kadenci 850 ran/minuta.
Mimochodem, problem obou (M60 i MG3/MG42) je vymena hlavne. Pro vymenu po louho trvajici strelbe musis mit azbestovou rukavici. Tento problem byl M60 odstranen az u verze E.
Nase, uz predvalecne kulomety meli na to rukojet
Mimochodem, problem obou (M60 i MG3/MG42) je vymena hlavne. Pro vymenu po louho trvajici strelbe musis mit azbestovou rukavici. Tento problem byl M60 odstranen az u verze E.
Nase, uz predvalecne kulomety meli na to rukojet
Inteligence má své hranice,
ale blbost je nekonečná....
alibaba, na ty své odborníky u Mg - 42 za ww2, u vycvičeného německého kulometčíka prostě a jednoduše zapomeň!
Jedno po druhém.
1) Výměna hlavně u Mg -42 - vpravo cvakneš páčku, odskočí horní kryt hlavně, když jsi si zapoměl u mamky rukavici, tak hadrem vyhodíš horkou hlaveň, nasadíš novou, nasadíš kryt až cvakne páčka a trrrrrrrr. - 8 - 12 vteřin, když jsi nešika!!!
2) Kadence Mg - 42 - je to v dávkách, v době lavinovitých, frontálních útoků pěchoty ve ww2 něco takového, jako bys měl kulomety 2.
Německá armáda nedostatkem munice do Mg - 42 netrpěla
Domyslíš to doufám sám!
Tvý odborníci hovoří o době, kdy už lavinovité lidské vlny a útok na bodák skončily, o tom , že munici je třeba šetřit. Výměna hlavně má být i pro blbce necvičené jednoduchá.
Mg - 42 byl pro německou armádu ohromný a nezpochybnitelný pokrok, který si spojenci na východě i na západě pěkně odskákali!!!
Jedno po druhém.
1) Výměna hlavně u Mg -42 - vpravo cvakneš páčku, odskočí horní kryt hlavně, když jsi si zapoměl u mamky rukavici, tak hadrem vyhodíš horkou hlaveň, nasadíš novou, nasadíš kryt až cvakne páčka a trrrrrrrr. - 8 - 12 vteřin, když jsi nešika!!!
2) Kadence Mg - 42 - je to v dávkách, v době lavinovitých, frontálních útoků pěchoty ve ww2 něco takového, jako bys měl kulomety 2.
Německá armáda nedostatkem munice do Mg - 42 netrpěla
Domyslíš to doufám sám!
Tvý odborníci hovoří o době, kdy už lavinovité lidské vlny a útok na bodák skončily, o tom , že munici je třeba šetřit. Výměna hlavně má být i pro blbce necvičené jednoduchá.
Mg - 42 byl pro německou armádu ohromný a nezpochybnitelný pokrok, který si spojenci na východě i na západě pěkně odskákali!!!

