Válka na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5160
Registrován: 28/8/2018, 18:27

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Juraj Tichý »

Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Reportáž ФАН (FAN) z jedné ze čtvrtí Bachmutu, Zabachmutka. Nyní je v rukou PMC Wagner
Poškozená ukrajinská obrněná vozidla, několikapatrové budovy zničené v bojích a mnoho dalších věcí, které naši zpravodajové viděli, najdete v čerstvé reportáži FAN.
https://vk.com/wall-104764077_443563
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
strojmir
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 871
Registrován: 19/3/2011, 22:23

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od strojmir »

Polský članek na téma poměr ztrát u Bachmutu a výhodnost či nevýhodnost pokračování v obraně města.(jen překladač)

https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie- ... -komentarz

Před pár dny kolovala jedna ze sociálních sítí informace o poměru ztrát ukrajinských a ruských sil u Bachmutu. Jeho autorem je jeden ze zástupců OSINT komunity. V bojích o města mají být podle něj ztráty vyrovnané nebo 1:2 ve prospěch ukrajinské strany. Výše uvedený odhad vyvolal diskuzi o skutečném rozsahu ztrát na obou stranách a také o způsobu jejich stanovení.

Poměr ztrát, názory.

Za pozornost stojí i další analýzy a odhady. 6. března 2023 CNN uvedla, že rozvědka NATO odhadla ruské ztráty na 5krát větší než ukrajinští obránci. Voják ukrajinských ozbrojených sil přezdívaný „Kiejowianin“ (Киянин) zase odhaduje průměrný poměr ztrát obránců města k útočníkům na 1:7, ve výjimečných případech dokonce 1:10. rostl počet ruských útoků (jak to řekli Ukrajinci) „v režimu hordy“. Samozřejmě jde většinou o sebevražedné údery wagnerovských zajatců a některých jednotek Ozbrojených sil Ruské federace složených ze špatně vycvičených rekrutů.

OSINT, je otázka ztrátovosti složitější a závisí na podsekci fronty. Nejméně příznivá pro Ukrajince byla situace v severní části Bachmutu, kde Rusové výrazně pokročili po dobytí vesnic Krasna Hora a Paraskovivka, načež se jim podařilo přeříznout silnici M-03 a zmocnit se Berchivky a Yahidne nacházející se poblíž samotného Bakhmutu. Útočníci dobyli i celou zástavbu v ulici Święty Jerzy, tedy severní čtvrť. V této podsekci byl poměr ukrajinských a ruských ztrát 1:2/2,5 a občas dokonce 1:1. V Zabachmutce, východní části města, která se nachází za řekou Bachmutka, byl tento poměr již 1:4 ve prospěch Ukrajinců. Podobně dobře je to podle Meissnera na jižním okraji města a u obce Iwanivskie,
Uživatelský avatar
Daver
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1573
Registrován: 5/10/2004, 21:11
Bydliště: Plzeň

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Daver »

https://cepa.org/article/gloom-envelops ... agandists/

Putinovy televizní propagandisty obestírá sklíčenost

Julia Davis (zde přidávám odkaz na její twitter, kde téměř každý den dává otitulkované záběry z propaganda pořadů se Solovjovem,atd https://twitter.com/JuliaDavisNews?ref_ ... r%5Eauthor )
Není to tak dávno, co nejvýznamnější ruský moderátor televizní talk show Vladimir Solovjov s oblibou varoval před jadernou apokalypsou, která zasáhne USA nebo Británii (ale ne Rusko).Tyto argumenty byly natolik přesvědčivé, že si kdysi získaly podporu moderátora jeho pořadu, který předpovídal počasí.

Jak se věci mění. První výročí krvavé, totální invaze do Ruska jako by ruské televizní přijímače zahltilo zkázou a sklíčeností. Koncem února 2023 se na televizní obrazovky nabourala realita, která se přidala ke kdysi veselým vědátorům, kteří předpovídali, že Ukrajina brzy padne a Západ ve strachu z jaderně vyzbrojeného Ruska brzy ustoupí. Myšlenka, že vítězství Ruska není zdaleka nevyhnutelné a že ruská porážka je možná, konečně pronikla do kdysi neproniknutelných studií státních médií.

