Ubránili bychom se v roce 1938??
-
- Poddůstojník v záloze
- Kontaktovat uživatele:
YAMATO: jenze fini meli vyhodu v tom, ze meli za zady podporu prirody ... prece jen finska zima je jeste neco jinciho nez ruska ... plus, finsko je z vice nez poloviny tvorena lesy, takze by nikdy nedoslo k uplnemu ovladnuti Finska ... a fini by podle mne byli dobri partyzani 
A co jsme meli mi ?? mozna tak svezi vitr z hor a noviny v ruce s titulkem, ze benes opustil republiku ...

A co jsme meli mi ?? mozna tak svezi vitr z hor a noviny v ruce s titulkem, ze benes opustil republiku ...

- Radola Gajda
- Poddůstojník v záloze
- Radola Gajda
- Poddůstojník v záloze
- Radola Gajda
- Poddůstojník v záloze
Yamato: formuloval jsem to s tím 1,5:1 - ve stíhačích - ne ve stíhačkách. Zcela jasně (samozřejmě je to patriotizmus) stavím kvality našich pilotů výše než Němců. Dost v tomto srovnání právě spoléhám na několik aspektů - národní hrdost, vlastenectví, obrana území napadeného agresorem, vysoká morálka mezi příslušníky letectva.
Počkej trochu tam pleteš něco jiného, ano souhlasím s tím, že se na Slovensku projevovala snaha o zviditelnění - to ano a to už snad od roku 1918 nebo 19 (nechce se mi to hledat), ale v roce 1938 byla většina slováků rozhodnuta bránit republiku.toltec píše:Trime: Oni si Slováci na nás "brousili" zuby již v průběhu 30-tých let. Začátek by se dal datovat už od hospodářské krize v r. 1929. Nacionalistické tendence byly stále zřejmější po roce 1936.... Maďaři si dělali nároky na slovenské území - to je pravda - ale ne na Čechy. Kupodivu Poláci vystrkovali růžky už v roce 1937....
Co se týče Polska tak tento spor má své kořeny už v roce 1919. A táhl se v podstatě celou dobu existence první republiky.
Národu, který si neváží svých hrdinů hrozí, že nebude žádné mít, až je bude potřebovat.
toltec píše:Yamato: formuloval jsem to s tím 1,5:1 - ve stíhačích - ne ve stíhačkách. Zcela jasně (samozřejmě je to patriotizmus) stavím kvality našich pilotů výše než Němců. Dost v tomto srovnání právě spoléhám na několik aspektů - národní hrdost, vlastenectví, obrana území napadeného agresorem, vysoká morálka mezi příslušníky letectva.
Až na to že Nemci boli agresorom,mali všetky tebou vymenované atributy...

Najvačším nepriatelom mieru su pacifisti...
- Radola Gajda
- Poddůstojník v záloze