Válka na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Daver
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1573
Registrován: 5/10/2004, 21:11
Bydliště: Plzeň

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Daver »

Zdroj: FB, Kryštof Pavelka
Ukrajinská ofenziva selhala a je načase zahájit mírová jednání s Ruskem.

Akorát, že vůbec.

V éře clickbaitových titulků, kdy kdejakej vohrndíra nasype do hedlajnu a perexu cokoliv, co mu přinese kliky navíc, je snadný propadnout dojmu, že pokud vojenská operace nenese viditelný ovoce v rámci dnů, je to neúspěch. Zkušenost velký většiny obyvatel Západu s válkou je už desítky let zprostředkovaná (naštěstí) výhradně skrz filmy a videohry. Ve standardním hollywoodským bijáku dostanou bad guys na budku do dvou hodin třiceti minut, dohrát Call of Duty trvá tak dva dny intenzivního gamingu. Když tedy Ukrajinci spustili v červenci protiútok, kdekdo čekal hrdinský výjevy bleskovýho postupu a velký finále v osvobozeným Mariupolu za dva tejdny. Když západní obecenstvo, který boj Ukrajinců o přežití proti zkurevnýmu genocidnímu režimu sleduje z pohodlnýho gauče coby alternativu vymejšlenejch příběhu na Netflixu nedostalo, co chtělo, začalo brblat. Rozumbradové se začali rozepisovat na sítích, řečičky o “nesplněných očekáváních” šířily i jinak seriózní média, jako Washington Post. Západ v tom měl jasno: pokud ohlásíte velkej protiútok a pak za dva měsíce osvobodíte pár vesnic, je to jasnej provar, ne?

Akorát, že vůbec.

Ukrajinci totiž vedou válku, jakou Západ nevedl už osmdesát let. Vojenský intervence Západu jsou od konce Druhý světový dvojího druhu: buď se relativně malý kontingenty našich vojáků sekají s povstalci někde uprostřed ničeho (Afghánistán) a o výsledku konfliktu rozhoduje především politická vůle ve válce pokračovat. Američani mohli zůstat v Afghánu klidně dalších padesát let, za rok tam ztráceli míň lidí, než rusák na Ukrajině za dva dny. Vietnam byl podobnej případ.
Nebo do toho jde Západ naplno a pak totálně převálcuje technologicky slabšího protivníka v rámci týdnů. (Kuvajt 1991, Irák 2003.) O motivech a následcích invaze do Iráku lze debatovat, ale čistě vojensky byl thunder run na Bagdád z března a dubna 2003 důkazem, jak hrůzostrašně efektivní umí Západ být, když se rozhodne pro tvrdou hru.

Ukrajinci jsou ale v naprosto odlišný situaci, v situaci, v jaký žádnej západní velitel nebyl desítky let. Jedna z nejchudších zemí v Evropě, která ještě před pár lety neměla pořádnou armádu, jde proti nepříteli, na kterého si Západ, se vší jeho průmyslovou a finanční mocí, nikdy přímo netroufnul. Rusák hrál roky na mezinárodní scéně úlohu skřetí verze Ameriky. Rusko byl ten stát, se kterým nelze vést plnohodnotnou válku, protože tě nakonec vždycky rozseká a navíc má v záloze jádro. Rusko byl vojenskej a mezinárodně politickej ekvivalent nasvalenýho, holohlavýho a vypikovanýho dementa, kterej ve tři ráno pobíhá s boxerem na ruce a devítkou za pasem před klubem a hledá, komu by rozbil hubu. S ním se fakt rvát nechceš. Ukrajinci se s ním rvát začali.

Za rok a půl se ukázalo, že zmíněnýmu týpkovi piko už hodně dojíždí, břišáky i bicáky mu dost ochably, boxera má z papundeklu a ta devítka je spíš flusbrok, ale pořád umí tu a tam poslat zákeřnej lowkick. Když rusák seznal, že “Speciální operace” s cílem udělat z Ukrajiny druhý Bělorusko je katastrofálně neúspěšná, rozhodl se z toho děsivýho fuckupu a desítek tisíc vlastních mrtvejch vytřískat aspoň něco. Okupace Záporožský oblasti rusákovi zajišťuje možnost zásobovat Krym, strategickej korunní klenot jeho dobyvačných válek. Když na konci minulýho léta Ukrajinci přešli z obrany do útoku a vypráskali okupanty od Charkova, rusákovi došlo, že nakonec se bude hrát právě o Krym. Začal se v Záporoží zakopávat.

