A este jedna poznamka, na nete som nenasiel ziadne sloveske a ani ceske stranky o tomto, len anglicke, ruske a pod.

Zdroj: ATM(starsie)
http://warfare.ru/?lang=&linkid=2553&catid=271
Moderátor: Julesak
Tak to ani nahodou. Moderna trieda ruskych torpedoborcov ,,Udaloj" ma ovela mohutnejsiu vyzbroj ako delove clny na ochranu mori pred teroristami z islamskych krajin. Je vybavena 8 torbedoborcami raze 533 mm, protiponorkovym raketovym systemom SS-N-14, 4 kusy 30 mm protileteckych kanonov, 2 100 mm kanony proti cielom na pobrezi. k tomu este 2 specialne systemy protivzdusnej obrany RZ-130 ( namorny ekvivalent systemu pozemnej PVO Tor SA-15 Gaulent a 2 bojove vrtulniky.Sturmovik píše: Moze byt vybaveny roznymi dhuhmy zbranovych systemov do tej doby pouzivanych iba na modernych torpedoborcoch.
Je to sonar a docela určitě aktivní. Systém je určen hlavně proti případným diverzantům a podobné mořské havěti. Viděl si někdy co dokáže úplně obyčejný rybářský sonar za pár tisíc? A tenhle je určitě poněkud promakanější.Hydrolokační stanice proti potápěčům? To mě zajímá - nevíte někdo, jak to funguje?
Stihacie bombardery? Naco si myslis ze tam je AD Gibka (Igla-1M)...Altaj píše:Osobne neviem naco mu budu proti nim stealth vlastnosti ( ktore aj tak v boji proti vyspelemu protivnikovy stracaju, jednak zhora ho mozu napadnut stihacie bombery, lebo tam evidentne stealth tvar nema a lod ho odhali na zaklade nim vysielanych EM emisii (radar).
Vsak prave, iran nema prostriedky na odhalovanie strojov kategorie stealth ani v perzskom zalive (tam ma akurat 1 staru milovku, inac nic) nieto este v Kaspickom mori, kde ma akurat tak rybarske lode. (aspono neviem o tom, zeby na severe krajiny bol nejaky decentnejsi iransky pristav)Sturmovik píše:
Tiez nechapem ako si niekto moze mysliet ze stealth technologia je zbytocna, hlavne u vacsieho deloveho clna ktory chrani ekonomicku oblast.
Ked je to take zbytocne ako si myslis, tak preco sa to vyraba, asi nie len tak pre srandu, ze?
A k tvojej poznamke... ... to je delovy cln a nie torpedoborec, ze ma vyzbroj torpedoborca neznamena ze ma vsetko, ale iba cast, tak neviem ako si sa dopracoval k myslienke umiestnit nanho Moskyty a pod., tiez si porovnaj jeho vyzbroj s napr. Iranskymi delovymi clnmy, myslim ze vo vyzbroji je rozdiel.
az teraz som si vsimol, to je krasne napisane. Chcem sa v suvislosti s tymto opytat ci ta lod ma nejaky RAM nater, ako zvykne byt u lietadiel? Aj ked teda predpokladam ze potapaci prinesu namiesto klucov skorej nejaky ten plastelinovy darcek pod kyl.redboy píše:To bude malej aktivní sonar. Spouští se to do vody v době kdy loď kotví, aby to někdo nevobjel klíčema.
V type motorov bude asi nepresnosť.Motor s označením M507D(celkovo 112 valcov) sú dva spojené 56 valcové motory. http://www.gsgnet.net/company/pdf/JSC00 ... zda_P1.pdfredboy píše:Pohon zajišťují dva 56ti válcové diesly M507D z OAO Zviezda o výkonu 5883kW 1800ot. pohánějící dva vodomety.