Máme společného kamaráda

Moderátor: jarl
Máme společného kamaráda
Tak jsem to včera dočetl. A pěkné. Nicméně, čistě hypoteticky, není někomu známo zdali autor ještě pracuje na v knize avizovaném volném pokračování Poslední Královna moří - Anglie .......?Nedávno jsem si koupil knihu Zrození námořního obrněnce od Milana Jelínka, kterou letos vydalo nakladatelství Akcent. Sice už několik let vlastním i původní sešitové vydání, ale když jsem v knihkupectví zahlédl vázané vydání, tak jsem neodolal a koupil si jí ještě jednou. Jak už název napovídá, jedná se o podrobné (kniha má 463 stran) pojednání o parních válečných lodích od nejstarších konstrukcí až do r. 1860, kdy vstoupil do služby první širomořský obrněnec Gloire.
Z toho to zatím nevypadá, že by to avizované pokračování mělo v dohledné době vyjít. Ale pokud by se místo toho realizovaly ty Ztracené eskadry, já bych se rozhodně nezlobil."Válečné lodě královny Viktore..." jsem sice dělal, ale nakladatel projevil větší zájem buď o knižní podobu "Námořní encyklopedie parostrojní epochy 1815-1905" (její základ byl na webu, a když nevyjde knižně, zase ji tam dám, po velmi důkladné revizi), nebo "Ztracené eskadry - ruské lodě ve válce s Japonskem 1904–1905" (prac. titul).
To ano, to bych uvítal.jarl píše: ↑15/1/2024, 15:58 Já jsem se jej asi před měsícem ptal a dostal jsem tuto odpověď:Z toho to zatím nevypadá, že by to avizované pokračování mělo v dohledné době vyjít. Ale pokud by se místo toho realizovaly ty Ztracené eskadry, já bych se rozhodně nezlobil."Válečné lodě královny Viktore..." jsem sice dělal, ale nakladatel projevil větší zájem buď o knižní podobu "Námořní encyklopedie parostrojní epochy 1815-1905" (její základ byl na webu, a když nevyjde knižně, zase ji tam dám, po velmi důkladné revizi), nebo "Ztracené eskadry - ruské lodě ve válce s Japonskem 1904–1905" (prac. titul).
Poslal jsem SZ.seabee píše: ↑3/3/2024, 19:56 V květnu vyjde kniha I Will Show You How It Was - Ukážu vám jak to bylo - zachycující první týdny války v Kyjevě. Objednat možno zde: https://www.bloomsbury.com/us/i-will-sh ... 639733880/. Omezeně mohu zajistit 15% slevu.
9781639733880.jpg