Válka na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 550
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Středa. Ruské kanály hlásí, že Ukrajinci obnovili ofenzivu u Verbového a Novoprokopivky. Ukrajinci to potvrzují, ale podle prezidenta Zelenského se uvedl do pohybu i další, blíže nespecifikovaný plán. Jedno z videí dokonce zachytilo zničení ruského tanku ukrajinskou střelou na jižním cípu Novoprokopivky. Je tedy možné, že Ukrajinci už drží pozice v samotné vesnici, resp. jejích ruinách. Rusové každopádně stahují další jednotky do okupovaného Tokmaku, což dává tušit, že průlom obrany berou jako pravděpodobný výsledek budoucích ukrajinských akcí. Už aby to bylo. Ale teď pár aktualit:
Zajímavá videa:
seabee
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3831
Registrován: 18/7/2013, 18:59

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od seabee »

Kanál Telegram hlásí explozi a následný požár v průmyslové zóně města Ščolkovo, 15 km severovýchodně od Moskvy. Oficiální zprávy zatím mlčí. Neoficiální zprávy říkají, že se jedná o Čkalovské vojenské letiště.
main-4.jpeg
Zdroj: Telegram via Kyiv Independent
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
bheid
nadpraporčík
nadpraporčík
Příspěvky: 426
Registrován: 7/12/2008, 19:26

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od bheid »

Nový "hlas lidu" žádá zničení fašistů v Kanadě, spojenectví s Mexikem, tři základny na Kubě a blokování Severního ledového oceánu:

https://twitter.com/NOELreports/status/ ... 2559322507

A zde jak takovéto "hlasy lidu" vznikají, Skřivánci na niti hadr:
Uživatelský avatar
mikhail
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1704
Registrován: 19/4/2006, 20:09

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikhail »

Ukrajinský bojovník s nickom Magyar obklopený stovkami dronov z novej dodávky.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=60 ... 1474566411
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Uživatelský avatar
Moskevskaja
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 551
Registrován: 3/1/2008, 19:53
Bydliště: Brdy über alles!

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Moskevskaja »

Insiderský informační zdroj z Chersonu - Seznamzprávy:D
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... amu-237475

Zajetí majora Tomova

Nejveřejnější a zároveň nevyřčenou kapitolou v příběhu Kozačí Lahorí je zajetí ruského majora, velitele průzkumného praporu Jurije Tomova. Nejprve ruské telegramové kanály rozšířily video, na němž Tomov údajně vyslýchá zajaté ukrajinské vojáky, kteří se vylodili na levém břehu.
Řekl, že se nepodařila ani jedna provokace, všechny jsme je našli a porazili! O několik dní později se však objevilo video poněkud jiného obsahu. Tomov na něm klečí před mapou a poslouchá ukrajinského řečníka: „Nakresli všechno, ale co nejsprávněji.“ Tomov ukazuje tužkou polohu ruských pozic.

Tím se zjistilo, že první video bylo natočeno a rozšířeno za účelem oklamání nepřítele a ukrajinským speciálním jednotkám se podařilo Rusy přelstít.
Ve skutečnosti nahrála ukrajinským speciálním jednotkám Tomovova vlastní bázlivost. Jak se Ukrajinska pravda dozvěděla od svých zdrojů v GUR, když obranné síly porazily několik skupin Rusů u Kozačí Laherí, Tomov se bál odpovědnosti. Hlásil svým nadřízeným, že v jeho sektoru je vše pod kontrolou.
Poté Tomov vyslal své muže na průzkumnou misi, aby zjistili skutečný stav věcí na pozicích. Ukrajinské speciální jednotky je přepadly a okamžitě je zajaly. Když se Tomov sám musel vydat na průzkumnou misi, potkal ho podobný osud.
"Nevěšte hlavu; co se nepodaří dnes, může se podařit zítra"
Alexander Dubček
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 550
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Čtvrtek. Ruská dobrovolnická legie na Ukrajině oznámila, že spouští novou vlnu akcí v Bělgorodské oblasti. Děje se tak jen několik dní poté, co legie oznámila, že ukrajinské úřady umožnily vstup na území Ukrajiny desítkám nových zájemců, které předtím ukrajinská rozvědka pečlivě prověřovala. Podle zpráv na Telegramu překročila ruská legie hranici u Hrabovského, respektive u ruských obcí Starosele a Terebreno. Zatím prý operace probíhá beze ztrát. Otázkou je, jestli vůbec ruské pohraničí stále na ruské straně někdo stráží. Rusko totiž v minulých týdnech stahovalo veškeré rezervy do oblastí bojů, a je tak klidně možné, že hranice aktuálně hlídají jen drobné posádky na postech pohraniční služby FSB. Vzpomeňme si, jak dlouho trvalo, než Rusko bylo schopné odpovědět na Prigožinovu vzpouru. Načasování je každopádně zřejmé – snaha oslabit ruské linie na frontě tím, že legie Rusy donutí povolat některé útvary k obraně hranic. Bude zajímavé sledovat, jak se to bude tentokrát vyvíjet. A teď pár dalších aktualit:
Zajímavá videa:
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13727
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Rase »

