Niko nič v zlom. O polemiku nad dnešnou situáciou na Ukrajine mi nejde ani náhodou. Do tejto témy to tu tlačia iní diskutujúci. Tvrdenie, že partizáni v SNP neboli zásobovaný sedem mesiacov je tvoje, tak ho skús niečím podložiť. Ja len poukazujem, že už len predstava, že partizáni sedem mesiacov nedostali zbrane, muníciu a potraviny a ešte by dokázali fungovať v nemeckom tyle, je mierne povedané nereálna, aj na vojenskom fóre /alebo práve na ňom/ a aby som ja niečo dokazoval, čo je zjavne na prvý a dokonca aj druhý pohľad trošku uletené tvrdenie sa mi moju energiu plytvať nechce. Ja som v mojom prvom príspevku len kratučko prezentoval môj názor na to, či nás oslobodili Rusi, alebo Ukrajinci. Môžeš si to overiť. Do ostatnej diskusie som sa nechal zatiahnuť len pre moju naivnú vieru, že nám tu všetkým ide o fakty a nie prezentovanie svojich politických názorov.niko píše: ↑10/5/2022, 12:38 Danko: Takze z teba zase nic nevypadlo. Klasika, historik od piva.Nic k tomu nevies, ale budes tu motat donekonecna, kym sa ludom uz o tom nebude chciet diskutovat. Chapem, ze tebe slo v zasade o obhajobu Cervenej armady a polemiku mad dnesnou Ukrajinou, ale pochop, ze tu uz nie si na fcb, ale na vojenskom fore.
Kazdopadne plati to, co som napisal, ze slovenski partizani ostali minimalne 7 mesiacov bez logistickej podpory zo strany Moskvy. End of storry.

PS: Skús si pozrieť tvoj príspevok v ktorom nepíšeš o logistike, ale o zásobovaní.
niko píše: ↑9/5/2022, 21:01 Ok, zmenim temu tak, aby sa tykala Slovenska a armady. Myslim, ze sa malo rozprava, pri celom tom vychvalovani geniality a sikovnosti Cervenej armady, o skutocnosti, ze nechala nasich partizanov, vtedy sucasti Hlavneho stabu partizanskeho hnutia CA, 7 mesiacov bez akehokolvek zasobovania. Ako moze akykolvek vojensky strateg nechat 25.000 ludi 7 mesiacov nez zasobovania v horach a este mu posielat bojove ulohy a trestat ich nesplnenie ? V podstate je zazrak, ze partizani nasli sposob ako prezit a bojovat. Za mna su toto skutocni hrdinovia bojov o oslobodenie Slovenska 1944-45.