Válka na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Ranní svodka UKR armády, 10.01. 2023

Mluvčí Generálního štábu ozbrojených sil Ukrajiny Andrij Kovaljov

Sláva Ukrajině! Začal třistadvacátý první den rozsáhlé ruské invaze.

Ruští útočníci pokračují v ozbrojené agresi proti našemu státu v plném rozsahu. Nepřestávají útočit, provádět dělostřelecké ostřelování kritické infrastruktury a civilních oblastí na území Ukrajiny, čímž porušují normy mezinárodního humanitárního práva, zákony a zvyklosti vedení války.

Během uplynulého dne nepřítel provedl 8 raketových a 31 leteckých úderů. Z několika raketometů vystřelili 63krát, mimo jiné na civilní infrastrukturu Charkova, Chersonu, Kramatorska v Doněcké oblasti a Očakova v Mykolajivské oblasti. Dochází ke ztrátám na životech civilistů.

Hrozba leteckých a raketových úderů na objekty kritické infrastruktury přetrvává na celém území Ukrajiny.

Nepřítel vede útočné akce na směrech Bachmut, Avdijivka a Lyman a snaží se zlepšit taktickou situaci na směru Kupjansk. Zaměřuje své úsilí na obsazení Doněcké oblasti v rámci administrativní hranice, ale je neúspěšná.

Během uplynulého dne jednotky obranných sil odrazily útoky okupantů u osad Bilohorivka, Červonopopivka Kuzmine v Luhanské oblasti a Soledar, Bilohorivka, Pidhorodne, Bachmut, Kliščiivka, Vodyane, Kurdyumivka, Mayorsk, Maryinka a Pobeda v Doněcké oblasti.

Na Siverském a Slobožanském směru nepřítel ostřeloval pozice našich vojsk a civilní objekty u osad Buchky v Černihivské oblasti; Starykove, Shalygino, Volfino, Popivka, Basivka a Petrushivka v Sumské oblasti a Strilecha, Zelenne, Ambarne a Gatyshche v Charkovské oblasti.

Na Kupjanském a Lymanském směru nepřítel ostřeloval z tanků, minometů, děl a raketového dělostřelectva oblasti 22 osad. Patří mezi ně Dvořichna, Kupjansk, Kyslivka, Kotljarivka a Krochmalne v Charkovské oblasti a Stelmachivka, Makiivka, Plosčanka a Dibrova v Luhanské oblasti.

V sektoru Bakhmut nepřítel ostřeloval oblasti více než 25 osad. Zejména Spirne, Berestove, Bilohorivka, Soledar a Bachmut v Doněcké oblasti.

V sektoru Avdijivka byly pod palbou Avdijivka, Vesele, Nevelske, Krasnohorivka, Heorhiivka, Maryinka a Novomykhailivka v Doněcké oblasti.

V Novopavlovském sektoru byly ostřelovány Vremivka, Velyka Novosilka a Vuhledar v Doněcké oblasti.

V Záporožském sektoru se pod palbou ocitly oblasti 21 osad. Mezi ně patří Zelené Pole a Novopil v Doněcké oblasti a Guljajpole, Guljajpilske, Charivne, Ščerbaky a Stepove v Záporožské oblasti.

V chersonském sektoru byla nepřátelským dělostřeleckým ostřelováním zasažena civilní infrastruktura v Čornobaivce, Antonivce, Zolotě Balce a Chersonu.

Okupanti pokračují v mobilizaci místního obyvatelstva na dočasně okupovaných územích Ukrajiny. Tak v Horlivce v Doněcké oblasti bylo 6. ledna letošního roku při dalším nájezdu mobilizováno až 30 lidí, z toho 4 zdravotně postižení. Po dvou dnech takzvaného výcviku na cvičišti "Vostočnyj" byli posláni k jedné z vojenských jednotek ruských okupačních vojsk.

Nepřítel nadále utrpěl ztráty. V prvním týdnu roku 2023 tak bylo do nemocnice v Novotroicku v Chersonské oblasti přivezeno asi 120 osob.