Soudní proces s Melitopolskou pětkou

Pětice Ukrajinců unesených z Melitopolu a souzených Rostově na Donu. Jsou obviněni z vytvoření protiruské teroristické a sabotážní organizace. Během měsíců od doby, kdy je FSB zatkla a nikdo nevěděl co se s nimi stalo, je drželi ve sklepě s igelitkami přes hlavu a mučeni, řekli obžalovaní svým právníkům. Mezi obžalovanými jsou smluvní voják ukrajinských ozbrojených sil, bojový veterán a vojenský personál. Trvají na tom, že neplánovali žádné akce proti civilistům a jsou váleční zajatci. FSB tvrdí, že "Aktivity ukrajinské sabotážní a teroristické skupiny, která na pokyn důstojníků SBU připravovala teroristický útok proti ruskému humanitárnímu konvoji a vojenskému personálu Ruské federace za použití bomba v autě." Od prvních dnů začali okupanti lovit místní muže v domnění, že představují zvláštní nebezpečí. Hlavním cílem byli bývalí i aktivní vojáci: byli bez vysvětlení chytáni na ulicích, odváděni neznámo kam a v jejich bytech byly prováděny neočekávané prohlídky.

Igor Gorlov (36 let) byl zadržen 6. dubna u garáže, ve které podle materiálů případu našli miny, pistole, kulomety, granáty, výbušniny a dokonce i přenosný protiletadlový raketový systém Igla. Obžaloba se domnívá, že Gorlov hodlal automobil naplnit výbušninami a provést teroristický útok. Matka Gorlova této verzi obžaloby nevěří: "Tato garáž byla umístěna na takovém místě, že se tam nikdo nemohl dostat, protože vše kolem bylo uzavřeno ruskými jednotkami. Oni (obžaloba) tvrdí, že můj syn sbíral zbraně od vojenských jednotek v březnu. Ale jak by to bylo možné, když se v březnu všude kolem nacházely ruské jednotky?" Igor Gorlov u soudu nepopřel, že v garáži jeho dědečka byly uloženy zbraně. Ale trvá na tom: neměl v úmyslu organizovat teroristický útok. Po zatčení byl mučen a zesměšňován natolik, že se pokusil podřezat si žíly. Byl převezen na chirurgii a lékaři provedli neplánovanou operaci. Rusové nenechali muže s chirurgem o samotě ani minutu. Podle zprávy prosil lékaře, aby ho nezachraňovali, protože si uvědomoval, že mučení bude pokračovat. Lékaři ale provedli zákrok, po kterém byl mladík odvezen neznámo kam. Gorlov je pouze jedním z obviněných v takzvaném "případu Melitopol". Spolu s ním jsou na lavici obžalovaných další čtyři: Jurij Petrov, Andrej Golubev, Alexander Žukov a Vladimir Zuev.

Andrey Golubev (45 let) je známým instruktorem kung-fu v Melitopolu, který trénoval děti na škole bojových umění. Podle ukrajinských médií v prosinci 2020, kdy výcvik nebyl kvůli pandemii koronaviru možný, odešel Golubev sloužit na základě smlouvy v pohraničním oddělení v Kirillovce na pobřeží Azovského moře. Tam si ale uvědomil, že vojenská služba není pro něj, a tak v prosinci 2021 rezignoval. Jelikož byl podle zákona rok pohraničníkem, po propuštění byl zapsán do jednoho z praporů teritoriální obrany. Když ruské jednotky vstoupily do Melitopolu, Golubev se rozhodl zůstat. Nechtěl opustit svou rodinu a nebylo kam jít. Golubevova matka stále žije v Melitopolu a jeho manželka Olga a její devítiletý syn odešli za Dněpr na území ovládané Ukrajinou. Olga řekla, že Andrej byl vždy ukrajinský patriot a nechtěl se smířit s okupací města, ale nemohl nic změnit – měl vážné problémy s kyčelními klouby, pravidelně bral injekce. Olga říká, že od začátku okupace Andrej neopustil svůj dům déle než měsíc. Přišli si pro něj ráno 6. dubna. Vzali mu telefon a pas, nasadili mu pouta a odvedli s tím, že pokud bude spolupracovat, vrátí se domů. Golubev se nevrátil.

