No, já teda nevím, ale napadá mě jako důvod třeba:
Protože byly po Babišově vládě?
Dobrý důvod na jakoukoli blbost, ne?
Moderátor: jarl
No, já teda nevím, ale napadá mě jako důvod třeba:
Babiš je v žádném případě nekoupil. Možná se za jejich vlády nechali delaborovat.
Když už je to takto venku, bohužel podobné věcy s nákupy automobilové techniky pro AČR jsou zcela běžné. Přičemž třeba u Hiluxů je docela i problém, že přestože je to vozidlo primárně určeno k vykonávání služebních cest, tedy ne do terénu, ale pro ježdění po městech apod. tak kromě zmíněného nemá navigaci a řidič je tak odkázán buď na svůj mobilní telefon (který se ovšem ve službě nesmí používat a služební nemá přidělen) a nebo papírový autoatlas a značky.
Ono někdy než integrovaná navigace je lepší žádná.Dzin píše: ↑29/1/2024, 12:22 Když už je to takto venku, bohužel podobné věcy s nákupy automobilové techniky pro AČR jsou zcela běžné. Přičemž třeba u Hiluxů je docela i problém, že přestože je to vozidlo primárně určeno k vykonávání služebních cest, tedy ne do terénu, ale pro ježdění po městech apod. tak kromě zmíněného nemá navigaci a řidič je tak odkázán buď na svůj mobilní telefon (který se ovšem ve službě nesmí používat a služební nemá přidělen) a nebo papírový autoatlas a značky.
Někdy mi to přijde jako klasická ukázka "záklaďáckého myšlení", tedy na co by vojákům byl "nadstandart".
Zase v tom tahači na vojenském letišti někdo sedí maximálně desítky minut, takže bez klimatizace to bez problému dá. Není to jak v civilním provozu kde v tom někdo může sedět celou směnu.
No jasně. Zrcadlení do AČR ještě nedorazilo. Respektive si tak můžeš maximáně zrcadlit na tajňáka v popelníku. Bo, jak to Mirek Dušínojc vysvětlil, handy ist verboten.Ono někdy než integrovaná navigace je lepší žádná.
Jak nám už řek Dzin. Zrcadlení soukromého telefonu beztak není povolené.
Loni jse mabsolvoval kurz na Hilux a tohle snad raději ani nebudu komentovat.
Za mě je lepší aspoň mít nějakou než žádnou. Furt lepší, než listovat v autoatlase...
Tohle je taková schyzofrenost armády. Je zakázáno používat soukromé mobilní telefony, ale současně se požaduje, aby vojáci byli na příjmu a mohli účelně reagovat. Přičemž téma služebních mobilů v rámci AČR by také bylo docela zajímavé, ale to třeba až se někdy zase něco proflákne.