Během dnešního dne provedlo letectvo Obranných sil 18 úderů na prostory soustředění nepřátelského personálu, zbraní a vojenské techniky a 3 údery na pozice jeho protiletadlových raketových systémů.

Naši bojovníci také sestřelili 2 nepřátelské průzkumné bezpilotní letouny typu "Orlan".

Jednotky raketových vojsk a dělostřelectva ukrajinských obranných sil zasáhly kontrolní bod, 5 oblastí soustředění živé síly a vojenské techniky nepřítele a 2 pozice protiletadlových raketových systémů okupantů.

Podpořte ozbrojené síly! Vyhrajeme! Sláva Ukrajině!
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 11923
Registrován: 28/8/2008, 11:14
Bydliště: Cheb

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Zemakt »

https://twitter.com/GalileoArms/status/ ... NB_663Ug5Q
Ruská pěchota a poněkud sebevražedná taktika.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5879
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Polarfox »

Možná další potenciální přírůstek do zvěřince...Stryker:
https://twitter.com/laraseligman/status ... 6811695128

Jestli se tyhle informace o spotřebě/dostupnosti munice na ruské straně jen blíží pravdě, tak potěš:
https://twitter.com/CasualArtyFan/statu ... 2420826120

Když nemáš banán, hoď tam citrón a když nemáš balistickou vestu, vydej se do přestřelky alespoň s krunýřem proti bodným zbraním...už jen čekám, kdy jim doma děvuchy začnou vyrábět prošívané pásy, jako to dělali Japonci:
https://twitter.com/TheDeadDistrict/sta ... 7432060930

Když chtě nechtě musíte jít s davem, ale i tak máte problém to vyškrábat...:
https://twitter.com/AlexLuck9/status/16 ... 4123287552

Čínsko-ruské nerozborné bratrství...tududumtum:
https://twitter.com/AlexLuck9/status/16 ... 3331531780

Troška z civilní sféry pomoci:
https://twitter.com/ACEurasia/status/16 ... 3515732992
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13682
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Rase »

Razantní snížení aktivity ruského dělostřelectva

Podle zpráv z fronty dramaticky poklesla intenzita ruské dělostřelecké palby, na některých místech až o 75 procent (z válečného maxima). Američtí a ukrajinští představitelé zatím nemají jasné nebo jednotné vysvětlení. Rusko může přidělovat méně dělostřelecké munice kvůli nízkým zásobám, nebo by to mohlo být součástí širšího přehodnocení taktiky tváří v tvář úspěšným ukrajinským útokům. Snížený objem dělostřelecké palby se jeví jako odklon od dosavadní ruské vojenské doktríny, která tradičně spoléhá na těžké ostřelování cílové oblasti kombinací hlavňového a raketového dělostřelectva. Tuto strategii jsme mohli sledovat při postupném a brutálním dobývání měst jako Mariupol.
Klesající objem dělostřelby není lineární, poznamenal jeden představitel americké armády, a jsou dny, kdy Rusové stále střílejí mnohem více dělostřeleckých nábojů – zejména kolem východoukrajinských měst Bachmut a Kreminna, stejně jako některá poblíž Chersonu na jihu. Američtí a ukrajinští představitelé nabídli velmi odlišné odhady ruské palby, přičemž američtí představitelé uvedli, že klesla z 20 000 ran za den v průměru na přibližně 5 000 za den. Ukrajina odhaduje, že míra klesla z 60 000 na 20 000 za den. Oba odhady ale ukazují na podobný klesající trend.
Pokud jde o Ukrajinské dělostřelce, tak když konflikt naplno propukl, ukrajinské jednotky rychle vystřílely své vlastní zásoby munice ráže 152 mm ze sovětské éry, a mezitím USA a jejich spojenci poskytli stovky tisíc dalších granátů. V důsledku toho Ukrajina průměrně vystřílela kolem 4 000–7 000 dělostřeleckých nábojů denně – tedy mnohem méně než Rusko. Tak ale jako množství munice západní ráže 155 mm má i tato zásoba své limity.