Vladimir Zuev (44 let) žil v Melitopolu se svým nemocným otcem a pracoval ve společnosti, která se starala o městské CCTV kamery. Přišli si pro něj brzy ráno 1. dubna. Podle Zuevova bratra ozbrojení lidé řekli, že věděli, že Vladimir je "terorista", takže okamžitě začali pátrat, aby dokázali jeho "teroristické aktivity". Zuevův nemocný otec byl vyslýchán, ale propuštěn. Svého syna už neuvidí - jeho otec zemřel, když byl ve vězení.

Alexandr Žukov (54 let) byl zadržen 7. dubna. Jeho dcera Evgenia později řekla, že její otec byl v šoku, takže okamžitě nereagoval na požadavek Rusů, aby si lehl "s obličejem na podlaze". Při zatýkání Rusové také slíbili jeho dceři, že se Žukov vrátí domů – ale už se nevrátil.

Jurij Petrov (62 let) je nejstarší z "Melitopolské pětky". Ve městě žil s manželkou a vnoučaty. Petrov je vojenským veteránem, ale v době zatčení byl již v důchodu. Zadržen byl 8. dubna. Podle Ukrajinského centra pro investigativní žurnalistiku měl Petrov rád historické rekonstrukce, a tak mohl mít doma artefakty z druhé světové války, které přitahovaly pozornost Rusů. Petrova advokátka Věra Gončarová říká, že o koníčku svého klienta neví. Sám Petrov jí řekl, že rád opravuje motocykly.

Melitopolská pětka je obviněna ze dvou bodů: z účasti v teroristické organizaci (až 15 let vězení) a z aktu mezinárodního terorismu. Poslední článek předpokládá, že trestný čin v podobě výbuchu, žhářství nebo "jiných akcí" byl sice spáchán mimo Rusko, avšak za účelem "narušení mírového soužití států a národů" a byl namířen proti zájmům Ruska (trestem je až doživotní vězení). Ale protože nedošlo k žádnému teroristickému útoku, bezpečnostní složky používají zmírňující pravidlo o "přípravě" na nedokončený trestný čin – umožňuje přidělit až polovinu maximální doby stanovené v konkrétním článku, tedy ne více než 10 let vězení. Celkem tak obyvatelům Melitopolu hrozí až 25 let vězení. Obvinění oponují, že "mírové soužití" v Melitopolu skončilo v okamžiku, kdy Vladimir Putin zahájil válku, kterou nazývá "zvláštní vojenskou operací", a jeho armáda začala bombardovat město.

https://sova.news/2023/07/18/eto-sledov ... elitopole/

7200eebe-ea23-4b25-8ef9-6618c1ba4d56_800x450.jpg
382325113_703307395156436_5189074947512518682_n.jpg
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
bat
poručík
poručík
Příspěvky: 705
Registrován: 30/10/2011, 17:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od bat »

Není pravda, že ruská PVO je neschopná a nic nesestřelí. Naopak se zdá, že je všehoschopná, když ovšem chce...

zde se trvrdí, že si včera Rusové sestřelili Su-35
https://twitter.com/osinttechnical/stat ... 4329921888
Obrázek
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 550
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Pátek. Lavrov obvinil Francii a Německo z toho, že zničily územní celistvost Ukrajiny tím, že podle něj nezajistily, aby se dodržovaly Minské dohody. Nezávislí pozorovatelé přitom zdokumentovali, že Minské dohody se nedodržovaly od první minuty jejich platnosti, a byly to právě Ruskem řízené milice, kdo je začal porušovat jako první. Experti se navíc víceméně shodují, že Minské dohody byly Ruskem navržené tak, aby dodržet v první řadě vůbec nešly a že je Rusko nikdy ani neplánovalo ctít, pouze je využilo k přezbrojení a politickému tlaku, aby mohlo ospravedlnit další agresivní akce. Což také udělalo. A proto tu teď musíme číst podobné zprávy:
Zajímavá videa:
Uživatelský avatar
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 13727
Registrován: 11/2/2010, 16:02
Bydliště: Prostějov