V pořadu Večer s Vladimirem Solovjovem 28. února 2023 filmový režisér Karen Šachnazarov poznamenal: "Tato situace nám přináší nebezpečí velmi těžkých následků, pokud prohrajeme. Musíme počítat s možností, že prohrajeme. Nesouhlasím s těmi, kteří říkají: 'Není třeba [o tom uvažovat], vyhrajeme! O tom nic nevím."

Solovjov, který kdysi předčítal seznamy mnoha západních publikací zmiňujících jaderné hrozby, 6. března náhle změnil názor. Poprvé po několika měsících se diskuse o možném průběhu války Vladimira Putina vyhnuly bombastickým předpovědím, že Londýn nebo Washington budou brzy vymazány z povrchu zemského. Solovjovův tón byl temný a přiměl jeho hosty svěsit hlavy. Zeptal se: "Může naše armáda v současném stavu, se současným počtem lidí a s naším vojensko-průmyslovým komplexem splnit své cíle - které se netýkají války proti Ukrajině, která neexistuje -, ale proti NATO?"

Vitalij Treťjakov, děkan Vyšší televizní školy Moskevské státní univerzity, nedokázal přečíst náladu. Rusko nesmí přistoupit na žádné příměří ani se zavázat k mírovým rozhovorům, protože by to "připravilo ruské vojáky o jejich vítězství". Poté Treťjakov vyjmenoval různé ukrajinské regiony, jejich názvy libovolně rusifikoval a prohlásil je za součást Ruské federace. Požadoval, aby ruští představitelé vydali odpovídající prohlášení o osudu jednotlivých regionů. Solovjovův tón byl chladný: "Kdo to má vyhlásit?" "Nevím," odpověděl Solovjov. Treťjakov odpověděl: "Vítězové!" Hostitel ho přerušil: "To myslíte vážně? Jak toho vítězství chtějí dosáhnout?" "Jak?

Poslanec Státní dumy Andrej Guruljov, bývalý zástupce velitele jižního vojenského okruhu Ruska, rovněž často vystupuje ve státní televizi a rovněž navrhuje použití jaderných zbraní proti zemím NATO. Nyní i on změnil názor. V odpovědi na Solovjovovy otázky Guruljov chmurně podotkl: "Všichni velmi dobře chápeme, že bojujeme proti NATO, mnohokrát jsme o tom hovořili. Ptají se mě: 'Můžeme porazit NATO? Pokud použijete matematiku a spočítáte poměr sil a prostředků, můžeme se v nejlepším případě pouze bránit."

Je těžké s jistotou říci, nakolik lze změnu tónu přičítat přímo kremelským pánům v talk show, víme však, že vedoucí pracovníci médií dostávají pokyny pro zpravodajství od režimu a že tyto návody jsou někdy vystřiženy a vloženy do mediálních článků. Kremelské návody také naznačují obsah, jako například v březnu 2022, kdy bylo médiím řečeno, že je "nezbytné" citovat moderátora Fox News a skeptika k ukrajinské válce Tuckera Carlsona. Víme také, že Rusko utrpělo nejméně 200 000 obětí a že v důsledku toho si obyčejní Rusové uvědomují, že konflikt se ukazuje přinejlepším jako nesmírně obtížný. Popírání reality je stále těžší.

Od prvních dnů války Vladimira Putina se toho hodně změnilo. V dubnu 2021, dlouho předtím, než Putin zahájil totální invazi na svého souseda, moderátoři státní televize, experti a poslanci Státní dumy opakovaně zdůrazňovali, že Rusko hodlá napadnout Ukrajinu, a varovali průměrné Rusy před nadcházející válkou proti kolektivnímu Západu. V září 2021 zavedla ruská vláda novou národní normu pro "neodkladné pohřbívání mrtvých v době míru a války", která měla vstoupit v platnost 1. února 2022 - v měsíci, kdy začala plnohodnotná invaze. Stupňující se bubnování ve státní televizi varovalo před blížícím se střetem a před tím, že by mohl přerůst v jaderný.