https://edition.cnn.com/2023/01/10/poli ... index.html

230109145202-02-prigozhin-wagner-ukraine.jpg
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Uživatelský avatar
Daver
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1573
Registrován: 5/10/2004, 21:11
Bydliště: Plzeň

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Daver »

další Perun a nudné technikálie.....které jsou vlastně fakt důležité.

phpBB [video]
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Wolfhound
podporučík
podporučík
Příspěvky: 603
Registrován: 28/1/2022, 21:03

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Wolfhound »

Ukrajinští vojáci zahájí příští týden výcvik na systémech Patriot ve Škole protiletadlového dělostřelectva US Army ve Fort Sill, stát Oklahoma.

Zdroj:
https://www.stripes.com/theaters/us/202 ... 14186.html
F604ED28-E8E7-4E35-920C-8BBA8D3270CF.jpeg
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Jevgenij Prigožin o situaci v Soledaru:

"Jednotky Wagner PMC ovládly celé území Soledaru. V centru města se vytvořil kotel, ve kterém probíhají městské boje. Počet zajatců bude oznámen zítra."
https://t.me/shot_shot/47707
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 11923
Registrován: 28/8/2008, 11:14
Bydliště: Cheb

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Zemakt »

Takže dementoval Rybára fakticky.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
NevimJiste
Příspěvky: 0
Registrován: 4/4/2022, 20:04

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od NevimJiste »

2x audio přímé řeči údajně Jevgenij Prigožina o Solidaru "Евгений Пригожин в Telegram🇷"
https://t.me/c/1697151939/1952
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

FV103 někde u Bachmutu
v odkazu video https://t.me/vorposte/33306
photo_2023-01-10_23-12-14.jpg
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13682
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Rase »

Ukrajinský reportér Jurij Butusov ze Soledaru (dnes večer): Je to velmi těžké, probíhají těžké boje, ale vojáci jsou motivovaní, v oblasti jsou značné síly, které jsou pod kontrolou. Převzato z jeho Facebooku:

https://www.facebook.com/butusov.yuriy
https://twitter.com/wartranslated/statu ... 1980057601

O Soledaru.
Naši vojáci dělají vše, co je možné, a některé jednotky dělají nemožné. Několik výsadkářů 46. výsadkové brigády utrpělo omrzliny, jednomu z vojáků bude zítra amputováno deset prstů na noze, protože už mnoho dní bojují v mrazu a do poslední chvíle zůstávají na pozicích. Brigáda je dobře řízena a motivována, mnoho bojovníků si připsalo na své osobní konta nové nebo výrazně zvýšené počty zničených nepřátel, dělostřelectvo na 105mm kanónech pracuje velmi přesně.
Naše velení věnuje této oblasti značnou pozornost.
Velení ozbrojených sil Ukrajiny, Národní gardy Ukrajiny, Státní pohraniční služby Ukrajiny v této oblasti má spojení s každou jednotkou, to je hlavní věc pro řízení a interakci.
Ne všem se daří dobře, ale o problémech budeme mluvit později. Nyní je důležité, abychom měli značné síly a všechny možnosti jednat adekvátně situaci.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Lynx
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2632
Registrován: 28/2/2019, 22:26

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Lynx »

Jj, to je ako keď Nemci takticky ustúpili až k Berlínu...
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11737
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Zpráva Institutu pro studium války (ISW) ohledně situace u Solného z 10. 1.