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Rase »

Policie v okupované části Chersonské oblasti zabavila 38 bloků výbušného reaktivního pancíře farmáři, který je používal k vaření jídla pro svůj dobytek. Sergej Stasišin (59 let) z vesnice Chaplynka v jižní Chersonské oblasti řekl, že našel na svých polích bloky ERA (pravděpodobně Kontakt ze sovětské éry) a rozhodl se je znovu použít. Policejní inspekce zjistila, že Stasišin používá jeden z bloků ERA jako pánev a brzy ve skříni objevila dalších 37, stále naplněných plastickou výbušninou. Jak se bloky dostaly na jeho pozemek není známo.

https://t.me/vchkogpu/42129

F7LOWz8WYAAWOBs.jpg
Obrázek

"Účelem života není být šťastný. Účelem života je být užitečný, čestný a soucitný"
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 550
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Sobota. Na sítích se objevilo video patnáctihlavé skupiny ruských vojáků působících u Kliščijivky pod Bachmutem natočené chvíli předtím, než byli poslaní do akce. Na videu si stěžují, že je velení posílá prakticky na jistou smrt proti opevněným pozicím Ukrajinců, kde na ně krom pěchoty čekají i tanky Leopard 2 a zaměřená artilerie. Zároveň tvrdí, že stejným způsobem padlo u Kliščijivky dalších 1000-1200 vojáků, a to jen proto, aby velení mohlo reportovat na vyšší místa alespoň částečně pozitivní informace o „úspěšných protiútocích“. Video bylo natočené 19 září a mělo být zveřejněno, pokud by se jeho autoři z boje nevrátili. Dá se tedy předpokládat, že je potkal stejný osud jako stovky jejich kolegů. A tohle jsou ty ztráty, které sice nevidíme na videích, zato se propisují do každodenních aktualizací ruských ztrát, které kompiluje ukrajinský Generální štáb. Zároveň to dokazuje, že Ukrajinci se snaží maximalizovat ruské ztráty na každém úseku fronty, i když to na mapě nevypadá, že by se cokoliv dělo. 1 200 životů zmařených na nesmyslných protiútocích u jedné jediné vesnice! A na jižní frontě bude situace pravděpodobně velmi podobná. Nechte tu informaci usadit a pojďme zatím na novinky:
Zajímavá videa:
Wolfhound
podporučík
podporučík
Příspěvky: 609
Registrován: 28/1/2022, 21:03

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Wolfhound »

Putin podepsal dekret o náboru: do konce roku bude povoláno do armády 130 000 Rusů.

Zdroj;:
https://www.defenseromania.ro/putin-a-s ... 24807.html
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11759
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Rusko začne odvádět do armády mladé muže z okupovaných částí Ukrajiny

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... iny-237544
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
mikhail
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1704
Registrován: 19/4/2006, 20:09

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od mikhail »

V Kyjive sa dnes stretnú všetci ministri zahraničia krajín EÚ, tvrdí Politico. Cieľom mimoriadnej schôdze budú zrejme rokovania o politickej integrácii Ukrajiny s EÚ. Tiež má ísť o ukážku podpory EÚ Ukrajine v čase ruskej invázie.

https://dennikn.sk/minuta/3601865/?ref=mwat
Dezoláti všech zemí, vyližte si prdel!
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 550
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Neděle. Už 38 zbrojovek z 19 zemí světa z celkem 252 zbrojovek pozvaných na ukrajinské zbrojní fórum (DFNC1) se připojilo k ohlášené alianci. Ukrajina láká firmy na speciální ekonomický režim a nadnárodní spolupráci, která by měla vést k rychlejšímu a efektivnějšímu vývoji moderních systémů, aby Západ mohl lépe čelit současným i budoucím hrozbám totalitních států, jako je Rusko nebo Čína. Od Zelenského je to mimořádně chytrý krok. Ukrajina by tak výrazně posílila svou obranyschopnost i přivedla do země značný kapitál, který jí i kvůli válce zoufale chybí. Navíc se Ukrajina stává zemí s bezkonkurenčně největšími zkušenostmi s ničením ruských zbraňových systémů, což jsou zkušenosti, o které každá světová zbrojovka určitě stojí. A svůj zájem už projevily i české firmy. Ale o tom více v dnešní svodce:
Zajímavá videa:
Uživatelský avatar
Pressburger
podporučík
podporučík
Příspěvky: 686
Registrován: 16/5/2023, 11:30

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Pressburger »

Tak podpredsedníčke SMERu 2.0 @ Hlas to ani dlho netrvalo cit.

