tohle je děsná ostuda, minomety jsou klíčovej prvek a mi máme takovou zhovadilost.
AČR kampak kráčíš?
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Re: AČR kampak kráčíš?
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Škoda, že se neobjednaly s ostatními BVP
Ale obávám se, že budeme rádi za něco na Panduru nebo Titusu. Hlavně ať to není skříňák!!!

A tak zase náklaďáků není nikdy dost. Až se objednají minomety, tak ty Tatry půjdou nejspíš někam k logistice a tam ještě udělají spoustu parády.
Až se objednají, ..... cha cha. Zatím není ani to píp. Pro ty chlapi to musí být kurňa demotivující. V podstatě by mohly jezdit o víkendech do Praglu na Žižkov, bo každá kačka z melouchu se hodí. A skloubení retra a moderny je dnes in. Fakt otřes.
Ono by fakt stačilo, kdyby se o tom začalo jenom mluvit, a ne že někdo objednal další ultimátní PRAM, něklaďák tvl.
Ono by fakt stačilo, kdyby se o tom začalo jenom mluvit, a ne že někdo objednal další ultimátní PRAM, něklaďák tvl.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Taky bych rád už viděl nové minomety u AČR, ale ty Tatrovky se prostě neztratí, těch bude vždycky málo:) Minomety se plánovaly jen na kolovém podvozku, ne? Nebo je nějaká změna a budou i na CV90?
Na CV90 to právě nevypadá :/
Na druhou stranu to může porovnat jen s “vejtřaskou”Scotty87 píše: ↑24/7/2023, 21:51 Nikdy jsem neseděl v lepším vojenském vozidle, chválí nový TITUS voják z Jinců

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Nejsem jednoduchý.
A nesnáším "jakobínství".
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
No zkusil sem vyfiltrovat v tom registru zakázek a nic nad 100 mil krom nakupu munice mi nevyskocilo. Ani v planovanych. Ten typ vlada-vlada tam nebude..ale nejak není slyset o nicem vetsim z MO. Vlaste ted jen dojíždějí zakázky z minuleho vedení..a ze toho Metnar podepsal docela dost. To sem zvedav jak budou pristi rok utracet ty 2%
- Juraj Tichý
- Kapitán
Bez problémov ich budú míňať. My sme minulý rok dávali 1,9%, tento 2% a tiež sa "nič" zásadné nenakupuje. Zdanlivo. Plnia sa sklady v utajovanom režime a to je tiež veľmi dôležité.juhelak píše: ↑25/7/2023, 10:32 No zkusil sem vyfiltrovat v tom registru zakázek a nic nad 100 mil krom nakupu munice mi nevyskocilo. Ani v planovanych. Ten typ vlada-vlada tam nebude..ale nejak není slyset o nicem vetsim z MO. Vlaste ted jen dojíždějí zakázky z minuleho vedení..a ze toho Metnar podepsal docela dost. To sem zvedav jak budou pristi rok utracet ty 2%
- Pressburger
- Kapitán
MO SR obstaralo protitankový raketový systém Spike a strely LR2Juraj Tichý píše: ↑25/7/2023, 10:50Bez problémov ich budú míňať. My sme minulý rok dávali 1,9%, tento 2% a tiež sa "nič" zásadné nenakupuje. Zdanlivo. Plnia sa sklady v utajovanom režime a to je tiež veľmi dôležité.juhelak píše: ↑25/7/2023, 10:32 No zkusil sem vyfiltrovat v tom registru zakázek a nic nad 100 mil krom nakupu munice mi nevyskocilo. Ani v planovanych. Ten typ vlada-vlada tam nebude..ale nejak není slyset o nicem vetsim z MO. Vlaste ted jen dojíždějí zakázky z minuleho vedení..a ze toho Metnar podepsal docela dost. To sem zvedav jak budou pristi rok utracet ty 2%
zdroj: https://www.teraz.sk/slovensko/mo-sr-ob ... lanok.html
Boli časy kedy sme sa tým naopak chválili teda nie všetci...
UA týždne a mesiace pred inváziou verejne proklamovala zbrane vyrobené svojím obranným systémom ako aj západné dodávky...
Arthur Pressburger
Nad 100 milionů je tam toho dost. Minulý týden byla například uzavřená smlouva za 300 milionů na opravu parku techniky v Hranicích.juhelak píše: ↑25/7/2023, 10:32 No zkusil sem vyfiltrovat v tom registru zakázek a nic nad 100 mil krom nakupu munice mi nevyskocilo. Ani v planovanych. Ten typ vlada-vlada tam nebude..ale nejak není slyset o nicem vetsim z MO. Vlaste ted jen dojíždějí zakázky z minuleho vedení..a ze toho Metnar podepsal docela dost. To sem zvedav jak budou pristi rok utracet ty 2%
-
- podporučík
No, já bych zase až takový optimista nebyl. Pokud dojde k navýšení rozpočtu MO na 2%, tak i přes zvýšení počtu personálu a plánovaný růst platů půjde na investice cca 75 mld. Kč. Letos je plánováno necelých 40. Jasně, pořád je taky 180 mld. za F-35 a CV90, ale bez dalších velkých projektů je zaplatíme za 5 let. Ano, je rozpracovaná zakázka na 2A8, ale tu tento nárůst prostředků pokryje za jeden rok.
Scotty87: hm no čekal jsem i nějaké řekněme strategické nákupy. Ty auta pro vysadkare se zřejmě potahnou. O tom nákupu středního transportního letadla už se moc nemluví. U těch dronu sem taky čekal rychlejší průběh s navaznou zakázkou na antidron systémy. Jestli se budou dokupovat nebo modernizovat pandury by mě taky zajímalo.
Jsem zvědavý jestli budou objednávat něco z rámcových smluv nebo opcí.
Jsem zvědavý jestli budou objednávat něco z rámcových smluv nebo opcí.
Leopardy jsou dalších 30-40 miliard. Dalších 6 miliard jsou vozidla pro výsadkáře. Dalších 10? miliard C-390 Dalších 20? miliard dokoupení a modernizace Pandurů. Plus je třeba celkově "digitalizovat" veškeré stupně velení a řízení už kvůli plnému využití F-35. Navíc pokud se opravdu nakoupí zásoby munice a materálu pro několika měsíční vedení intenzivní bojové činnost tak to může jít až do stovek miliard. Samozřejme investice do nemovitostí je také spíš na desítky miliard.
To odpovídá jen bych rád aby MO víc komunikovalo jestli to běží nebo neběží.
Ohledně panduru by měla být ve vývoji i novější verze ale info k tomu není což je škoda ale to není chyby MO samozřejmě.
Tanky fajn pokud se o tom opravdu jedna a je to ve fazy kdy k tomu společnému nákupu naskocime třeba v rámci roku aby nás nepredbehli další státy.
No snad se objeví další novinky a zajímavosti.
Ohledně panduru by měla být ve vývoji i novější verze ale info k tomu není což je škoda ale to není chyby MO samozřejmě.
Tanky fajn pokud se o tom opravdu jedna a je to ve fazy kdy k tomu společnému nákupu naskocime třeba v rámci roku aby nás nepredbehli další státy.
No snad se objeví další novinky a zajímavosti.
MO vyzvalo STV k dodávkami munice pro RPG 7 dle uzavřené rámcové smlouvy.
https://ekonomickydenik.cz/ministerstvo ... .sznhp.box
https://ekonomickydenik.cz/ministerstvo ... .sznhp.box