Dneska je Záporožská oblast nejzaminovanější a nejopevněnější místo na planetě, snad s výjimkou DMZ mezi Jižní Koreou a Kimovým královstvím koncentráků a hladu. Rusák přisunul do Záporoží sto padesát tisíc lidí, obrovský množství kolový a pásový techniky, horu dělostřelectva a Mount Everest munice. Žádná západní armáda podobný výzvě nečelila osmdesát let. Naposledy snad Američani na Okinawě, kde se mariňáci a pěšáci prořezávali metr za metrem fanatickou japonskou obranou. A to měli absolutní leteckou převahu a podporu nejmocnějšího hladinovýho uskupení, který se kdy plavilo po moři: 5. loďtsva admirála Spruance. Americkým ozbrojeným silám, nejlíp vybavený a vycvičený síle v historii válek, síle, opřený o možnosti ekonomický supervelmoci, trvalo dva měsíce, než to na Okinawě s Japonci vyřídili.

Ukrajinci nic z toho nemají. Mají sovětskou techniku, pár set kusů západních tanků a BVP z druhý ruky a jistý množství užitečných cajků, jako jsou raketomety HIMARS. Kdyby na rusáky zakopaný v Záporoží útočila západní armáda, předcházela by tomu nejmasivnější letecká a bombardovací kampaň v poválečný historii. Černý moře by bylo ještě černější ponorkama a raketovýma křižníkama, Západ by rusáky za měsíc nakrmil desetiletou produkcí oceli a výbušnin. Ukrajinci to dělat nemůžou. Musí rusáky vyřídit postaru. Na zemi. V zákopech. Metr po metru. A Záporožská oblast je dvacetkrát větší, než Okinawa.

O to neuvěřitelnější je ukrajinský postup. Prokousali se rusáckými předsunutými pozicemi. Jsou doslova na dohled Tokmaku, uzlového bodu rusácké obrany. A právě teď metodicky rozebírají hlavní obrannou linii rusáků mezi obcemi Verbove a Nová Prokopjevka. Matlákům, který na sítích kvičej o tom, jak obsazení pár no name vesnic nic neznamená, bych připomněl, že o nějakým Vierville v Normandii taky nikdo nic neslyšel do chvíle, kdy se na kusu písku pod obcí, který dostal název Omaha, vylodila americká První pěší a za příšerných ztrát se prosekala Hitlerovým Atlantickým valem. Že jméno bezvýznamné železniční zastávky utopené v egyptské poušti málokdo znal, dokud u El Alamejnu Montgomery neotočil válku v Severní Africe. Že belgický městečko Bastogne, ztracený v ardenských lesích, málokoho zajímalo, ale pak u něj střelci ze Sto první výsadkový, zmrzlí, bez léků, žrádla i naděje, zastavili poslední pokus Němců zvrátit vývoj na západní frontě.

Robotyne, Nová Prokopjevka, Verbove, Sladká Balka. Tyhle názvy obcí budou jednou v učebnicích. Protože Ukrajinci u nich prolamují hlavní ruskou linii. Protože navzdory senzachtivým titulkům v západních médiích o “selhání ofenzivy” rusák přisunuje k průlomu všechno, co má k dispozici a pořád to nestačí. Protože rusácký military blogeři, což jsou sice stoprocentní fašouni a dobytci, ale paradoxně se jim dá věřit stokrát víc, než vepřovejm hlavám státní propagandy na televizním Prvním kanále, už týden totálně vyšilujou, že na “operačním směru Tokmak se schyluje ke katastrofě.” Protože až Ukrajinci hlavní linii prolomí, rusák za ní nemá žádný zálohy.

Netuším, kdy se to stane, jestli za tejden, nebo za měsíc. Ale stane se to. A pak budou okupanti zdrhat k moři. A to bude konec.
Sláva Ukrajině. Give `em hell.
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 549
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Úterý. Na konferenci ruské mládeže promluvil na dálku papež František. Mladým Rusům vzkázal, aby nezapomínali, že jsou „dědici velkolepého Ruska, Ruska světců, vládců, velkého Ruska Petra I. A Kateřiny II., velkolepého impéria plného vzdělanců, vysoké kultury a lidskosti“ a na závěr poděkoval posluchačům za „jejich způsob bytí Rusem“. Za svoje slova sklidil oprávněnou kritiku z celého světa. A vůbec, o jakém Rusku to mluvil? O tom, které všechny své nejlepší umělce vyhnalo, uvěznilo nebo zabilo? A lidskost? Nevybavuji si jedinou etapu v dějinách Ruska, kdy by lidský život měl jinou cenu, než aby umožňoval ruským vládcům vést luxusní život a realizovat své imperialistické choutky. Stejně za dob carů, za dob SSSR i po jeho pádu. Uf. Tak radši pojďme na novinky:
Zajímavá videa:
Uživatelský avatar
Daver
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1573
Registrován: 5/10/2004, 21:11
Bydliště: Plzeň

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Daver »

Super článek.

