skelet píše: ↑7/4/2024, 10:24
Alfiku to není žádné urážení. To je prosté konstatování, ti lidé bez kritického myšlení jsou i v druhém táboře, ale v jednom jsou více, než v jiném. Podstatný rozdíl je v těch sociálních bublinách, kdy lidé nechtějí nic jiného slyšet, než to co potvrzuje jejich názor.
Kdysi jsi šel do hospody, pohádal se jestli je Klaus větší blb jak Zeman, dali jsme si pivo a přečetli co ti šašci udělali, a zdroj měli stejný MF Dnes, Hospodářské noviny a Právo.
Teď? Zvěrozvěstem té pravé pravdy pravdoucí je každý kdo má díru do prdele. A když to souzní s tvým světonázorem, tak začneš moudře přikyvovat a vše ostatní je propaganda. A musí to být pravda, protože jsem o tom pod tím příspěvkem diskutoval s wizzard428..
A není proti tomu imunní absolutně nikdo.. největší imunitu má ten kdo se snaží probít ty sociální bubliny a čte i ty své "nepřátele".
Ale to bylo vždycky. A stejně tak jako tenkrát, i dnes musím (pro příklad ze života) bydlet vedle příznivce SPD a nejdeme si po krku. Na rozdíl od soc. médií (vč. Palby) se rozumní lidé prostě přestanou bavit o problematických tématech. Pokecáme o děckách, o nemocech, o počasí, a klidně dáme i grilovačku - a politiku necháme za brankou.
A když už, aspoň se vyhneme těm nejhorším invektivám.
Jenže tady to nějak nejde, no. Což mě někdy sejří a proto prudím

Neberte mě zas tak vážně. Je to jen dědkovské napomínání. Kdybych to nezvládal, nechodil bych sem

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus