Upřímně řečeno mnohem větší vyhazování peněz by bylo kupovat letoun včasné výstrahy. Ten můžete koupit vy když ušetříte na nákupu F-16 a rekonstrukci letiště.

Na Ficovi víťazstvo sa netreba pripravovať, to je isté.
Heh, kebyže sa mi chce (co sa mi nie), tak vyhľadam príspevky z 2018, keď sme vybrali F-16, tvrdili tu to isté a boli za debilov, ze sme si nevybrali najlepšie lietadlo na svete, Gripen.Scotty87 píše: ↑9/8/2023, 17:05 Gripen C využije Meteor až po modernizaci nebo spíš kompletní výměně radaru. Ovšem stále tam zůstává problém že buď to letadlo bude mít výzbroj a omezený dolet nebo ponese nádrže a velice omezenou výzbroj. Nad ČR ten problém samozřejmě není, ale už létání nad SR si vyžádalo nesení dvou nádrží pod křídly.
Ono je trochu rozdíl když se volí mezi Gripenem a F-16 nebo Gripenem (F-16) a F-35.Juraj Tichý píše: ↑9/8/2023, 18:07 Heh, kebyže sa mi chce (co sa mi nie), tak vyhľadam príspevky z 2018, keď sme vybrali F-16, tvrdili tu to isté a boli za debilov, ze sme si nevybrali najlepšie lietadlo na svete, Gripen.![]()
Pokud dojde na něco ostřejšího tak vaše letadla budou bránit vzdušný prostor Slovenska. Mít větší ambice s jednou letkou je nesmysl.Juraj Tichý píše: ↑9/8/2023, 18:46 Ako sa da odporovať si v jednom príspevku.![]()
Na jednej strane podpora spojencom, napríklad pri Suwalskom koridore, na druhej strane stačí maly dolet lietadiel pre SVK.
A ved dobre![]()