Slova jako meče, aneb Jak se Rusko prolhalo do války


Popřít, odvrátit, rozptýlit, zmást, opakovat – klasický modus operandi propagandy již od nepaměti. Zaměříme-li se na současnou ruskou, nelze přehlédnout, jak mnoha způsoby udržuje své posluchače v napětí před “nevyhnutelným konečným vítězstvím”. Nepřekvapí vlastně, že některé metody mohou nápadně připomínat totalitní propagandu v různých obdobích kolem druhé světové války nebo během války studené. Staré triky jsou přece dobré triky.


https://valka.online/moderni-dejiny/slo ... -do-valky/
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
sahidko
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 593
Registrován: 26/7/2010, 20:07

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od sahidko »

Ukrajinci si počíhali na Rusov (citlivé, 18+): https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 9584286206
Wasp
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2463
Registrován: 24/6/2014, 15:46

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Wasp »

Sekvenční strategie: Američané nebránili ruské invazi na Ukrajinu. Naopak. Podporovali ji

https://www.armadninoviny.cz/strategie- ... ovuje.html
Lynx
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2629
Registrován: 28/2/2019, 22:26

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Lynx »

Tento názor radšej veľmi rýchlo ututlajte a zabudnite, lebo je to presne voda na mlyn Ficovi, Blahovi a podobným - bez ohľadu na to, ako veľmi je relevantný!
Takzvaný začiatok konca podpory verejnej mienky v prospech UA.
bat
poručík
poručík
Příspěvky: 701
Registrován: 30/10/2011, 17:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od bat »

Obrázek
Amiz
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1166
Registrován: 7/12/2012, 17:19

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Amiz »

Na vojensko-civilním letišti Kresty u města Pskov na západě Ruska sídlí podle ruskojazyčné BBC pluk vojenského dopravního letectva Ruska. V důsledku náletu tří ukrajinských dronů byly prý poškozeny nejméně čtyři letouny Il-76. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz

No, hořelo to tam pěkně :D
Naposledy upravil(a) Amiz dne 30/8/2023, 16:18, celkem upraveno 1 x.
Putin budiž proklet.
Uživatelský avatar
Daver
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1573
Registrován: 5/10/2004, 21:11
Bydliště: Plzeň

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Daver »

https://twitter.com/Majakovsk73/status/ ... 7600585130
Záporožská fronta: Boje probíhají na předměstí Verbove. Geolokace protiútoku ruského 100. na ukrajinské pozice, naznačující postup 82. brigády na tyto pozice.
Obrázek

GeoPotvrzeno UKR [CO] průlom Tokmak osa

Ruské dělostřelectvo (100th Sep. Recon BDE) ostřeluje Ukrajince ZA první Surovikinskou obrannou linií u #Verbove. Prorazila 82. brigáda vzdušného napadení.
https://twitter.com/GeoConfirmed/status ... 49093?s=20

Obrázek

Obrázek


https://twitter.com/UKikaski/status/1696818536830611862
30. srpna 2023: Síly AFU jsou na předměstí Verbove a přesouvají se směrem k Ocheretuvate, zatímco ruské síly se stahují na další obrannou linii.

Mapa: @Majakovsk73
(s mými překryvy)

Pohled na situaci z ukrajinské strany

"Naši vojáci jsou úspěšní na směrech Novodanidivka-Novoprokopivka a Mala Tokmačka-Verbove. Bojovníci jsou zakopáni na dosažených hranicích." - Generální štáb.

1) Síly AFU dosáhly západního okraje Verbove a upevňují zde držené pozice. Existují náznaky, že Rusové nasadili "vyčkávací síly", nazývané také "postradatelné", k obraně Verbove a některých částí svých obranných linií na západě. To naznačuje, že se Rusové možná stahují a konsolidují své zbývající "bojeschopné" síly podél druhé obranné linie.

2) Síly AFU postoupily na jih směrem k městu Ocheretuvate, čímž obešly Novoprokopivku. Rusové si stěžují, že Ukrajinci zřejmě "našli dělostřelecké granáty" a jejich "hladovění" skončilo.

3) Síly AFU upevnily své zisky jižně od Robotyně a chrání své pravé křídlo, zatímco tlačí na Novoprokopivku na jihu podél dálnice z Orichivu do Tokmaka.

Pohled na situaci z ruské perspektivy

WarGonzo -- <<Ve směru na Záporoží probíhají prudké boje u obce Rabotino. APU útočí. Na obou stranách působí dalekonosné zbraně. Také ukrajinské jednotky se za mohutné dělostřelecké podpory pokoušejí prorazit lesní porosty a obejít vesnici k Novoprokopovce. Souběžně vedou podobné operace na západ od Verbovoye. Pro ozbrojené síly Ukrajiny je v těchto oblastech "všechno, nebo nic". Pro Ozbrojené síly Ruské federace je to ústup na další linii obrany. Pod údery ukrajinských jednotek v Lukjanovském, Stěpném (nezaměňovat se stejnojmennými osadami na Ugledarském a Doněckém směru), Ščerbaki, Novodanilovce, Malé Tokmačce, Čarovně a Malinovce. Ruská - v Žerebánkách, Nestěriankách, Kopanech, Rovném, Ilčenkově, Sladké Balce, Novopokrovce a Novofedorovce. Ve skutečnosti - na úzkém úseku LBS.>>
Obrázek
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."
Wasp
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2463
Registrován: 24/6/2014, 15:46

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Wasp »

Lynx píše: 29/8/2023, 23:03 Tento názor radšej veľmi rýchlo ututlajte a zabudnite, lebo je to presne voda na mlyn Ficovi, Blahovi a podobným - bez ohľadu na to, ako veľmi je relevantný!
Takzvaný začiatok konca podpory verejnej mienky v prospech UA.
Za mě až nechutný názor. Ať je vidět že je to hra mocných a lidi umíraj zbytečně. Dokud se nebude mluvit o tom že v tom prsty mají obě strany, tak to bude těžkej průser.
sahidko
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 593
Registrován: 26/7/2010, 20:07

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od sahidko »

Amiz píše: 30/8/2023, 10:25 Na vojensko-civilním letišti Kresty u města Pskov na západě Ruska sídlí podle ruskojazyčné BBC pluk vojenského dopravního letectva Ruska. V důsledku náletu tří ukrajinských dronů byly prý poškozeny nejméně čtyři letouny Il-76. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz

No, hořelo o tam pěkně :D
https://twitter.com/i/status/1696769275287982433 :)
NevimJiste
Příspěvky: 0
Registrován: 4/4/2022, 20:04

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od NevimJiste »

Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 549
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Středa. Ukrajinci v noci na dnešek v jednom z doposud nejsilnějších útoků vyslali drony na několik cílů v Rusku. Největším z nich bylo vojenské letiště v Pskově vzdálené 800 km od hranic s Ukrajinou poblíž Lotyšských hranic, na které dopadly zhruba dvě desítky dronů. Rusové tu údajně přišli až o sedm transportních letadel a bombardérů. 2 Il-76 měly být zničeny úplně, čtyři další utrpěly poškození a poškozen měl být i strategický bombardér Tu-22. Ruská média potvrzují ztrátu nejméně čtyř strojů. Další drony dopadly na areál společnosti Kremnij EL v Brjansku, která vyrábí mikročipy mimo jiné i pro ruské Iskandery. Exploze byly slyšet také v místním ředitelství vyšetřovací komise a poblíž televizního vysílače. A pod útokem byl také okupovaný Sevastopol.
Zajímavá videa:
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Na východě Ukrajiny se zřítily dva vrtulníky

Příčina pádu vrtulníků není známa, účastnily se nicméně bojové mise, napsala agentura Unian. Další okolnosti vzhledem k bezpečnostním důvodům ukrajinské úřady nesdělily.
Deník Ukrajinska Pravda napsal, že se jednalo o dva vrtulníky Mi-8 a k pádu došlo v oblasti Kramatorsku. Stroje byly kompletně zničeny.
Šestice pilotů patřila k 18. samostatné brigádě Igora Sikorského – letecké jednotce náležící k armádě. Mluvčí jednotky uvedl, že piloti byli důstojníky.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... y-40442111
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
niko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 4173
Registrován: 25/11/2016, 10:42

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od niko »

Chytili draty.
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 549
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zaujimava aktualizovana mapa bojiska na Ukrajine aj so Surovikinovou liniou a dalsimi moznostami zobrazenia

https://map.ukrdailyupdate.com/?lat=47. ... r%20Hybrid
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 549
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Čtvrtek. Ukrajina v minulých dnech opakovaně zasahovala velmi vzdálené cíle pomocí raket. Spekulovalo se proto, zda Ukrajinci přeci jen neobdrželi nějaké nové „hračky“ od západních partnerů. Ukrajinští představitelé ale tvrdí, že se jim podařilo vylepšit stávající protilodní rakety Neptun, díky čemuž se raketám prodloužil dolet a mohou nyní zasahovat nejen cíle na vodě, ale také na zemi. Nový model rakety má mít dolet 400 km (v budoucnu ještě více) a Ukrajinci se nijak netají tím, že s ním hodlají zasáhnout cíle v Moskvě nebo kdekoliv jinde v Rusku, k čemuž na základě dohod nemohou použít Západem dodané střely. Vývoj raket ale nejspíš značně uspíšila právě možnost prozkoumat technologie u dodané západní výzbroje. Nové ukrajinské drony navíc mohou už nyní zasahovat cíle až 1000 km daleko, což nejspíš značně ovlivní schopnost Ruska používat k vypouštění raket strategické bombardéry startující z letišť kdekoliv v dostřelu. Moskva navíc stojí před těžkou volbou: přesunout systémy PVO k ochraně ruských měst a oslabit tak frontu na Ukrajině, nebo PVO nechat v oblastech bojů a riskovat domácí nepokoje? Je to tedy pro Ukrajinu win-win situace. Ale teď už pár aktualit:
Zajímavá videa:
Uživatelský avatar
danny1691
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1482
Registrován: 20/10/2005, 19:24

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od danny1691 »

Polák o neutěšené situaci na Ukrajině. "Nemají s kým bojovat."
Již několik týdnů všichni čekají na zprávy o jakémkoli úspěchu ukrajinské ofenzívy. Slawomir Wysocki - Polák, který pravidelně jezdí na Ukrajinu s pomocí - vypráví, jak zoufalá je tamní situace. - Lidské ztráty jsou obrovské. Západní technika hoří jako zápalky. Je to mnohem horší, než se běžně vykresluje," říká.
"Nemají s kým bojovat."
V tak obtížné situaci na frontě, kdy přibývá obětí, jsou ještě ochotni bránit svou vlast? - Žádní dobrovolníci nejsou. Dokonce se po nich pátrá na ulicích. Ve Lvově jsou "obchůzky" před centrem města, odvádějí lidi ze stavenišť, chodí se do hospod, kam chodí dělnická třída na pivo, a "obchází se"," říká.
- Nedávno jsem byl svědkem takové situace na autobusovém nádraží č. 2 ve Lvově. Stálo tam pět policistů a kontrolovali každého, kdo chtěl odjet ze Lvova. Copak se nedal vysvětlit? Šel stranou. Takto zadrželi osm lidí," říká Polák.

A vysvětluje, že mnoho důvodů této situace má původ v Bachmutu. - Byla to taková stoka, takový mlýnek na maso z jedné i druhé strany..... Není s kým bojovat. Vojáci říkají: máme co, a brzy nebudeme mít s kým bojovat - takové hlasy se ozývaly v květnu. A teď prostě nemají s kým," vysvětluje.

"Ukrajinci ztrácejí výkvět své společnosti".
Podle jeho názoru Vladimir Putin ztrácí "plebs" ve válce. - Posílá tam ty nejchudší, nevzdělané, lidi, kteří se chtějí uživit. A Ukrajinci ztrácejí výkvět své společnosti. Jsou to ztráty jako za Varšavského povstání," dodává obrazně. A zdůrazňuje: - Umírají nejzkušenější lidé, včetně těch, kteří bojovali už v roce 2014. Ti bez zkušeností přežili na jaře v Bachmutu čtyři hodiny.
https://wiadomosci.wp.pl/polak-opowiada ... 478947744a
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Uživatelský avatar
jarl
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 4106
Registrován: 19/2/2009, 15:45
Bydliště: Jakubov u Moravských Budějovic

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od jarl »

Pročištěno.
ObrázekObrázek

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13676
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Rase »

danny1691:
Ti chlapci z Hostomelu a dalších míst, kde pomřel výkvět ruské armády, by se asi proti tomu tvrzení "poláka" asi ohradili - jo počkat, oni už nemůžou. Označit je za "póvl" mi přijde poněkud přehnané - ještě tak hnojivo (snad měli v kapsách dost semínek), ale póvl je už trochu moc.
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“