To slyším poprvéTaky si říkají banánová generace. Nahoře žlutý, uvnitř bílý.

To slyším poprvéTaky si říkají banánová generace. Nahoře žlutý, uvnitř bílý.
Já s banánovejme děckama jezdil shodou okolností tramvají - oni ze školy, já z roboty a vždycky mně šokovali tou dokonalou pražskou "pepičtinou". To já za čtyřicet let v Práglu nemám. Ale poté, co jsem se dočetl, že nějaká Tram Van Nguyen vyhrála olympiádu v českém jazyce, tak se ničemu nedivím. Přeju jim hodně úspěchů, jenom chudáci nevědí, že nás kované vlastence a Rajchly, Bartoše, Volné a Blašky a pod. budou muset v důchodu živit
Opakuji z koho pocházím ne odkud pocházím... Tedy čí jsem potomek a ne kde žiji.
Ale ani tehdy, když vše složí, nebude z něj "Čech" neboli příslušník národa českého. Tohle třeba pěkně vysvětlila na svém kanálu jedna Američanka, která se zde snaží stát občankou ČR a zjistila, že ikdyž se tak stane, nebude nikdy brána jako Češka. Na rozdíl od USA, kde pokud složí příslušnou zkoušku, stala by se z ní národnostně Američanka.
Jezdil v Tram. To by tu hlášku o banánech měl znátseabee píše: ↑12/9/2023, 14:27Já s banánovejme děckama jezdil shodou okolností tramvají - oni ze školy, já z roboty a vždycky mně šokovali tou dokonalou pražskou "pepičtinou". To já za čtyřicet let v Práglu nemám. Ale poté, co jsem se dočetl, že nějaká Tram Van Nguyen vyhrála olympiádu v českém jazyce, tak se ničemu nedivím. Přeju jim hodně úspěchů, jenom chudáci nevědí, že nás kované vlastence a Rajchly, Bartoše, Volné a Blašky a pod. budou muset v důchodu živit![]()
![]()
![]()
Pokud Okamura dokáže česky prohlásit že je čech tak je čech i kdyby ses pos...
Jen Preston (Dream Prague) ?Dzin píše: ↑12/9/2023, 15:47 Ale ani tehdy, když vše složí, nebude z něj "Čech" neboli příslušník národa českého. Tohle třeba pěkně vysvětlila na svém kanálu jedna Američanka, která se zde snaží stát občankou ČR a zjistila, že ikdyž se tak stane, nebude nikdy brána jako Češka. Na rozdíl od USA, kde pokud složí příslušnou zkoušku, stala by se z ní národnostně Američanka.
Plus jedenRase píše: ↑12/9/2023, 22:16 Češství je spíš stav mysli, než cokoliv jiného. Kdo mluví česky, pije pivo a nadává v hospodě je čirou esenství tohohle národa. Docela mě překvapilo, jak tohle funguje i v případě černocha na vesnici (dredatá holka z Californie) a podobně. Teď myslím z vlastní zkušenosti, ne nějakým pořadem v televizi. Češi jsou překvapivě snášenliví a v pohodě.