OSSR - bitevní vrtulníky Bell AH-1Z Viper
Re: OSSR - bitevní vrtulníky Bell AH-1Z Viper
M. Sklenár: Rezort obrany už požiadal USA o ponuku na vrtuľníky Viper
https://www.teraz.sk/slovensko/m-sklena ... sSlovensko
https://www.teraz.sk/slovensko/m-sklena ... sSlovensko
"Alea iacta est"
Minister našťastie nečítal názory slovenských odborníkov na palbe
Stejně o tom bude rozhodovat až nová vláda.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Scotty ako veľmi si želáš, aby to nevyšlo?

Je mi to úplně jedno. Ovšem to že se nákup nestihne do voleb je úplně jasné. Navíc je otázka jestli má u vás vláda bez důvěry vůbec mandát něco takového podepsat.
No minister sa vyjadroval, ze to do volieb chce stihnut.
Osobne mi príde inak veľmi sympatické, že MO oznamuje aj to, že vôbec žiada o ponuku. V minulosti to nebolo zvykom.
- Pressburger
- Kapitán
Dalo sa to čakať keďže je tam to isté vedenie pričom zostáva len dúfať, že Úradnicka Vláda sa bude chovať rozpočtovo zodpovedne s poukazom na zostavenie vyrovnaného rozpočtu a budúca Vláda oprostená od niekdajšej Vlády chaosu sa zachová v zmysle platného a účinneho Dlhodobého platnú rozvoja obrany do 2035 kde bojové vrtuľníky nemali u plánovačov OSSR (VzS) miesto a požiada našich partnerov v USA o zbrane resp. zbraňové systémy v súlade s vyššie uvedeným Plánom a potrebami OSSR s poukazom na zbrane a zbraňové systémy, ktorých sme sa zbavili na úkor UA a potrebujeme ich akútne nahradiť.
Arthur Pressburger
Ty si fakt zijes vlastny film.
Úplne najlepšie bude, keď to úradnícka vláda podpise a hotovo. Mandát na to samozrejme ma, zopár vrtuľníkov nie je žiadna zmena zahranično-politického smerovania. Asi rovnaký ako mala vláda bez dôvery NRSR v prípade darovania Mig29.
Asi tak Lynx. Len, ci sa to za 3 mesiace stihne.
Inak na Slovensku je zavedenie moderneho bojoveho vrtulnika, ako zacarovane. Chronologia:
1. Pocas meciarovej vlady sa mali kupovat Ka-50. rusi urobili predvadzacku v Presove, boli na leteckom dni, atd. Zmenila sa vlada, vsetko padlo.
2. Potom mal Izrael modernizovat nase Mi-24. Prisla nova vlada a Galko a vsetko padlo.
3. Teraz mame moznost ziskat AH-1 za tretinovu cenu a zase idu volby. No a ja mam z toho zase nejak zly pocit.
Inak na Slovensku je zavedenie moderneho bojoveho vrtulnika, ako zacarovane. Chronologia:
1. Pocas meciarovej vlady sa mali kupovat Ka-50. rusi urobili predvadzacku v Presove, boli na leteckom dni, atd. Zmenila sa vlada, vsetko padlo.
2. Potom mal Izrael modernizovat nase Mi-24. Prisla nova vlada a Galko a vsetko padlo.
3. Teraz mame moznost ziskat AH-1 za tretinovu cenu a zase idu volby. No a ja mam z toho zase nejak zly pocit.
- Pressburger
- Kapitán
Do toho vášho filmu si dajte bod
4. Že po voľbách už USA nebude ochotne novej Vláde darovať takto sofistikovaný bojový zbraňový systém...
4. Že po voľbách už USA nebude ochotne novej Vláde darovať takto sofistikovaný bojový zbraňový systém...
Arthur Pressburger
Je to obyčejný vrtulník. Ne F-35. 

No, jestli vyhraje Fico nějak výrazně, možná jim seberou klíče i od Link 16 ;))
- Pressburger
- Kapitán
Stačilo len nahodiť, ach bože bratia...

Arthur Pressburger
Sry, nešlo odolat ;)
- Juraj Tichý
- Kapitán
Stihnete koupit a koupíte nebo nestihnete a jen tak nekoupíte. Pro nás se vůbec nic nemění. I don't care.
You are not important in this case..
No už PM Ódor povedal :
Úradnícka vláda s veľkou pravdepodobnosťou nestihne rozhodnúť o nákupe útočných vrtuľníkov Viper, vyhlásil premiér Ľudovít Ódor. Ak by malo rozhodnutie padnúť krátko pred voľbami, tak to jeho kabinet nespraví.
https://e.dennikn.sk/minuta/3445492
No už PM Ódor povedal :
Úradnícka vláda s veľkou pravdepodobnosťou nestihne rozhodnúť o nákupe útočných vrtuľníkov Viper, vyhlásil premiér Ľudovít Ódor. Ak by malo rozhodnutie padnúť krátko pred voľbami, tak to jeho kabinet nespraví.
https://e.dennikn.sk/minuta/3445492
- Pressburger
- Kapitán
Vecne správne a rozpočtovo zodpovedne
proste úradnicka Vláda je v neľahkej pozícii po nezískani dôvery v NRSR a s tym súvisiacou povinnosťou predložiť vyrovnaný rozpočet... 

Naposledy upravil(a) Pressburger dne 6/7/2023, 23:31, celkem upraveno 1 x.
Arthur Pressburger