Po 22. únoru 2022 mluvící hlavy státní televize nadále kultivovaly půdu veřejného mínění a tvrdily, že vítězství Ruska je neodvratné a Západ - vyděšený jeho jadernou silou - nejen ustoupí, ale nabídne i značné ústupky. Jakmile bylo jasné, že se invaze zadrhává, četní vojenští experti ve státní televizi tvrdili, že Rusko nyní musí zničit veškerou kritickou infrastrukturu Ukrajiny - a to dávno předtím, než tyto údery v září začaly.

Ačkoli se však tón změnil, ochota státem financovaných spisovatelů a řečníků obhajovat pokračování války se nezměnila. Zatímco prosebně přiznávají, že Rusko není připraveno bojovat s NATO, a tiše odkládají své jaderné hrozby, znalci státní televize stále zdůrazňují důležitost rozdrcení nejen Ukrajinců - Treťjakovem popsaných jako "zvířata" -, ale také vnitřní ruské opozice, přičemž neúnavně vyvíjejí různé metody budoucího útoku na Západ.

Ruské propagandistické metody se možná mění, ale jeho hněv vůči odpůrcům Putinova krvavého prosazování imperiálních ambicí je neutišitelný.
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Uživatelský avatar
mikhail
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1704
Registrován: 19/4/2006, 20:09

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikhail »

V Rusku začíná masivní nevyplácení mezd státním zaměstnancům

1/ Do ruských regionů se vracejí dluhy na mzdách v souvislosti s klesajícími daňovými příjmy a dírou ve federálním rozpočtu, která se od začátku invaze na Ukrajinu blíží hranici 6 bilionů rublů.

https://twitter.com/MarcelN66/status/16 ... 6661557248
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

Tu je pohlad ukrajinskeho autora na aktualny priebeh vojnovych operacii, taktiku a straty. Ale ten Kyiv Independent iste klame, ved na českom alebo slovenskom facebooku a twittery iste situaciu vidia lepšie a preto pišu (bachorky) o obrovskych ruskych ludskych stratach pri utokoch "na bodaky:.
Hovorí sa, že ruské delostrelectvo, bojové vozidlá pechoty a obrnené transportéry majú často dovolené udierať na ukrajinské pozície celé hodiny alebo dni bez toho, aby ich zastavili ukrajinské ťažké zbrane. Niektorí sa sťažovali na zlú koordináciu a situačné povedomie, čo umožnilo, aby sa to stalo, alebo to ešte zhoršilo.
https://kyivindependent.com/national/uk ... -protected
Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Ukrajina má problémy s mobilizací. Komisaři hledají muže, kde se dá

Zpočátku války se na Ukrajině na vstup do armády stály fronty, v současnosti náboráři nahánějí muže, kde se dá. V nákupních či lyžařských centrech či na pohřbech padlých. Ukrajinská rozvědka dokonce vydala varování před možnou kriminalizací lidí vyhýbající se mobilizaci. Někteří lidé totiž před náborovými komisaři předem varují na sociálních sítích. O atmosféře v ukrajinské společnosti a problémech, se kterými se ukrajinská armáda při mobilizaci potýká, píše například Newsweek či The Economist.
https://echo24.cz/a/HCkFR/zpravy-zahran ... mobilizace
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
mikhail
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1704
Registrován: 19/4/2006, 20:09

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikhail »

Zábery z pohrebu 8-mesačnej Emílie Furnyka a jej rodičov Kamily and Ilyu zo Záporožia.