https://www.understandingwar.org/backgr ... ct-updates
Ruské síly nedobyly celý Soledar navzdory několika falešným ruským tvrzením, že město padlo a že Bachmutu hrozí bezprostřední obklíčení. Několik ruských zdrojů tvrdilo, že síly Wagnerovy skupiny postoupily 10. ledna na západ od Soledaru. [18] Finančník Jevgenij Prigožin z Wagnerovy skupiny tato tvrzení vyvrátil a poznamenal, že síly Wagnerovy skupiny stále bojují proti soustředěnému ukrajinskému odporu. [19] ISW pozorovala pouze vizuální potvrzení sil Wagnerovy skupiny v centrálním Soledaru k 10. lednu. [20] Realita kontroly terénu v Soledaru blok po bloku je však zastřena dynamickou povahou městského boje a ruské síly se po měsíce snažily dosáhnout významných taktických zisků v oblasti Soledar. I kdybychom vzali za bernou minci i ty nejštědřejší ruské nároky, dobytí Soledaru by nevěstilo okamžité obklíčení Bachmutu. Kontrola nad Soledarem nutně neumožní ruským silám vykonávat kontrolu nad kritickými ukrajinskými pozemními komunikačními trasami (GLOC) do Bachmutu, jak ISW již dříve vyhodnotila. [21]
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Dano10
rotný
rotný
Příspěvky: 82
Registrován: 22/9/2010, 20:10
Bydliště: Trnava

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Dano10 »

Turecko tajne zásobuje Ukrajinu kazetovou muníciou – masmédiá
Publikácia píše, že po tom, čo Kyjev dostal odmietnutie odvolať sa na Biely dom, začalo Turecko koncom roka 2022 posielať na Ukrajinu kazetové delostrelecké granáty americkej výroby.
https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/11/7384338/
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13682
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Rase »

Ruský propagandista Anatolij Drjomov se na svém telegramovém účtu asi na nějaký čas odmlčí.
Našel si nové kamarády a ti mu už vysvětlí, že krást se nemá. Níže odkazy, co je to za šmejda:

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide ... n_russian/
https://worldcrunch.com/world-affairs/a ... cial-media
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pora ... nty-199693

64knajmvqlb91.jpg
Výstřtzttzuuižek.JPG
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
strojmir
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 871
Registrován: 19/3/2011, 22:23

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od strojmir »

Polsko poskytne Ukrajině rotu tanků Leopard 2. Prohlásil Duda.

https://mobile.twitter.com/WarNewsPL1/s ... 4146564104
strojmir
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 871
Registrován: 19/3/2011, 22:23

Re: Ukrajina - Boj o nezávislost

Příspěvek od strojmir »

Info o Soledaru z FB Válka se nikdy nemění

O situaci kolem Soledaru a vhled do údajné dezerce Ukrajinců

V poslední době přinesla řada proruských a následně i některých proukrajinských médií a kanálů informaci, že během těžkých bojů u Soledaru opustila 128. samostatná horská útočná zakarpatská brigáda své pozice, na které musela být přesunuta nově vzniklá 46. úderná aeromobilní brigáda. Fámy o svévolném opuštění pozic 128. brigádou začaly šířit především s Wagnerovci spojené telegramové kanály a okamžitě se toho chytli ruští milblogeři. Postupně si tato informace začala žít vlastním životem i na druhé straně barikády, když ji často až nekriticky převzaly proukrajinské kanály a některá západní média.

Rozhodli jsme se tedy zjistit, co se skutečně stalo, a zda opravdu 128. brigáda utekla z boje. Kontaktovali jsme našeho kamaráda Vasyla Kapusteje, člověka, který udržuje dobré vztahy nejen s řadovými příslušníky, ale i s velitelským štábem jednotky, díky čemuž nám byl schopen poskytnout přesnější informace. Vasyl se odvolává na velitele tankového praporu 128. brigády a podplukovníka ze štábu 24. samostatné mechanizované brigády, která je stále na místě.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17913
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Včera se objevila fotka Wagnerovce v ukrajinské uniformě.
Dnes se objevilo video zastřelení dvou ukrajinských vojáků, kteří byli očividně šokovaní tím, že "přítel" je nepřítel
https://twitter.com/archer83able/status ... 28100?s=21
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mikhail
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1704
Registrován: 19/4/2006, 20:09

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikhail »

Surovikin odchádza na striedačku a na ľad vchádza ako hlavný veliteľ ruských síl na Ukrajine Gerasimov! Točia tých veliteľov ako hokejistov.
Koľká je to zmena ruského hlavného veliteľa na Ukrajine? Nestíham to počítať.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Uživatelský avatar
Daver
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1573
Registrován: 5/10/2004, 21:11
Bydliště: Plzeň