Neni to nahodou do strany?
Absolutne s Tebou souhlasim ze MG42 proti "lavinovym,frontalnim utokum pechoty " to nejlepsi. A na vychodni fronte asi pusobil nejvetsi zraty, diky sovetske strategii.
Ale asi budes se mnou souhlasit , ze v povalecne dobe se strosku strategie zmenila a zive vlny se uz jaksi nepouzivaji.
Takze vysoke davky nejsou v globale efektivni ( samozrejme, ze jsou vyjimky). Hodne o tom i napovida trend jakym se kulomety po valce ubirali. Kadence se ustalila kolem 900 ran/min.
V kostrukci neni zadny problem, i kdybys pridal jenom odrazec (podobny jako je v MG42 ) tak uz celkem slusne zvysis kadenci a pus dalsi upravy tak mas kulomet s priblizujici se kadenci.
Ale mas i jine aspekty. treba zivotnost hlavne u vysokokadencnich zbrani je nizsi i pri kratkych davkach. A taky se nemuzes porad spolehat na zasobovani, atd.
Tim samozrejme nechci rict, ze MG42 je spatna zbran. Pravdepodobne to byl nejlepsi druhovalecny kulomet a zapsal se do historie.
A technologie vyroby (plechove vylisky) je vlastne totozna s dnesnimi(zavedene ve vyzbroji) kulometmi.
Absolutne s Tebou souhlasim ze MG42 proti "lavinovym,frontalnim utokum pechoty " to nejlepsi. A na vychodni fronte asi pusobil nejvetsi zraty, diky sovetske strategii.
Ale asi budes se mnou souhlasit , ze v povalecne dobe se strosku strategie zmenila a zive vlny se uz jaksi nepouzivaji.
Takze vysoke davky nejsou v globale efektivni ( samozrejme, ze jsou vyjimky). Hodne o tom i napovida trend jakym se kulomety po valce ubirali. Kadence se ustalila kolem 900 ran/min.
V kostrukci neni zadny problem, i kdybys pridal jenom odrazec (podobny jako je v MG42 ) tak uz celkem slusne zvysis kadenci a pus dalsi upravy tak mas kulomet s priblizujici se kadenci.
Ale mas i jine aspekty. treba zivotnost hlavne u vysokokadencnich zbrani je nizsi i pri kratkych davkach. A taky se nemuzes porad spolehat na zasobovani, atd.
Tim samozrejme nechci rict, ze MG42 je spatna zbran. Pravdepodobne to byl nejlepsi druhovalecny kulomet a zapsal se do historie.
A technologie vyroby (plechove vylisky) je vlastne totozna s dnesnimi(zavedene ve vyzbroji) kulometmi.
Inteligence má své hranice,
Michi:
Dobre si to pamatuju
Hlaven se odklapi i s krytem do prava po posunuti soupatka do predu.
Nasel jsem pro Tebe i toto video, pokud mi neveris.
Ale po pravde, kdyz jsem cetl tvuj prispevek tak jsem si nebyl 100% jisty, nedrzel jsem v ruce MG42 asi deset let.
Je to krasna prace.
Dobre si to pamatuju

Hlaven se odklapi i s krytem do prava po posunuti soupatka do predu.
Nasel jsem pro Tebe i toto video, pokud mi neveris.
Ale po pravde, kdyz jsem cetl tvuj prispevek tak jsem si nebyl 100% jisty, nedrzel jsem v ruce MG42 asi deset let.

Je to krasna prace.
-
- četař
- Kontaktovat uživatele:
No ano myslenka Univerzalniho kuometu byla revolucni to bezevseho, ale kdyz jsem slysel ze Uk vz. 59 je zastarale tak co pak je asi MG3 (MG 42)? Ve sve dobe.... to byl bezesporu nejlepsi kulomet. A srovnavani s M60 je jako nebe a dudy, ikdyz je M60 o 10 let novejsi tak je o mnoho horsi!
A o te kadenci: MG to ma supr vyreseno-strelec ma k dispozici dva zavery jeden o hmotnosti 550g dosahuje kadence 1200 ran/min a druhy o hmotnosti 950g ma kadenci 800 ran/min. Dle mne je lepsi nizsi kadence nez 1000 pak se zbran stava obtizne ovladatelna a potrebujete zkusenejsiho strelce na ovladani takove zbrane nemluve o ,,vymackavani" kratkych davek.
A o te kadenci: MG to ma supr vyreseno-strelec ma k dispozici dva zavery jeden o hmotnosti 550g dosahuje kadence 1200 ran/min a druhy o hmotnosti 950g ma kadenci 800 ran/min. Dle mne je lepsi nizsi kadence nez 1000 pak se zbran stava obtizne ovladatelna a potrebujete zkusenejsiho strelce na ovladani takove zbrane nemluve o ,,vymackavani" kratkych davek.
Memento mori
Pamatuj na smrt,
každého potká,
jen šťastí vědí kdy, nebo kde.
Jsem šťastný
Pamatuj na smrt,
každého potká,
jen šťastí vědí kdy, nebo kde.
Jsem šťastný