Raritní a zajímavé fotografie - námořnictví
Moderátor: jarl
Re: Zajímavé námořní obrázky
Jo, konkrétně strojovna. Když on ale asi Seabee chce vědět, co je to za loď?
Cerkev je blízko, ale je ledovice. Krčma je daleko, ale půjdem opatrně.
Tvl to snad nééé
Tanker.
Tanker.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Hm, klidně možná jo, i když dva motory se u tankerů(a frachťáků obecně) moc neviděj. Sem zvědavej, s čim přijde.
Nebude to letadlovka Queen Elisabeth?
No vole! Tak letadlovka to teda je, tedy bude. A ty "motorový lože" nejsou tak úplně motorový lože.
Je to rozestavěná CVN-80, USS Enterprise v loděnicích Huntington Ingalls Industries, Newport News Shipbuilding. Foto Matt Hildreth.
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
Hérakleitos z Efesu, zvaný Skoteinos (Temný – asi 544-484 př.n.l.),
Na téma "anatomie lodí" u sebe mám tento záběr torpédoborce USS Selfridge bez přídě, o kterou přišel po zásahu japonským torpédem v bitvě u Vella Lavella. Podle těch popisků se zdá, že to mimo jiné kapitánovi vzalo kus jeho kabiny

雷電
USS South Dakota (BB-57) duben 1943 a OS2U

Polská ponorka ORP Sokół (exnorská KNM Stord (S-308)) po rozsáhlé rekonstrukci v gdynských loděnicích pomalu, ale jistě cestuje do areálu Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni. Kvůli jejímu přesunu se musel dočasně překotvit muzejní torpédoborec ORP BŁYSKAWICA. V těchto dnech čeká 370tunovou ponorku přesun po souši na vzdálenost cca 800metrů.

https://theaviationist.com připomněl šedesát let starý film Flying Clipper o cestě švédské cvičné plachetnice Středozemním mořem, kde jsou skvělé záběry startů A-4 Skyhawk z paluby USS Shangri-La (CVA-38). V šedesátým to komunisti pustili i k nám, ale byl to formát Superpanorama 70 se 24-kanálovým zvukem (jestli se nepletu). Tenkrát se říkalo, že to můžou promítat jenom dvě kina v republice - karlovarský festivalový letní kino (kde jsem to viděl) a v Praze Lucerna. Bylo sranda vidět, jak při startu A-4 zezadu řady lidí v kině klopily hlavy. Kdo to neviděl, nebo si chce připomenot dětství, tak na Youtube je to celý
Samozřejmě navštívili Monte Carlo, když se tam jela VC F1 - průjezd tunelem je maso.
https://www.youtube.com/watch?v=adtIbOVphYI Tak kecám, byl jenom šestikanálový, dva vzadu a čtyři vepředu.

https://www.youtube.com/watch?v=adtIbOVphYI Tak kecám, byl jenom šestikanálový, dva vzadu a čtyři vepředu.
Slyší-li nechápaví, podobají se hluchým.
EE foto je z roku 1918 ale s Ubootem jsi to trefil.

On to možná trefil úplně, Type U 31 byl typ prvoválečných německých ponorek. Akorát na tom fejsbůku ten typ neuváděj.
No, jestliže by na snímku byl c. a k. námořní arzenál tak úplně doslova.

Tak buď Zemakt ví co to je přesně nebo ne a skončíme, že to prostě je nějaký U-Boat. Nejsem na to expert, ale hádal jsem... je to malé a staré, takže něco na přelomu první války. Jsou vidět elektromotory, diesel. Koukal jsem na plánky a ta řada U-31 mi přišla tomu nejblíž. Nicméně, to může být nějaká řada potom (pokud je to z roku 1918) nebo předtím...

Samozřejmě že nevím. Jen hádám a taky gůglím. Rok 1918 (jeslti nekecaj) a poměrně starý typ. Takže jestli to je skutečně U 31 muselo to být foceno někde na Jadranu, bo přeživší čluny se v té době plavily již jen pod c. a k. vlajkou.

Tak to bude detektivka... Tak jsem postnu co jsem našel a měl by to být Kobben / A1 (předválečná výroba pro Norsko, založená na U1)... takže dost vedle z mé strany
Zdroj he U-boat: The Evolution and Technical History of German Submarines (ten pán ví o čem píše... mám ještě pár knih nasyslených od něj)
A pak je to rok 1909... https://de.wikipedia.org/wiki/Kobben_(U-Boot,_1909)

Zdroj he U-boat: The Evolution and Technical History of German Submarines (ten pán ví o čem píše... mám ještě pár knih nasyslených od něj)
A pak je to rok 1909... https://de.wikipedia.org/wiki/Kobben_(U-Boot,_1909)

Zemakt ví to samý co já, čučíme totiž na stejný fejsbůky. Píše se tam "Inner-workings of a German U-boat, 1918", ani v následných komentářích nikdo neuvádí konkrétní typ.