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Daver »

zdroj: Viktor Janiš.
Olga Romanovna, předsedkyně lidskoprávní organizace MMR (My Russian Rights) píše z Berlína:
Jedna milá paní mě požádala, ať zveřejněním její dopis. Možná to někomu pomůže. Nebo třeba někdo viděl jejího syna.
"Dobrý den, píšu vám ze zoufalství. Můj syn Maxim Nikonov byl v roce 2015 zadržen za loupežné přepadení. Táhl to s nějakými grázly, v jednom kuse lítal v průšvihu. A tak se jednou s kumpány vloupal do garáže, zmlátili tam majitel garáže, který v garáži opilý vyspával, odnesli si alternátor, baterii a další věci v hodnotě 487 000 rublů.

Byl odsouzen na osm let a čtyři měsíce. Za dobré chování ho měli 16. ledna 2023 propustit. Trest si odpykával v trestanecké kolonii č. 3 v Kurské oblasti ve městě Lgov. Šestého září 2022 jsem za ním šla na další schůzku (jezdila jsem za ním pravidelně každých 6 měsíců) a on mi řekl: "Mami, tak za půl roku bych mohl být doma, možná dřív" a já mu se slzami v očích odpověděla: "Jasně, vím, přijedu ti naproti", ale hned jsem si v duchu spočítala, že by to mělo být dřív než za půl roku, leden přece přijde za čtyři měsíce. Na otázku, proč právě za šest měsíců, mi odpověděl: "Nabídli mi výhodnou možnost být doma ještě dřív a vydělat prachy." Už předtím jsem si všimla, že se verbují vězně na Ukrajinu, a v tu chvíli mi došlo, že se chystá do války. "Synku, ať tě ani nenapadne jet na Ukrajinu," řekla jsem mu a on na to: "Mami, neboj se, brzy budu doma, odpusť mi všechno, zítra si mě mají odvézt." Řekla jsem mu: "Neboj se, mám peníze, všechno bude v pořádku, hlavně že se dostaneš na svobodu." A on odpověděl: "Mami, nemůžu ti viset na krku, tos vůbec neměla říkat." Na odchodu jsem se na něj obrátila: "Opovaž se!"

Napsal mi 10. září, že už je na Ukrajině, a mně došlo, že ho bez výcviku poslali rovnou na frontu. Co pár týdnů mi psal, že je všechno v pořádku. Naposledy mi napsal prvního prosince a od té doby se neozval. Zašla jsem na náš vojenský komisariát a tam mi řekli, že žádné informace o vězních nemají a mít nebudou. Podívala jsem se na webové stránky společnosti Wagner a našla číslo na regionální pobočku jejich centra. Zavolala jsem jim, oni si zapsali mé údaje a řekli, že se mi brzy ozvou a poskytnou mi informace o synovi. Devatenáctého prosince přišel ke mně domů muž v obleku a kravatě a řekl, že je zástupcem společnosti Wagner ve Volgogradu. Pustila jsem ho dovnitř s velkým očekáváním a on mi hned začal vykládat, že můj syn je hrdina, že zničil celou kolonu ukronacistické techniky atd. Položil mi na stůl 30 000 rublů [cca 9700 korun], řekl, že je to odškodné za ztrátu mého syna, a rychle odešel. Začala jsem na něj hystericky řvát: "Vrazi jedni... strč si ty peníze do prdele... syna mi to nevrátí." Řekl mi: "Uklidněte se, váš syn je hrdina a měla byste na něj být pyšná." Celou noc jsem se převalovala v posteli, nic jsem s tím nemohla dělat, neměla jsem žádné informace, jen jsem brečela do polštáře.
Nevěřím, že je mrtvý, v hloubi duše cítím, že žije, ale mám svázané ruce a nemůžu najít žádné informace. Poraďte mi, na koho se má obrátit."

No, upřímně řečeno – teď už na nikoho.
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“