"Bo®ow!tz
@BorowitzSt
Místopředsedkyně Pellegriniho Hlasu Saková: Ukrajina bude muset posunout hranice, aby byl henten mier. A taky, aby Evropa začala prosperovat. Naivní? Nebezpečné? Zcela jistě."
zdroj: https://twitter.com/BorowitzSt/status/1 ... 1541611726
Arthur
Flader
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1456
Registrován: 25/4/2017, 13:58
Bydliště: Trnava

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Flader »

Čo má toto spoločné s OSSR?
Uživatelský avatar
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 11951
Registrován: 28/8/2008, 11:14
Bydliště: Cheb

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Zemakt »

Nič, je to ve válce na Ukrajině.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Uživatelský avatar
Juraj Tichý
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 5174
Registrován: 28/8/2018, 18:27

Re: Česko-Slovenské "Techtlemechtle"

Příspěvek od Juraj Tichý »

Zemakt píše: 29/9/2023, 22:03 Tohle si sem odložím
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .nexttoart

A tohle taky
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-z ... .seznam.cz
To vypadá na Česepíka.
Európska únia (EÚ) je podľa litovského ministra zahraničia Gabrieliusa Lansbergisa v „kritickom okamihu" po tom, ako politické posuny v USA a na Slovensku ohrozujú podporu Ukrajiny zo strany EÚ a Severoatlantickej aliancie (NATO). Lansbergis sa takto vyjadril v pondelok na stretnutí predstaviteľov všetkých členských krajín EÚ v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Informuje o tom web CNN.

Americkí zákonodarcovia v sobotu do návrhu zákona, ktorý má predísť kolapsu výdavkov vlády, nezahrnuli žiadosť o pomoc Ukrajine. Rovnako počas uplynulého víkendu v parlamentných voľbách na Slovensku zvíťazila populistická strana prokremeľského expremiéra Roberta Fica, ktorý v predvolebnej kampani tvrdil, že zastaví pomoc Ukrajine a bude blokovať snahu Kyjeva o vstup krajiny do NATO, pripomína CNN.


Tieto víkendové udalosti „majú silu na vyvolanie pochybností" o podpore Ukrajiny zo strany EÚ, konštatoval Lansbergis. „Mnohé odkazy, ktoré boli vyslané z Bruselu alebo Washingtonu alebo odinakiaľ, majú silu vzbudzovať pochybnosti o tom, či to myslíme vážne,“ dodal litovský minister zahraničných vecí. „Dúfam, že dnešné stretnutie to môže napraviť a môže vyslať veľmi jasný, úplne jasný odkaz, že Európa je s Ukrajinou až do víťazstva,“ povedal Lansbergis.
Uživatelský avatar
Shakal
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 550
Registrován: 1/12/2009, 13:49

Re: Válka na Ukrajině

Příspěvek od Shakal »

Zdroj FB profil dnesnaukrajine.cz

Pondělí. Možná je velkou chybou, že se ruské propagandě nedává ve světových i českých médiích větší prostor. Že si protiřečím? Vůbec ne. Mám totiž na mysli ruskou domácí propagandu, nikoliv tu, kterou pouští nám. Propagandu, kterou krmí svoje vlastní obyvatele. Možná potom by svět opravdu pochopil, co je současné Rusko zač a jak o nás smýšlí. V ruských televizích se vysílá naprosto pokřivená verze moderní historie. O Západu se mluví jako o žumpě světa nebo zkaženém světě plném deviantů, pedofilie a degenerace, kterému vládnou nacistické vlády. Ruští propagandisti téměř každý den diskutují o vymazání celých měst nebo evropských států nukleárními zbraněmi. Mluví o nás jako o svých poddaných, otrocích, které chtějí a jednou zase budou ovládat. Neustále se navzájem hecují v tom, co je potřeba udělat, abychom se Ruska báli a vzhlíželi k němu. Nijak se netají tím, že chtějí dobýt celou Evropu od Charkova až po Lisabon a v televizních politických debatách namísto střetu názorů řeší, kterou zemi napadnou jako další, až srovnají se zemí celou Ukrajinu. To je skutečná tvář Ruska. To je propaganda, kterou bychom měli neustále ukazovat v našich médiích, aby bylo nad slunce jasné, že současné Rusko je fašistický stát, který je potřeba zastavit. Můžeme to, prosím, začít dělat? Díky! A teď novinky:
Zajímavá videa:
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“