Sci-fi
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: Sci-fi
Viete mi prosím poradiť nejaké nové knihy z oblasti space opier, military scifi, prípadne postapo z posledných rokov (max 2-4 roky dozadu). Mne sa javí, že som už všetko prečítal, ale rád si dám poradiť, je možné, že mi niečo uniklo.
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
V jednoduchosti je krása, a jestli to ještě nečetl. Chybu neudělá, navíc momentálně dost aktuální, co se týče lokace
Edit: celá série samozřejmě
Edit: celá série samozřejmě

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Pokud tě to neurazí, tak vždycky můžeš šáhnout po warhammer 40 000 univerzu

"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Super, takže už vím, že je to série. Teď už jenom vygůglím autora a jaké to jsou knihy. Sice to jsem měl na mysli, že by si mohl rozvést, ale zase beru, že alespoň u počítače nezakrním a vyvinu nějakou investigativní činnost.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Ne, ptal jsem se jenom, abych tě vyzkoušel, jak si to vše pamatuješ.
Bohužel jsem to opravdu nečetl.

Bohužel jsem to opravdu nečetl.

Dzine, ty neznáš plukovníka Michálka? Etoněrazmožno, a já myslel že znáš všechno
. Vtip
https://www.vanili.cz/scifi/clanek/?fra ... lypse-1523

https://www.vanili.cz/scifi/clanek/?fra ... lypse-1523

Kotletu znám, ale zatím jsem nečetl ani jednu jeho knihu. Toho u nás čte jen naše prababička. 

Asi řádná punkerkaToho u nás čte jen naše prababička.

A já aspoň mohu tvrdit, že knihy pro seniory nečtu.

Spad od kotletu som čítal. Ale už si nepamätám po ktorú knihu v sérii som sa dostal. Asi začnem odznova

EDIT: Aha tak nečítal som len poslednú knihu - Řetězová reakce.
Kľudne dajte ďalšie tipy na tento žáner, alebo Space operu

Naposledy upravil(a) mikhail dne 18/5/2022, 13:56, celkem upraveno 1 x.
Pak ještě Divocí a zlí. To je taky téměř povinná četba. Já jsem teď na dovolený přelouskal ten Problém tří těles a fakt dobrý, na Číňana 

Počuj, Warhammeru sa vyhýbam, lebo som si vždy myslel, že to je skôr fantasy ako scifi. Alebo sa mýlim?Daver píše: ↑18/5/2022, 10:56Pokud tě to neurazí, tak vždycky můžeš šáhnout po warhammer 40 000 univerzuVe světě kde není nic než válka, o military scifi není nouze
(a poslední dobou jedou i scifi horory, scifi detektivky a tak
). Spousta toho vychází už i v češtině, ale samozřejmě, spousta věcí co bych doporučil je třeba jen v angličtině.
V té poslední plukovník zařve, ale ve velkém stylu.

Divocí a zlí ma nejak nikdy neoslovili, možno to raz dočítam. A Číňana som začal čítať, ale vždy ma to po desiatich minútach uspalo

Oficiálne má Games Workshop separátnu fantasy líniu (Warhammer Fantasy a teraz Warhammer Age of Sigmar) takže 40k má byť sci-fi, ale na druhú stranu 40k má aj dosť fantasy prvkov, takže je to skôr taký hybrid.
Oki díkes za info, skúsim teda.
Figurky se mi líbí, počítačovou hru si tu a tam zahraji a bavím se u ní, ale ten svět mě vůbec nezaujal abych si o něm něco přečetl. Jednou jsem byl na přednášce a vůbec jsem nevěřil, že by to nějak mohlo fungovat, tedy měl jsem problém přijmout "reálnost" světa. Ale třeba kamarád je velký fanda.