Výstrojní součastky AČR, OSSR, ČSLA
Výstrojní součastky AČR, OSSR, ČSLA
Jestli to AČR myslí s podporou tuzemských výrobců vážně, pak mi nedává smysl objednávka 30.000 (!) batohů od firmy HUSKY CZ, která je jen obchodní firmou a nikoli skutečným výrobcem. Většina zboží této firmy, ne-li vše, je z Asie. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ce ... 221202_kth
Re: Batohy od HUSKY CZ
Projdi si Zákon o zadávání veřejných zakázek 134/2016 sbírky a zjisti si, jak je možné podporovat tuzemského výrobce a zvýhodnit ho před zahraničními = NENÍ.Mikuláš píše: ↑23/8/2023, 09:46 Jestli to AČR myslí s podporou tuzemských výrobců vážně, pak mi nedává smysl objednávka 30.000 (!) batohů od firmy HUSKY CZ, která je jen obchodní firmou a nikoli skutečným výrobcem. Většina zboží této firmy, ne-li vše, je z Asie. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ce ... 221202_kth
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Opravdu jen nutné k takové blbosti zakládat zvláštní vlákno?
Jinak bych chtěl vidět firmu která šije batohy v ČR a není to nějaká garážovka co produkuje přinejlepším nízké stovky ročně.
Jinak bych chtěl vidět firmu která šije batohy v ČR a není to nějaká garážovka co produkuje přinejlepším nízké stovky ročně.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Všetci šijú v ázii.
Otázne je, aké skúsenosti s vojenskými batohmi Husky má. Z mojej osobnej skúsenosti nemajú práve kvalitnú výbavu. Taká nižšia stredná trieda.
My sme objednávali cez NSPA a rovnaké batohy používa väčšina vojakov aliancie.
Otázne je, aké skúsenosti s vojenskými batohmi Husky má. Z mojej osobnej skúsenosti nemajú práve kvalitnú výbavu. Taká nižšia stredná trieda.
My sme objednávali cez NSPA a rovnaké batohy používa väčšina vojakov aliancie.
Nešijů, já třeba používám batoh od finské savotty. Ale chápu že přes výběrko s důrazem na cenu by si Fini ani neškrtli. Vcelku by mne zajímalo kde se vyrábějí věci pro BW. Kámoš má BW batoh a není ošizený a drží a drží a drží. A propo, včera jsem narazil na vašeho výrobce obuvy BOSP z Bardějova, má někdo odchozíno pár km? Co mám Prabosky na střídačku tak ty už mají prochozenou podrážku, po cca 2 letech. Zase jsou pohodlné to jo. Ale zkusím jiné. Na doporučení Nika mám ještě slomon qvest gtx, jako dobrý ale zatím moc odchozeno nemaj. A jsou těžší drobet.
Změnil jsem pojmenování tématu, takto by to mohlo sedět

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Re: Výstrojní součastky AČR, OSSR, ČSLA
V Asii ušijí i velice kvalitní výrobky. Záleží co si zákazník zadá.
Boty můžu jen doporučit od firmy Lowa z vojenské a lovecké řady. Tam člověk nemůže udělat chybu. Co jsem si všiml tak v nich chodí i dost našich vojáků.
https://www.lowashop.cz/panske-vojenske-a-lovecke-boty/
Boty můžu jen doporučit od firmy Lowa z vojenské a lovecké řady. Tam člověk nemůže udělat chybu. Co jsem si všiml tak v nich chodí i dost našich vojáků.
https://www.lowashop.cz/panske-vojenske-a-lovecke-boty/
Mám GTX Zephyr Scotty, od roku 2013 kotníkové. Chodil jsem s nimi na výcvik a realizace. Jako nové. Před čtyřmi roky jsem si koupil nízké a ty mi hned po roce popraskaly v ohybu svršku. Proto jsem si pak koupil ty Prabosky. Už jsem to neriskoval. Jinak boty lehké pohodlné. Jen vykopávat s nimi dveře je o hubu, respektive achilovku 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
GTX Zephyr mám už ani nevím jak dlouho. Sice už mají "sjetou" podrážku, ale jina pořád drží po hromadě. Loni jsem pořizoval Z-6N GTX a zatím si nemůžu stěžovat.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Na BOSPky počúvam len chválu od každého, na nete tiež výborné recenzie. Sám sa ich chystám kúpiť. Len tá cena 
Avšak pred 20 rokmi som kúpil rovnako drahé topánky a vydržali 19 rokov. Takže nakoniec sa to oplatí.
https://bosp.sk/skusenosti-skuseneho-i

Avšak pred 20 rokmi som kúpil rovnako drahé topánky a vydržali 19 rokov. Takže nakoniec sa to oplatí.
https://bosp.sk/skusenosti-skuseneho-i
Mám od BOSP Caledon NBK topánky asi 4 roky. Držia stále. Sú tiež ťažšieZemakt píše: ↑23/8/2023, 12:00 Nešijů, já třeba používám batoh od finské savotty. Ale chápu že přes výběrko s důrazem na cenu by si Fini ani neškrtli. Vcelku by mne zajímalo kde se vyrábějí věci pro BW. Kámoš má BW batoh a není ošizený a drží a drží a drží. A propo, včera jsem narazil na vašeho výrobce obuvy BOSP z Bardějova, má někdo odchozíno pár km? Co mám Prabosky na střídačku tak ty už mají prochozenou podrážku, po cca 2 letech. Zase jsou pohodlné to jo. Ale zkusím jiné. Na doporučení Nika mám ještě slomon qvest gtx, jako dobrý ale zatím moc odchozeno nemaj. A jsou těžší drobet.
Bol som s nimi na rôznych pochodoch ale ja nechodím v extrémnom teréne ani tisíc kilometrov ročne.
Či sú pohodlné v porovnaní s inými to neviem porovnať.
Ja som mal dlho Lowa GTX Zephyr, reku ze podporim slovensky priemysel. Ale vymenil som ich po par rokoch za Solomon Forces XA4 a som velmi spokojny. Ina liga. Pravdu povediac idem kupit este jedny, vysoke na zimu. Kazdopadne o BOSP pocuvam tiez len chvalu.
Fotky zkušebních prototypů (sériové se budou trochu lišit).

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Velitelství výcviku - Vojenská akademie ve Vyškově patrně pořídilo cca 300 batohů od české firmy Pinguin, pro Kurzy základní přípravy (KZP). V katalogu jsem je nenašel, tak asi nějaký atyp.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
To asi nechtěli čekat na zbytek armády a pořídili si něco sami. Ale nechápu. Ty obaly od televize s kterýma se chodilo na komplexak byly nezničitelný. 
Ale řekl bych že v tomhle materiálu budou za pár turnusu roztrhany od těch lopatek atd.
Ale řekl bych že v tomhle materiálu budou za pár turnusu roztrhany od těch lopatek atd.
Tak aktuálně prý dorazily do armádních skladů i vojenské batohy od firmy Husky. Fotky zatím nemáme.

Rase: máš nějaké info k tomu jestli se ty zimní doplňky nové, vojákům vydávají nebo je to stople a nebo je to jen pro někoho?