Boli zavraždení spolu s ďalšími 13-timi Ukrajincami pri ruskom raketovom útoku na civilnú obytnú zónu v Záporoží 2.3.2023 počas údajnej "denacifikácie" Ukrajiny Ruskou federáciou.

https://twitter.com/visegrad24/status/1 ... 8053141513
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3813
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od seabee »

Rusové obrátili o 180 stupňů. Proti NATO nemáme nejmenší šanci, přiznali
Vypadá to, že ruská propaganda se po řadě neúspěších na bojišti otáčí k Putinovi zády. Není to přitom tak dávno, co přední propagandisté opakovali pohádky Kremlu a s jistotou předpovídali poražení Ukrajiny. Teď ale obrátili. Přiznávají, že vidina vítězného Ruska se pomalu rozpadá.
První výročí války na Ukrajině obrátilo ruskou propagandu naruby. Jeden z hlavních tamních propagandistů moderátor Vladimir Solovjov přitom ještě před nedávnem varoval před jadernou apokalypsou, která čeká USA či Británii, ale rozhodně nehrozí Rusku.
Na změnu rétoriky propagandistů upozornila přední analytička ruských médií Julia Davisová prostřednictvím Institutu pro evropskou politiku. Na několika příkladech ukázala, že Solovjov oproti své původní rétorice výrazně otočil.
Ve vysílání v pondělí 6. ledna se poprvé od invaze vyhýbal jasným předpovědím o vítězství Ruska a o vymazání Londýna či Washingtonu z povrchu zemského. Jeho rétorika byla poprvé jiná. ​"Může naše armáda ve svém současném stavu, se současnými počty lidí a s naším vojensko-průmyslovým komplexem naplnit své cíle, které nejsou o válce proti Ukrajině, která neexistuje, ale proti NATO?" ptal se.

Možnost prohry zmínil i jeden z hostů Solovjovova pořadu. Filmový režisér Karen Šachnazarov 28. února řekl, že porážka Ruska by měla velké následky. "Musíme zvážit možnost prohry. Nesouhlasím s těmi, kteří říkají: 'Není třeba, vyhrajeme!'," dodal.

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... .sznhp.box
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Uživatelský avatar
mikhail
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1704
Registrován: 19/4/2006, 20:09

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikhail »

Od zahájení speciální vojenské operace sestřelili ruští vojáci 400 letadel ukrajinských ozbrojených sil, uvedl generálporučík Igor Konašenkov, mluvčí ruského ministerstva obrany.
Vzhledem k tomu, že před válkou jich Ukrajina měla celkem 277, dobrá práce.

Typicky rusky plnia plán na skoro 150% !

https://twitter.com/Posledniskaut/statu ... EaFEA&s=19
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 549
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Pátek. Včerejší ruský raketový úder na Ukrajinu stál Rusko odhadem přes 500 miliónů dolarů. Celkově už Rusové vystříleli jen v raketách odhadem 7,5 miliardy dolarů a další miliardy ztratili v tisících kusů zničené těžké techniky. Ano, Rusko mohlo být zemí s funkční infrastrukturou, bohatými městy nebo alespoň…ehm… tekoucí vodou a kanalizací, ale to by nesměl být u moci idol všech fašistů napříč Evropou a USA a člověk s obřím napoleonským komplexem Vladimir Putin. Naštěstí se proti němu postavil celý civilizovaný svět, nebo alespoň jeho civilizovaná část. A bude zajímavé pozorovat, co bude po válce s těmi, kdo mají s Ruskem spoustu nevyřízených účtů a aktuálně bojují na ukrajinské straně barikády – Bělorusy, Gruzínci, Čečenci a dalšími. Ti všichni mají na Ukrajině celé dobře vycvičené a vyzbrojené prapory, které se jednou vrátí domů. Co bude pak? Uvidíme. Teď novinky:
Zajímavá videa:
Uživatelský avatar
mikhail
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1704
Registrován: 19/4/2006, 20:09

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikhail »

V Rusku se rozehrávají nejčernější demografické scénáře. Experti očekávají, že letos se v největší zemi světa narodí nejméně dětí od rozpadu SSSR. U mužů se navíc rapidně propadla naděje na dožití. Válka, mobilizace a masový exodus mladých mužů prohloubily dlouholeté negativní trendy.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_aha

DOPLNENIE:
Už pred samotným vypuknutím agresie Ruska voči Ukrajine odišlo za 20 rokov vlády Putina 5 miliónov občanov Ruska do zahraničia. Trend poklesu po vypuknutí agresie je ešte väčší.

