Moderátor: jarl
A co Čínské propagandistické kvóty, ty považuješ za v pořádku? Na rozdíl od těch "progresivistických" jsou reálné. To, že se v současných hollywoodských filmech objevují tzv. progresivistické věci je dáno ne nějakými kvótami, ale kalkulem studia ohledně průzkumu trhu a snaze vydělat co nejvíce peněz.
Jenže tohle vše je za jediným účelem, zisk. Nejedná se o to, že by někdo prosazoval nějaké kvóty, je to na základě poptávky v rámci trhu. Naproti tomu v Číně funguje přímo cenzura, která určuje jak je film nutno natočit a případně do něj zasahuje. Tyhle dvě věci se moc srovnávat nedají.
Není to zmatečné, to je Čína. Aby to bylo jasné, kvóty určují nejen, co se musí objevit ve filmech (nebo ve všech možných audiovizuálních dílech), ale také to, co se v nich naopak objevit nesmí. I to je kvóta a na jejich naplňování dohlíží právě cenzura. Těžko rozumět tomu není, pokud chápeme podstatu čínského komunistického režimu resp. jakéhokoliv komunistického režimu. Ale pravda je, že to spíše patří do obecné debatě o filmech a ne o tipech, na co jít.bat píše: ↑13/3/2023, 00:33 @Dzin
Já psal o kvótách a ty argumentuješ cenzurou - naprosto nesouvislé pojmy. Nepsal jsem ani, že Čína vždy akceptuje výkonost. Větám, že "vše v Číně je umělé" nebo, že "Čína je tvořena nějakým typem kvót" je těžko porozumět. Každopádně sem tato diskuze nepatří a mám obavu, že by stejně pokračovala podobně zmatečně.
Viděl jse a musím říci, že je to dobrý film a to i ztvárněním Petaina. Rozhodně ho nelíčí jen jako někoho, kdo se nechá vláčet Lavalem, ale ukazuje ho jako aktivního člověka budujícího si svůj osud sám. Zajímavé je také ztvárnění toho, jak se snaží si svoje zločiny před sebou omlouvat, to bylo dost univerzální posleství.
To vůbec nevypadá špatně. Ty předchozí tři filmy byly takový...no neurazily, ale ani nenadchly. Tys to viděl? Celý?
Jo. Podruhé, protože to mám na disku
Já radši papír.
No právě že jakž takž. U všech sem měl pocit, že kdyby na to koukal někdo, kdo to nečet, tak neví která bije.