https://www.themoscowtimes.com/2021/10/ ... tin-a75246
Naposledy upravil(a) mikhail dne 10/3/2023, 20:46, celkem upraveno 1 x.
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
niko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4173
Registrován: 25/11/2016, 10:42

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od niko »

Vznika ceskoslovenska dobrovolnicka jednotka na Ukrajine pod nazvom Anthropoid. Nech sa dari chlapi !
https://hnonline.sk/svet/96071315-video ... rdi-o-nich

Ruski partizani podpalili vo Vladivostoku na letisku Su-27
https://twitter.com/bigSAC10/status/163 ... otF5A&s=19
Rusky dobrovolnicky zbor znova infltroval Rusko.
https://twitter.com/TheDeadDistrict/sta ... U9zhQ&s=19
Mirec32
desátník
desátník
Příspěvky: 44
Registrován: 6/5/2014, 18:43

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Mirec32 »

Tanky jsou pro Ukrajinu fata morgána. Evropa slíbila leopardy, jsou ale v dezolátním stavu
Otázka dodání tanků Leopard 2 na Ukrajinu odkryla údajně dezolátní stav, v jakém se nacházejí armády evropských států. Mnohé země, které Ukrajině tanky slibovaly, teď zjišťují, že jsou ve špatném technickém stavu, nebo je zkrátka odmítají poslat. Vyplývá to z analýzy The New York Times...

https://cnn.iprima.cz/tanky-jsou-pro-uk ... avu-206809
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Za zničení největšího letadla světa v Hostomelu může vedení ukrajinského leteckého závodu, tvrdí rozvědka
Zničení ukrajinského nákladního letadla Mrija v prvních dnech ruské invaze loni v únoru zavinilo vedení ukrajinského leteckého závodu Antonov, uvedl zpravodajský web BBC News s odkazem na ukrajinskou tajnou službu SBU. Vedení podniku totiž podle SBU neumožnilo ukrajinské národní gardě, aby zajistila obranu letiště Antonov u Kyjeva, kde letadlo stálo.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3570 ... -leteckeho
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Zničení raketového systému země-vzduch Stormer HVM, dodaného na Ukrajinu z Velké Británie
https://vk.com/wall-123538639_3504916
m7ofFBqZazY.jpg
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13669
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Rase »

danny1691 píše: 11/3/2023, 13:03 Zničení raketového systému země-vzduch Stormer HVM, dodaného na Ukrajinu z Velké Británie
Zajímavé že ta nálož bude asi fakt hodně slabá, navíc útočí čelně (na místo řidiče), kde by měl být pancíř nejsilnější. Beztak půjde dost věcí zachránit, pokud bude zájem. Snad i celé vozidlo opravit. Přitom má mít Lancet-3 3kg HE/HE-Frag nálože.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3813
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od seabee »

danny1691 píše: 11/3/2023, 13:03 Zničení raketového systému země-vzduch Stormer HVM, dodaného na Ukrajinu z Velké Británie
Jako obvykle přání otcem myšlenky. Namísto zasažení rovnou "zničení". Přitom ani ten ruský WAper to netvrdí. Přitom HE resp HET těžko můžou fatálně probít pancíř. Vyjma možná všech těch Pantherů, které už Rusové zničili :D
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

Nezda sa mi, že by pancier bol najdôležitejšou častou protilietadloveho systemu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Alvis_Stormer
Obrázek
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 549
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Sobota. Solovjov ve svém pořadu prohlásil, že po Ukrajině Rusko vyhlásí válku zbytku Evropy. Jeho prohlášení se krásně kryje s dnešní demonstrací „proti bídě“, na které se promenádují ruskou propagandou zmasírování lidé s nápisy „Chci mír“. Tohle by totiž onen ruský mír znamenal. Nabrání síly, využití ukrajinského průmyslu ke zbrojení a novou, v lepším případě studenou, válku na hranicích Slovenska a Polska. Tak si opět připomeňme, že kdo tleská kolaborantům a fašistům, není o nic lepší než oni. Ale teď už novinky:
Zajímavá videa:
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“